Nyt forskningssamarbejde vil styrke digital turisme

CBS og vidensnetværk for digital turisme, Tourlex, indleder forskningssamarbejde for at skabe ny viden og produkter til turistindustrien. Wonderful Copenhagen støtter det nye initiativ.

06/05/2014

Foto: Nyhavn i København, Shutterstock.

af Matilde Hørmand-Pallesen

Byvandringer med digitale fortællinger på flere sprog og online informationsportaler, der omfatter alle tilbud i et område; der er en verden af muligheder inden for digitale turismeprodukter.

Nyt samarbejde mellem vidensnetværket Tourlex og forskere på CBS vil udvikle nye typer af turismeprodukter og videreformidle forskningsresultater særligt inden for digital turisme.

Lektor og ph.d. ved Copenhagen Business School Ana Maria Munar er en af forskerne fra CBS’ Center for Leisure and Culture Services Research, som tager del i samarbejdet.

- Vi ønsker at forbedre vidensdeling og skabe ny viden på området for digital turisme. Vi vil etablere processer, som kan gøre den eksisterende viden mere anvendelig og tilgængelig, så den kan gavne alle niveauer i den danske turistbranche, siger hun.

Til gavn for industrien og den akademiske verden
Forskningssamarbejdet opstår i en tid, hvor det danske turisterhverv står over for store udfordringer. Tilgangen af udenlandske turister falder, og de turister, der kommer til landet, er tilbageholdende med at bruge penge, nævner chefrådgiver i Tourlex Lars Nielsen.

- Vi ser projektet som en win-win situation for både industrien og den akademiske verden og som en måde at skabe innovation og sikre den bedst mulige udvikling for det danske turisterhverv, siger han.

En af de store turismeaktører i Danmark, Wonderful Copenhagen, hilser det nye initiativ velkommen, og ser frem til at få gavn af det.

- Samarbejdet mellem forskningsverdenen og aktørerne i turistbranchen er afgørende for at skabe resultater. Det, at man især vælger at fokusere på digital turisme, er velvalgt, fordi dette område har stort potentiale for at kunne bidrage både med ny viden og med nye løsninger på de udfordringer, som turismebranchen står overfor, siger chefrådgiver og erhvervs ph.d. i Wonderful Copenhagen, Ole Kjær Mansfeldt.

Læs pressemeddelelsen

For yderligere information kontakt lektor og ph.d. ved CBS Ana Maria Munar på tel: +45 3815 2538 mail: amm.int@cbs.dk eller chefrådgiver i Tourlex Lars Nielsen tel: +45 2213 5758 mail: lan@tourlex.net.
 

Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020