CBS og CPH:DOX

CBS’ tre tværfaglige forskningsplatforme er med, når CPH:DOX åbner årets science-program

 
26/03/2021

Den internationale dokumentarfilm-festival CPH:DOX har i år CBS med som indholdspartner, og vores forskere sidder parat i debatpanelet for åbningsfilmen og i flere af festivalens andre paneler, der diskuterer hvordan forskning kan bidrage til løsning af nogle af verdens helt store udfordringer så som ulighed, teknologisk udvikling og diversitet. Netop disse emner tegner også CBS’ tre tværfaglige forskningsplatforme, og det er vores akademiske ledere herfra, der deltager. Debatterne foregår på enten dansk eller engelsk.
 
CPH: Science-programmet åbner med præmierefilmen Solutions, hvor en gruppe af forskere er samlede i Nevada-ørkenen for at diskutere de største globale udfordringer. ’Er det en invasion af aliens, der skal til, for få os til at stå sammen i løsningen disse akutte problemer’, spørger en forsker i spøg – ’ja, eller en pandemi’, svarer en anden. Og nu er vi her. I panelet, der skal drøfte filmen, sidder CBS’ professor (mso) i digitale transformationer, Mikkel Flyverbom, sammen med CBS-økonom Birthe Larsen, filosof Vincent Hendrick og astrofysiker Anja C. Andersen, der sammen med moderator Rune Lykkeberg vil tage os igennem en live-transmitteret debat om filmens store emner.

I det videre program vil professor (mso) Sara Louise Muhr deltage i debatpanelet for filmen ’The Hunt for Planet B’ og stille skarpt på den kønsdiskrimination, der til stadighed finder sted inden for forskningsverdenen. Mikkel Flyverbom er ligeledes med igen, når der sendes live fra Politikens Pressen om dokumentaren The Brain, denne gang i selskab med filmens ledende hjerneforsker, Christof Koch, og videnskabsjournalist Lone Frank – med debat om eksempelvis kunstig intelligens og etik.

Find programmet for dette års CPH:DOX her.


 

Sidst opdateret: Business in Society platforms // 09/04/2021