CBS Research News

Kom tættere på vores forskere med seneste udgave af CBS Research News. Det er livsvigtigt, at virksomheder fornyer sig, men vidste du, at kunsten at lede innovation også disruptes for tiden? Danmark er historisk set sluppet for at få en uppercut af finanskriser ved at spare op i gode tider, i det lys bekymrer regeringens plan om skattelettelser professor Svend Erik Hougaard. Læs også, hvordan København af amerikansk tænketank er udpeget som rollemodel for havnebyer i økonomisk krise og så har CBS afkodet en mindre revolution i Bank of England.

Seneste udgave

København udråbt til rollemodel for byer i krise

København bliver i rapport fra den amerikanske tænketank The Brookings Institution og CBS udråbt til rollemodel for, hvordan stagnerende byer kan komme ud af kriser og genvinde momentum. Ideen er at profitere på gamle industri- og havneområder og investere i infrastruktur som metrolinjerne

nordhavn413_617x347.jpg

Innovativt lederskab udsættes (også) for disruption

I dag forandrer kunsten at innovere sig næsten lige så hurtigt som de globale virksomheder, der i dag disruptes eller kæmper mod disruption. Virksomheder er nødsaget til at ændre deres tilgang til begrebet innovation management, hvis en risiko for meget kraftig turbulens skal undgås. Lektor Marion Poetz forsker i innovation leadership, rådgiver multinationale virksomheder og politiske beslutningstagere og har stor indsigt i, hvordan virksomheder holder sig skarpe.

Nordiske vaner med opsparing dulmer finanskriser

Ved at spare op i de økonomisk gode år undgik de nordiske lande i modsætning til lande som Portugal og Grækenland de værste økonomiske konsekvenser af finanskrisen. Svend Erik Hougaard Jensen er medforfatter til ny artikel om de nordiske landes finanspolitik, og han understreger det vigtige i, at gode tider ikke bliver en finanspolitisk sovepude. Derfor er han også bekymret for sidste uges forslag om skattelettelser til danskerne.

Nordic countries' propensity to save moderates financial crises

Management @ Academy of Management

KUN PÅ ENGELSK

While many of you were enjoying your summer vacation, researchers and PhD students at CBS were participating in the world’s largest management summit. Thousands of business researchers from across the globe met to share their thoughts and insights. Dean of Research Peter Møllgaard talks about his impressions from this year’s Academy of Management Annual Meeting and what all the hype is about.

billede-04-08-2017-19.04_617x347.jpg

CBS afkoder mindre revolution af Bank of England

Hvordan får man succes med at designe og implementere ny teknologi? Spørgsmålet er milliarder af kroner værd. Lektor på Copenhagen Business School Cristiana Parisi fik særlig adgang til data og dermed mulighed for at studere en revolutionerende teknologi, som er udviklet af Bank of England. En teknologi, som kan sammenlignes med den måde, internettet ændrede journalistikken. Parisis forskning kan skabe bedre innovation i Danmark.

Nye navne på CBS

Der er mere end 650 forskere ansat på CBS. Hvert år kommer der nye ansatte til, og folk får nye opgaver. Mød professor Nanna Mik-Meyer, lektor Thomas Frandsen, professor Juliana Hsuan og professor Tom Kirchmaier.

nye navne

Investorer i fossile brændstoffer risikerer at brænde fingrene

Klimaforandringerne udgør en alvorlig risiko for investeringer i fossile brændstoffer, men alt for få investorer forholder sig til den risiko. Sådan konkluderer CBS-forskerne Ken L. Bechmann og Mads Stenbo Nielsen i forskningsartikel om investeringer i fossile selskaber.

Sidst opdateret: Communications // 05/09/2017