Erhvervsfonde støtter flytningeområdet: Hvordan kan det forstås?

Nyheder

To store danske erhvervsfonde annoncerer nu millionhjælp til flygtningeområdet - det er en ny tendens, mener CBS-professor Karin Buhmann i dagens udgave af Jyllandsposten og i radioens P1.

 
28/12/2018

Når Lego Fonden og Novo Nordisk Fonden i disse dage annoncerer, at de vil støtte flygtningeområdet i både dansk og international sammenhæng med millioner, så er det en ny tendens, mener Karin Buhmann, professor ved Copenhagen Business School og medlem af de to tværfaglige forskningsplatforme Inequality og Diversity and Difference samme sted. Både erhvervsfonde og de virksomheder, de er knyttet til, begiver sig hermed ind på et politisk område, sådan som vi også har set det på bæredygtighedsområdet i USA efter Trumps udmelding af Paris-aftalen, siger hun.

»I Danmark har vi en stat, der har trukket sig fra at være den humanistiske stormagt, som vi engang havde ry for at være. Og når staten trækker sig, står der nogle virksomhedsfonde og siger: ”Her er der et dokumenteret behov for, at nogle gør en indsats. Vi har muligheden, derfor gør vi det,”« siger Karin Buhmann, som ikke mener, at det nødvendigvis handler om profit, da man skal skelne mellem virksomhederne og deres fonde.

Sådan skriver Jyllandsposten idag - læs artiklen her.

Lyt også til Karin Buhmann i radioindslaget i P1 om samme emne.

Sidst opdateret: Business in Society platforms // 03/01/2019