Rejsen mod toppen med en Global Executive MBA

Faglige udfordringer på fire kontinenter giver først og fremmest nyt perspektiv på dig selv og verdenen. Men en Global Executive MBA (GEMBA) er også genvejen til faglig udvikling, forfremmelser og mere i løn. Interview med MBA Director Poul Hedegaard.

13/06/2018

Shutterstock China entreprenur cbs copenhagen business school mba gemba

af Mikael Koldby

”Jeg har aldrig mødt en tidligere studerende, som ikke har sagt, at de ville gøre det igen”, fortæller MBA Director Poul Hedegaard om uddannelsen Global Executive MBA eller GEMBA, som er den internationale betegnelse for uddannelsen.

CBS lancerede uddannelsen i 2015, og ambitionen var ikke kun at give ledere og chefspecialister, der ”bor i nærområdet” til CBS, underforstået Østdanmark og Vestsverige, mulighed for at tage en Executive MBA i København. Uddannelsen er tiltænkt kursister fra hele verden. Konceptet blev derfor 11 moduler på én uge ad gangen som alternativ til den mere udbredte fredag-til-lørdag over langt flere uger. Det skinner også igennem på GEMBA’ens aktuelle brochuremateriale, som Poul Hedegaard refererer til, når han bliver bedt om at svare kort på, hvorfor man skal læse Global Executive MBA på CBS.

”Forsiden af vores brochure er meget sigende: 4 kontinenter, 11 moduler, 20 måneder. Det signalerer et program, som har en global orientering og med relativt hårdt arbejde på grund af de koncentrerede moduler. Hvis man tager GEMBA’en, så er man uden tvivl en ambitiøs person, som har et stærkt ønske om at udvikle sig som leder både fagligt og personligt”, siger han.

Se filmen om GEMBA og mød professor Jesper Rangvid og to studerende.

Et af de unikke salgsargumenter for CBS’ Global Executive MBA er, at studerende bruger deres job og den virksomhed, der ofte sponsorerer forløbet, som case på tværs af alle uddannelsens moduler. ”Man udvikler derfor ikke kun sig selv, men også sit job og sin virksomhed”, siger Poul Hedegaard og fortsætter:

”Vi kan se, at de, der tager en GEMBA, som konsekvens får forfremmelse og øget ansvarsområde. Når vi taler med business schools rundt om i verden, finder du hurtigt ud af, at der ikke er mange forløb, som udvikler virksomheden i samme omfang, som CBS GEMBA gør. Som studerende skal man hjem og finde data og casemateriale, data skal bearbejdes og analyseres i forskellige sammenhænge afhængigt af, hvilket fag du har. De fleste ender med at implementere analyser og  strategiarbejdet i egen virksomhed. På den måde er uddannelsen uhyre relevant, og den giver meget tilbage til virksomheden”.

Ud over personlig udvikling og forfremmelse, hvad er de gode grunde til at læse en Global Executive MBA på CBS?
”Vi har i Danmark og Skandinavien en unik tilgang til ledelse, og den lærer du primært ved at studere den her. Vi er fx langt i forhold til bæredygtighed og implementering af den type strategier i forretningsområder. Og så vil jeg fremhæve, at du som studerende får et stærkt netværk, som primært er skandinavisk dansk med et kraftigt internationalt islæt. Og så har vi også et stærkt ben i Afrika, hvor et af modulerne foregår. Det er et kæmpemarked, hvor der i øjeblikket sker en masse spændende forretningsudvikling ved hjælp af nye teknologier”, siger Poul Hedegaard.

GEMBA CBS

Hvem er uddannelsen for?
”Uddannelsen er for folk, som har opbygget en del erfaring og ledelseserfaring. Gennemsnitalderen for studerende er ved studiestart 39 år. Det er for personer, som måske er på vej mod den øverste ledelse i en stor virksomhed eller fx er adm. direktør i en mindre virksomhed. Det er folk, som har nogle år på bagen i erhvervslivet og har indset, at skal man videre med sig selv og sin karriere, så skal man sørge for at uddanne sig. Der er GEMBA'en et af de meste seriøse og velrenommerede tilbud, man kan tage, og samtidig bliver man en del af et stærkt netværk med input fra andre brancher, industrier og kulturer end lige sin egen”.

”Det er et supergodt program, som jeg står 100 % inde for. Vi har prismæssigt lagt det midt i markedet. Du kan finde tilsvarende programmer bare uden Afrika-elementet, som koster det dobbelte. GEMBA’en er bestemt pengene værd, hvis du ser prisen i forhold til kvaliteten. Hvis jeg var 10 år yngre, så tog jeg til hver en tid uddannelsen”, smiler Poul Hedegaard over telefonen.

GEMBA CBS HEDEGAARD

Sidst opdateret: CBS Research Reporter // 11/07/2019