Topchef for global transport- og logistikvirksomhed kommer på studieophold på CBS

Et nyt semester er begyndt, og det gælder også for administrerende direktør i den globale transport- og logistikvirksomhed DSV, Jens Bjørn Andersen. Han har sagt ja til at blive ny Executive in Residence på CBS. Det er et initiativ, som inviterer topchefer fra de allerstørste danske virksomheder på studieophold for et år ad gangen.

12/09/2018

executiveinresidence
Foto: Bjarke MacCarthy

Det er en praktiker i medvind, som CBS får på studieophold. DSV er inden for det seneste år blevet 36 pct. mere værd på børsen. De har sidst opkøbt en amerikansk konkurrent med succes. Og opkøb er fortsat en vigtig del af DSVs vækststrategi, lyder det fra administrerende direktør Jens Bjørn Andersen. I dag er han chef for 47.000 medarbejdere. 

Rektor Per Holten-Andersen er glad for, at Jens Bjørn Andersen har takket ja til at være dette studieårs Executive in Residence: 

”DSV er en stærk virksomhed, som gør verden mindre gennem effektive transport- og logistikløsninger. Det er en forudsætning for den globale verdenshandel, som Danmark nyder så godt af. Her på CBS uddanner vi til et globalt arbejdsmarked, og derfor er DSV spændende for os – både for vores studerende og forskere,” siger rektor Per Holten-Andersen.

Formålet med initiativet Executive in Residence er at udvikle forskning og uddannelse i tæt samarbejde med virksomheder. Jens Bjørn Andersen får lagt et skema, der står på møder og arrangementer med studerende og forskere. DSV-topchefen ser frem til sin studiestart:

”Jeg vil gerne udvikle mig som CEO, og det kan jeg ved at prøve noget nyt, der kan inspirere mig.  

Jeg håber at få et nyt teoretisk perspektiv på min praktiske hverdag og input fra de studerende, som vil anskue tingene fra en lidt anden vinkel. Det er en ny verden for mig, og jeg glæder mig til at opdage CBS, forskere og de spirende talenter, der er under uddannelse”, siger Jens Bjørn Andersen.

Som udlært speditør har han arbejdet sig til tops uden en længere videregående uddannelse. Mødet med den akademiske verden vil derfor være nyt for Jens Bjørn Andersen. Han har selv oplevet et behov for flere videreuddannede kræfter i sin virksomhed i takt med, at den er blevet mere global:

”I DSV er vækst og udvikling en meget central del af vores strategi. Vi skal hele tiden gøre tingene lidt bedre, lidt hurtigere, lidt smartere. Det kræver dygtige medarbejdere, der kan se frem og tænke nyt. I takt med at DSV er blevet en global koncern, har det været nødvendigt og udviklende for virksomheden at opbygge globale koncernfunktioner med specialister i økonomi, finans, jura, marketing, kommunikation, HR m.m. – og nogle af dem er fra CBS,” siger han.  

Selvom han er glad for sin speditøruddannelse, ser han også fordelene ved den længere videregående uddannelse:

”Jeg vil til enhver tid rådgive unge til at tage en længere videregående uddannelse. Det giver en god ballast at have med sig videre i sit karriereforløb”, siger han. 

Det første arrangement på CBS sammen med Jens Bjørn Andersen er den 18. september kl. 16:00 - 17:30.

Læs mere om arrangementet "The inside story of DSV: From local to global"

For flere information kontakt:

Direktør for CBS Erhverv Louise Seest

Head of Corporate Communication ved DSV Tina Hindsbo

 

Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020