Presseklip

Hver dag udsender CBS presseklip. Her kan du se, hvordan forskere, der er tilknyttet CBS optræder i medierne.

Nordea-fondens lynvurderinger gavner alle parter, Altinget.dk/Civilsamfund

17/01/2017

KVIKT: Nordea-fonden har i snart et år tilbudt brugere en lynvurdering af ansøgninger. Tidsbesparende for alle, siger fondens direktør. En tydelig tendens blandt fondene, vurderer professor. -Jo nemmere adgang vi har til dem, desto bedre er det for os.-Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen taler om de gode ideer. ... Professor ser tendensProfessor Anker Brink Lund, som er leder af Center for Civilsamfundsstudier ved CBS, opfatter Nordea-fondens initiativ som en del af en bredere tendens blandt landets fonde.

Danfosstopchef: Handelskrig vil være en dyr fejl, Århus Stiftstidende

17/01/2017

... Den nye, amerikanske præsident, Donald Trump, har lovet at beskytte amerikanske job og har truet med at indlede en handelskrig med Kina, der allerede har gjort det klart, at Riget i Midten vil svare igen. Før årsmødet i World Economic Forum, som begynder tirsdag, peger Danfoss-topchef på, at det vil være en historisk og kostbar fejl tagelse at indlede handelskrige, som vil kunne underminere opsvinget i den globale økonomi. ... Det glæder mig virkeligt meget, at unge mennesker på CBS begynder at sige, at det er fedt at gå på DTU.

Danmark bør tilslutte sig finansskat, Kristeligt Dagblad

17/01/2017

Argumenterne for at indføre en europæisk skat på finansielle transaktioner er mange. For det første, og vigtigst, så handler det om at adfærdsregulere de finansielle markeder. Det skal ikke være attraktivt at spekulere på højfrekvente handler, som absolut ingen værdi skaber i realøkonomien.

Danfosstopchef : Handelskrig vil være en dyr fejl, Berlingske

16/01/2017

... Den nye, amerikanske præsident, Donald Trump, har lovet at beskytte amerikanske job og har truet med at indlede en handelskrig med Kina, der allerede har gjort det klart, at Riget i Midten vil svare igen. ... Det glæder mig virkeligt meget, at unge mennesker på CBS begynder at sige, at det er fedt at gå på DTU.

Kronik: Saml fremmedsprog på to universiteter, Berlingske

16/01/2017

Hvis sprogfagene i Danmark var en dyreflok, så ville der være både næsehorn, havskildpadder og pandaer imellem. For flere fremmedsprog i Danmark er blevet en truet dyreart, og de er i fare for at blive udryddet. Hvis man ser bort fra engelsk, så havde hver af sproguddannelserne på universiteterne et gennemsnitligt optag på 25 i 2015. ... En del af løsningen er at koncentrere sproguddannelser og forskning i fremmedsprog og kultur i to kraftcentre, der naturligt placeres på henholdsvis Københavns Universitet og Aarhus Universitet. ... De to forskningsmiljøer skal understøtte den gode sprogundervisning hele vejen fra folkeskolen over gymnasier til universiteter, og være dynamoer for, at fremmedsprog bevares som funktionelle kompetencer ved de øvrige universiteter. Fremmedsprogenes nedturFor der er et stort problem i dag, og det er ikke kun på universiteterne, at fremmedsprogenes deroute er tydelig. ... Hanne Leth Andersen, rektor, RUC, og Per Holten-Andersen, rektor, CBS, er henholdsvis formand og næstformand for det uddannelsespolitiske udvalg i Danske Universiteter.

Nye tider: Universiteter samarbejder om uddannelser, Berlingske

16/01/2017

... Luk uddannelserne i fremmedsprog på flere af landets universiteter, og saml dem i stedet på to af universiteterne. Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra universiteterne selv, der i et forsøg på at sikre de akademiske sproguddannelser er villige til at samle dem i to såkaldt kraftcentre på Aarhus Universitet (AU) og Københavns Universitet (KU). ... Meldingen fra Danske Universiteters rektorkollegium kommer i en kronik i Berlingske af rektorerne fra RUC og CBS.

FORRETNING PÅ FORBUDT LAND, Danwatch.dk

16/01/2017

Af Mikkel Bahl / Research: Hanan Chemlali, Kristoffer Marslev & Mikkel Bahl / Foto: Mikkel Bahl / Grafik: Peter Larsen & Hanan ChemlaliDanske pensionskasser, investeringsforeninger og kommuner har knap 3 milliarder kroner investeret i virksomheder med aktiviteter i de besatte palæstinensiske områder. ... Danske investorer har milliarder af kroner i virksomheder med aktiviteter i ulovlige israelske bosættelser. ... Ikke godt nokDet er ikke godt nok, mener Steen Vallentin, lektor og ph.d ved Copenhagen Business School med speciale i virksomheders sociale ansvar og medlem af Danwatchs bestyrelse. ... Samme vurdering giver Steen Vallentin, lektor og ph.d ved Copenhagen Business School med speciale i virksomheders sociale ansvar:"Investorer har et stort forklaringsproblem, når det er så klart dokumenteret, at den israelske finansielle sektor direkte er med til at finansiere aktiviteter, der er brud på folkeretten. ... Steen Vallentin, lektor og ph.d ved CBSBølge af eksklusionerEn række af Europas største pensionskasser og banker har allerede taget konsekvensen af de israelske bankers aktiviteter på besat område og ekskluderet dem. ... Ekspert på CBS Steen Vallentin understreger dog, at debatten i sidste ende slet ikke handler om lovgivning, men om de etiske og sociale normer, som investorerne selv påstår at følge. ... Det mener Steen Vallentin, lektor og ph.d ved Copenhagen Business School med speciale i virksomheders sociale ansvar:"Normalt anlægger man en væsentlighedsbetragtning, så hvis man har en stor, global virksomhed, og de problematiske aktiviteter kun udgør en lille del, så kan man godt argumentere for, at det er mindre problematisk. ... Ikke godt nokIfølge Steen Vallentin, lektor og ph.d ved CBS, kan det være problematisk, når investorer hævder at følge retningslinjer for ansvarlige investeringer men stadig ikke vil kommunikere offentligt om deres investeringer.

Universiteter vil samle sprogstudier i Aarhus og København, DR P4 Radioavisen 06.00

16/01/2017

Berlingske, sprogstudier, sprogcentre, fremmedsprog, Københavns Universitet, Aarhus Universitet, rektor for CBS Per Holten-Andersen, undervisningsminister Søren Pind (V),Indslaget forekommer ca. 2 minutter inde i udsendelsen.

Forsidehenvisning: Bestyrelsen forsøger at holde oprørske kandidater ude af Nykredit, Jyllands-Posten

16/01/2017

... Samtidig med at der udspiller sig en benhård magtkamp i Nykredit, beskyldes bestyrelsen for at kortslutte det demokratiske valg til de magtfulde pladser i repræsentantskabet, der som koncernens øverste myndighed udpeger bestyrelsen. ... Professor Ken L. Bechmann fra Handelshøjskolen i København er ekspert i god selskabsledelse.

Forsidehenvisning: Millionhonorarer kan skade sammenhængskraften, Kristeligt Dagblad

16/01/2017

At der skal være et økonomisk incitament til at arbejde, er de fleste enige om. Men det vakte alligevel opsigt, da det i sidste uge kom frem, at kommunikationschefen i Nets kunne tjene 35 millioner kroner på børsnoteringen af virksomheden, som fandt sted i september. ... Robert Spliid, der er lektor på CBS og forfatter til flere bøger om kapitalfonde, mener ligeledes, at incitamentsordninger grundlæggende er gode, men at de i dette tilfælde ligger " langt uden for", hvad man normalt ser.

Sider