Lederen som dirigent

Kan Mads Lebech dirigere 45 korsangere?

02/05/2006

Kan Mads Lebech dirigere 45 korsangere?

Med den smukke bygning Kilen som kulisse, vil CBS i anledningen af Forskningens Døgn demonstrere ”ledelse i praksis” – eller med andre ord: overgangen fra gammeldags management, hvor lederen udstikker ordrer til moderne lederskab, som involverer medarbejderen og det hele menneske – også det kunstneriske.

Mads Lebech har takket ja til at deltage i eksperimentet og forsøge at dirigere 45 korsangere fra bl.a. Voces Copenhagen og Carmina under vejledning af dirigent Peter Hanke.

”Koret vil følge en dygtig dirigent – det samme gør sig gældende med en god leder. Og samtidigt er det let for både den enkelte medarbejder og den enkelte sanger at skabe ugler i mosen, hvis de ikke bryder sig om lederen”, smiler dirigent Peter Hanke.

"Jeg synes, det er et utroligt spændende arrangement, som jeg glæder mig til at deltage i. Det er dristigt med forsøg i stor skala og ikke mindst med mig som dirigent af det store kor. Lykkes det uden skæve toner, så kan alt lade sig gøre. Det er vigtigt at få den nyeste forskning præsenteret, så vi alle kan forstå den, for forskning er det vi skal leve af i fremtiden," siger Frederiksbergs borgmester Mads Lebech og fortsætter: "Her på Frederiksberg har vi et uddannelses- og forskningsmiljø i rivende udvikling, som vi er meget stolte af – og det viser sig på Forskningens Døgn."

Eksperimentet finder sted lørdag den 6. maj kl. 11. i forbindelse med samlet arrangement i anledningen af Forskningens Døgn fra 11-12.30. Her åbnes Kilen, den nyeste bygning på CBS, for alle interesserede. Arkitekt Lene Tranberg fortæller om bygningens samspil med forskningen, de to forskere Peter Hanke og Ole Fogh Kirkeby viser bagefter eksempler på CBS’ undersøgelser af filosofi og udøvende musik og fortæller om, hvilken rig inspirationskilde kunsten er for moderne lederskab. Alle er velkomne.

Sidst opdateret: Communications // 10/07/2006