Birthe Larsen i arrangement om kønsdiskrimination i økonomi 8. marts

'Ude af ligevægt: Om kønsdiskrimination i økonomi' er titlen, når Inequality Platformens akademiske leder, Birthe Larsen, medvirker i debatarrangement på Kvindernes Kampdag 2021

Mandag, 8 marts, 2021 - 16:00 to 17:00

I anledning af kvindernes kampdag har Rethinking Economics Danmark (RE:DK) inviteret tre kvinder, Birthe Larsen (CBS), Emma Petri Petersen (KØN) og Kira Marie Peter-Hansen (EP), der fra hver deres perspektiv, vil hjælpe os med at tage pulsen på, hvordan det er at være kvinde i den økonomiske profession i 2021.

I januar 2020 var lektor i økonomi ved CBS, Birthe Larsen, med til at lancere Women in Economics Denmark (WinE-DK) sammen med 29 andre kvindelige økonomer. WinE arbejder for at dokumentere kønsforskellene i den økonomiske profession, og reducere dem. Birthe Larsen vil fortælle os om de udfordringer kvindelige økonomer møder, og herunder komme ind på seminartone over for kvinder samt evalueringer af undervisere og ubevidst bias.

Emma Petri Petersen er formand i foreningen, Kvindeligt Økonomisk Netværk (KØN). KØN blev lanceret i 2011 med formålet ”at skabe netværk mellem de kvindelige studerende på tværs af hold og årgange, for dermed at gøre det nemmere og lidt sjovere at være kvinde på Institut for Økonomi [Aarhus Universitet].” Emma vil fortælle om foreningens aktiviteter og give sit bud på hvorfor det er vigtigt at have et netværk som KØN på det økonomiske institut.

Kira Marie Peter-Hansen var stud.polit på Københavns universitet, da hun blev valgt ind i Europa Parlamentet i 2019. Dagen efter lanceringen af WinE-DK, var Kira medforfatter til et debatindlæg i Politiken, som satte fokus på behovet for feministisk økonomi i EU. Kira vil dele sine erfaringer fra økonomistudiet og Europa Parlamentet (begge domineret af mænd) og gøre os klogere på, hvorfor hun mener at kvindelig repræsentation er et vigtigt middel til at gøre op med både sexistisk kultur og mainstream økonomisk tænkning.

Efter hvert oplæg vil der være en kort spørgerunde. Eventet bliver modereret af Mads Falkenfleth Jensen, formand i RE:DK

Tilmelding og mere om arrangementet her.

Sidst opdateret: Business in Society platforms // 07/03/2021