Globalisering starter i Danmark

Professor Torben Pedersen med i debatbog

23/10/2006

"Det er stadig en udbredt opfattelse, at verden er noget, der er "derude", men det er ikke rigtigt. Globalisering starter, når vi står ude i lufthavnen. Den starter hos os selv og med den måde, vi indretter vores samfund og virksomheder på," forklarer professor Torben Pedersen, en af bagmændene bag ny debatbog om globalisering.

Bogen "Globalisering starter i Danmark - Virksomhedernes udfordringer" argumenterer for, at de danske virksomheer nøje bør overveje, hvilke aktiviteter de vil fastholde i Danmark, og hvilke de vil flytte til lavtlønslande.

"Det har været en udbredt opfattelse, at vi ved at flytte de standardiserede og rutineprægede opgaver ud af landet kunne fastholde Danmarks position og velstand. Værditilvæksten er størst blandt de kreative og innovative aktiviteter, så dem vil vi gerne holde på. Men vi kan ikke hvile på laurbærrene. Det er ikke en naturlov, at vi får lov at være blandt de bedste eller de klogeste. Det er en mulighed, men det er fortsat noget, der skal kæmpes for," slutter han.

"Globalisering starter i Danmark - Virksomhedernes udfordringer" er, udover professor Torben Pedersen fra CBS, skrevet af Research Manager Ole Kirkelund, direktør Jette Steen Knudsen (begge tilknytte The Copenhagen Centre) samt konsulent Rikke Kolbech Andersen og konsulent i Deloitte Business Consulting Jacob Pyndt.

Sidst opdateret: Communications // 24/10/2006