Historier og nyheder

Velkommen til vores grønne bibliotek. Her findes vores samling af historier og nyheder der har relation til grøn omstilling på CBS. Du finder blandt andet udvalgte forskningshistorier, beskrivelser af nystartede projekter, podcasts og pointer fra web- og seminarer.

Uddannelses- og forskningsministeriet: Kortlægning viser markant grøn forskningsindsats i Danmark

decoration

2020 var et godt år for grøn forskning i Danmark. En ny kortlægning af fordelingen af grønne forskningsmidler i 2020 viser, at der i alt er fordelt 4,4 milliarder kroner i 2020 fra både offentlige fonde, private fonde og EU.

CBS-ledet partnerskab om energiomstilling og havne som knudepunkter

CBS studerende får Power-to-X kompetencer

Decoration

Power-to-X (PtX) bliver hovedtema i undervisningen i 2021-22 på de to største fag på HA og HD på CBS.

Virksomhedsregnskaber der understøtter den grønne omstilling

Decoration

Politikerne skal formulere ambitiøse målsætninger og sikre, at virksomheder ikke forsinker eller slører deres klimaoplysninger, når de rapporterer om klimarelaterede risici, og hvordan de påvirker virksomhedens finansielle præstationer, aktiver og forpligtelser. De regnskabsstandarder og den regnskabspraksis, man anvender i dag, tager ikke højde for de udfordringer, der vil være i omstillingen frem mod CO2-neutralitet.

Klimaforandring og tekstilbranchen

Decoreation

Ifølge Europa-Parlamentet anslåsdet, at 10% af alle drivhusgasudledninger er relateret til produktionen af tøj og sko. Den globale tekstil- og beklædningsindustri har et betydeligt effekt på miljøet grundet dets store forbrug af energi og vand, kemikalie- og mikrofiberforurening og udfordringer med bortskaffelse af brugt tøj på en miljømæssigt forsvarlig måde.

Kan vi innovere os til en CO2-neutral fremtid?

Decoration

Hvordan knytter vi innovation til langsigtede klimamål? Et nyt projekt forankret på CBS skal undersøge, hvad det kræver.

Podcast: Grønne temaer i MSC podcast-serie (ENGELSK)

Decoration

Bliv introduceret til de grønne overvejelser vores kollegaer på MSC gør sig. Podcast-serien svarer blandt andet på spørgsmålene; Hvorfor bør virksomheder lytte til ansatte som er aktivistisk engagerede? Hvordan kan man lave bæredygtige krydstogter? Hvordan afslørede pandemien spørgsmål om ansvarlighed på bæredytighedsområdet?

Klimaforandringerne er ude efter din kaffe

Decoration

‘The paradoxes of climate-smart coffee’ is a new five-year research project between Copenhagen Business School, Jimma University, Ethiopia and University of Dar es Salaam, Tanzania.

Skal FN's 7. verdensmål om bæredygtig energi gentænkes?

Decoration

FN’s 7. verdensmål for bæredygtig udvikling skal lette adgangen til overkommelig, pålidelig, bæredygtig og moderne energiforsyning for hele kloden inden 2030. Men ifølge ny forskning fra Copenhagen Business School går det knap så godt med at planlægge og implementere de strategier, der skal fjerne CO2 fra energikilder på vækstmarkeder, og det sætter verdensmål nr. 7 på prøve.

Farvel til grise og køer

Decoration

Der er enormt potentiale i et landbrug uden dyr. Udenlandske virksomheder er langt i forhold til at skabe kød på nye måder, og Danmark bør også udnytte de teknologiske fremskridt, vurderer forsker.

Havne udnytter ikke klimatiltag

Decoration

Det kun et fåtal af verdens største havne, der arbejder målrettet med at reducere klimapåvirkning og luftforurening. Det viser et globalt studie fra CBS Maritime, hvor forskere har undersøgt 93 af de største havne. I en kronik i brancheavisen Søfart fortæller forskerne om deres resultater.

REFLOW - hvordan skal fremtidens byer se ud?

Decoration

Projektet REFLOW har en helt ny tilgang til cirkulær økonomi i storbyer og et særligt fokus på social inklusion.

Sidst opdateret: Green Transition // 29/09/2021