Events: CBS lancerer tre nye forskningsplatforme

Tre nye forskningsplatforme tager nogle af verdenssamfundets vigtigste udfordringer op: ulighed, diversitet og digitale transformationer. Mød de tre platformsdirektører, og vær med til de kreative lanceringer, hvor alle er velkomne.

 
02/10/2018

3-nye-bisplatforme

Taler vi køn, seksualitet, etnicitet og sprog, er der brug for at undersøge, hvordan vi skaber nye rammer for ligestilling og mangfoldighed. Taler vi tech-giganter og fake news, algoritmer, overvågning og ’robotterne kommer’, så er der også hårdt brug for nye indsigter. Og ulighed er endnu et af de største temaer på den globale dagsorden. 

I efteråret afholder CBS tre events, der i et kreativt format bliver en smagsprøve på, hvad tre nye forskningsplatforme vil beskæftige sig med over en periode på fem år.  

Ambitionen er, at platformenes forskning giver input til debatter, udvikling og beslutninger i samfundet. Samarbejde og partnerskaber, formidling og outreach er helt centrale mål. Mød i første omgang Academic Directors for platformene, og hør om planerne for deres arbejde: 

Inequality 
Academic Directors for Inequality-platformen, professor mso Mogens Kamp Justesen og lektor Birthe Larsen:

”Ulighed er en af vor tids største udfordringer, både globalt og lokalt. Platformens vigtigste opgave er at forske i ulighedens årsager og konsekvenser – hvorfor stiger uligheden i mange lande, og hvad er implikationerne for borgere og virksomheder på et nationalt og internationalt niveau? Forskningen stiller relevante spørgsmål, så vi som samfund kan finde nye svar og løsninger. Det gør vi i tæt samarbejde med virksomheder, organisationer og samfund”. 

Tirsdag 2. oktober kl. 14:00 til 16:30 lanceres Inequality-platformen. Keynote og prisvindende økonomiprofessor Richard Blundell fra University College London præsenterer sin seneste forskning om ’The dynamics of income and earnings inequality’. Efterfølgende vil der være mulighed for at opleve det interaktive kunstværk ”Hope and Fear” af Charlotte Haslund-Christensen.

Læs mere om lanceringen 

Diversity & Difference
Academic Directors for Diversity & Difference-platformen, professor mso Sara Louise Muhr og lektor Dorte Lønsmann:

”Inklusion og lighed er påtrængende dagsordener i en globaliseret verden og er på listen over FN’s verdensmål. Platformen forsker i, hvordan vi bedst kan fremme inklusion og lighed i forhold til køn, etnicitet, seksualitet, sprog og kultur. Vi samarbejder med erhvervslivet, organisationer og samfund og skaber konkrete værktøjer. Herudover vil vi bidrage til den offentlige debat og formidle forskningen bredt”.

Vær med, når platformen lanceres torsdag 11. oktober kl. 16:00-19:00. Keynote Karen Ashcraft, professor ved University of Colorado, giver et oplæg med titlen ”Feeling Power: Diversity as a Sensate Encounter”. I løbet af arrangementet kan du deltage i en ’diversity walk’. Besøg bl.a. ’Norm-rummet’, hvor du vil blive gjort opmærksom på dine egne privilegier og fordomme. Bandet ’Det Kønne Kartel’ står for det musikalske indslag. 

Læs mere om lanceringen, og tilmeld dig

Transformations
Academic Directors for Transformations-platformen, professor mso Mikkel Flyverbom og professor mso Ioanna Constantiou:

”Internettet er blevet en global infrastruktur, og vores liv er uadskilleligt forbundet med digital teknologi – men det er markedsstyret og uden gennemsigtighed i forhold til fx menneskerettigheder og demokrati. Platformen er med til at skabe kritisk viden på internationalt niveau for derved at pege på nye veje. Vi går i dialog med tech-virksomheder, rådgiver beslutningstagere og bidrager til den offentlige debat”. 

Lanceringen af Transformations-platformen er udskudt, fordi keynote Shoshana Zuboff måtte aflyse på grund af sygdom. Lanceringen bliver i stedet tidligt i 2019, hvor Shoshana Zuboff forhåbentlig fortsat vil være keynote. 

Læs mere om en stor, fælles launch 12. november, hvor de tre platformes temaer væves sammen, og EU-kommissær Margrethe Vestager er keynote.

Fælles launch for platformene

Læs mere om platformene

For yderligere information kontakt platformenes sekretariat: bisplatforms@cbs.dk

 
Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020