Executives in Residence

Executive in Residence programmet er et tiltag, hvor centrale topledere CBS engagerer sig i CBS gennem et helt studieår og kommer på en række besøg. Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør for den globale transport- og logistikkoncern DSV, er CBS' Executive in Residence i det akademiske år 2018-19.

 

Jens Bjørn Andersen, CEO of the global transport and logistics company DSV is Executive in Residence 2018-19.

CBS' EXECUTIVE IN RESIDENCE PROGRAM

Via dialog og samarbejde ønsker CBS at bygge stærke, personlige og varige relationer til erhvervslivet og i særdeleshed til vigtige virksomhedsledere. For at fremme dette inviterer CBS hvert år en udvalgt topleder til at dele sin ekspertise og perspektiver som praktiker med både studerende og medarbejdere. I løbet af et studieår deltager årets Executive in Residence i forskellige aspekter af livet på CBS’ campus, så som events, diskussioner, mentormøder, sparring med videre. 

Programmet er designet som en gensidig læringsproces, hvor den udvalgte topleder på den ene side får indsigt i den nyeste forskning og møder morgendagens talenter, mens CBS’ studerende og forskere på den anden side får adgang til at netværke med, lære fra og blive inspireret af topledere, som de ellers ikke ville have haft mulighed for, hvilket yderligere forstærker deres indblik i den praktiske verden uden for CBS.

Men der kun er èn Executive in Residence per studieår, er målet med programmet, at det skal fortsætte på ubestemt tid, hvor den nuværende Executive in Residence sender stafetten videre til sin efterfølger. Executives in Residence vil altid findes blandt vigtige virksomhedsledere på administrerende direktør, finansdirektør eller bestyrelsesformand-niveau fra topvirksomheder i Danmark.

CBS' anden EXECUTIVE IN RESIDENCE – en stærk praktiker

CBS’ nye EiR er en meget succesfuld praktiker. Gennem de senere år er den globale transport- og logistikkoncern DSV steget i værdi med 36 procent på Børsen og har overtaget en amerikansk konkurrent, idet opkøb er en vigtig del af DSV’s strategi. Administrerende direktør Jens Bjørn Andersen er i dag chef for 47.000 ansatte verden over, og koncernens stærke position på det globale verdenshandelsmarked gør DSV til et perfekt match for CBS, der selv uddanner kandidater til det globale marked.

Jens Bjørn Andersen får lagt et skema, der står på møder og arrangementer med studerende og forskere, og DSV-topchefen ser frem til sin studiestart:

”Jeg vil gerne udvikle mig som CEO, og det kan jeg ved at prøve noget nyt, der kan inspirere mig. Jeg håber at få et nyt teoretisk perspektiv på min praktiske hverdag og input fra de studerende, som vil anskue tingene fra en lidt anden vinkel. Det er en ny verden for mig, og jeg glæder mig til at opdage CBS, forskere og de spirende talenter, der er under uddannelse”, siger Jens Bjørn Andersen.

Som udlært speditør har han arbejdet sig til tops uden en længere videregående uddannelse. Mødet med den akademiske verden vil derfor være nyt for Jens Bjørn Andersen. Han har selv oplevet et behov for flere videreuddannede kræfter i sin virksomhed i takt med, at den er blevet mere global:

”I DSV er vækst og udvikling en meget central del af vores strategi. Vi skal hele tiden gøre tingene lidt bedre, lidt hurtigere, lidt smartere. Det kræver dygtige medarbejdere, der kan se frem og tænke nyt. I takt med at DSV er blevet en global koncern, har det været nødvendigt og udviklende for virksomheden at opbygge globale koncernfunktioner med specialister i økonomi, finans, jura, marketing, kommunikation, HR m.m. – og nogle af dem er fra CBS,” siger han.  

Selv om han er glad for sin speditøruddannelse, ser han også fordelene ved den længere videregående uddannelse:

”Jeg vil til enhver tid rådgive unge til at tage en længere videregående uddannelse. Det giver en god ballast at have med sig videre i sit karriereforløb”, siger han.
 

Executives in Residence

Jens Bjørn Andersen

2018-19: JENS BJØRN ANDERSEN, DSV CEO

"I would like to develop as CEO, which I can do by trying something new and inspirational. I hope to gain a new theoretical perspective on my practical everyday life as well as input from the students, who see things from a slightly different angle. It’s a new world for me and I’m looking forward to discovering CBS, its researchers and the budding talents studying here."

Thomas F. Borgen

2017-18: THOMAS F. BORGEN, DANSKE BANK CEO

"The greatest thing about being back in school was – well, exactly that. (…) As a society we need education and we need relevant education, and for Danske Bank getting closer to universities and business schools is a chance for us to learn how to become more relevant to students and maybe inspire both students and schools in terms of the qualifications and research areas we see as most interesting."

Læs mere om Danske Bank CEO Thomas F. Borgens år som CBS' første Executive in Residence

For mere information om CBS Executives in Residence program kontakt:

Jannie Henriksen

Jannie Henriksen
Relations Manager

jkh.ce@cbs.dk
Tel.: +45 3815 2086

 

 

Sidst opdateret: CBS Business // 11/07/2019