Ny bogudgivelse fra CVL

Erhvervsforsker, ph.d. Eva Parum fra CVL har netop udgivet bogen "Strategisk kommunikation om ledelse - et corporate og public governance perspektiv".

20/11/2006

Strategisk kommunikation om ledelse - et corporate og public governance perspektiv

Globaliseringens stigende indvirkning på danske selskaber, var baggrunden for lanceringen af 'Anbefalinger for god selskabsledelse i Danmark' (corporate governance) i 2001. I 2005 udsendte Københavns Fondsbørs nye 'Anbefalinger', der indeholder et 'følg eller forklar'-princip. Det indebærer, at børsnoterede selskaber fra 2006 skal kommunikere, om de følger de nye 'Anbefalinger'.

Ph.d. Eva Parum (Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse) er forfatter til den nye bog, som har forord af bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen.

Bogen udkommer d. 17. november hos DJØF Forlagene.

'Anbefalingerne' fra 2001 skabte nærmest en 'ketchupeffekt' på diskussionen om ledelse som konkurrenceparameter i Danmark. I 2005 udsendte Forum for Offentlig Topledelse derfor, inspireret af Nørby-udvalgets anbefalinger om corporate governance i 2001, første udgave af 'Kodeks for god offentlig topledelse'. Bogen analyserer disse anbefalinger og de første reaktioner herpå fra offentlige institutioner. At følge anbefalingerne i dette kodeks, vil formentlig medføre nye opgaver for de mange topledere i den offentlige sektor, som står overfor et stigende samarbejde med private virksomheder.

Bogen bygger på og formidler et omfattende empirisk materiale om danske selskabers eksterne informations- og kommunikationspolitik, ejerstruktur og stakeholderrelationer, bestyrelsers uafhængighed og kvalifikationer i relation til opgaver og arbejdsprocesser samt om selskabers mission, strategier og langsigtede mål fra 2001/02 - 2004/05. På den baggrund analyserer Eva Parum om kommunikation om corporate governance medfører den øgede transparens om ledelse af selskaber, som Nørby-udvalget og OECD anser som en nødvendig forudsætning for selskabers opnåelse af tillid og dermed deres vækstmuligheder.

Spørgsmål: Eva Parum, tlf. 3815 2975 eller mail ep.om@cbs.dk

Sidst opdateret: Communications // 20/11/2006