Få en fremtid i Europæisk Business

CBS lancerer en bacheloruddannelse i Europæisk Business, der åbner døren til de europæiske markeder

24/01/2013

Små og mellemstore virksomheder i Danmark har brug for kræfter, der kan åbne døren til de europæiske markeder og videre ud i resten af verden. CBS lancerer nu en bacheloruddannelse i Europæisk Business

Business cases, aktuel forskning og europæiske sprog. Det er ingredienserne i den nye CBS-uddannelse, Europæisk Business (BA EB). Her lærer studerende at operere i Europa med dansk og engelsk som undervisningssprog og enten engelsk, tysk, fransk eller spansk som fremmedsprog igennem hele bachelorforløbet.

Business-sprog fra dag et

Doris Hansen er studieleder på den nye uddannelse. Hun forklarer, hvem målgruppen for uddannelsen er:

- Det er unge, der har lyst til at blive dygtige inden for forretningsskabelse. De skal synes, det er spændende at følge med i nyheder om politik og EU, og de skal interessere sig lidt for europæisk historie. De skal ville business-verdenen. Sprogene åbner selvfølgelig også op til et større og globalt marked. Spansk i Latinamerika, fransk i Afrika og tysk i Østeuropa, siger Doris Hansen.

Fremmedsprogene bliver en del af undervisningen allerede fra første semester. Doris Hansen forestiller sig, at de kommende studerende primært vil identificere sig som studerende i business, og dernæst som studerende i sprog.

Danske SMV’er har brug for Europa

Fag inden for kulturforståelse og kommunikation, økonomi, videndeling og projektledelse, og fag, der styrker mere personlige kompetencer, f.eks. præsentationsteknik, vil være omdrejningspunkter på studiet – og på flere sprog og med udgangspunkt i forskningsbaseret undervisning og anvendelse af business cases:

- Der er brug for folk, som kan skabe forretning i Europa. F.eks. de danske små og mellemstore virksomheder, skal blive bedre på det europæiske marked. De studerende vil komme til at forstå den danske SMV-verden og dens udfordringer, og de vil derfor kunne agere som mellemled ud i verden. De studerende skal altså arbejde sig fra Danmark, ud i Europa og derfra videre ud i verden – det er det, uddannelsen lægger op til, og den vil kunne åbne mange døre, siger Doris Hansen.

Forskningsbaserede business cases

Med en bachelor i Europæisk Business er der mulighed for at læse videre på CBS’ kandidatuddannelser. Der optages 120 studerende på bacheloruddannelsen, som begynder efter sommerferien.

Vægten mellem teori og praksis på studiet er nøje gennemtænkt. Teorien skal dygtiggøre kommende praktikere, forklarer Doris Hansen. De første business cases fra internationale virksomheder, SMV’er og organisationer ligger allerede klar og vil blive integreret løbende på de fleste semestre. Det kan lade sig gøre, fordi underviserne ikke bare er dygtige forskere, men også har forbindelser til erhvervslivet.

- Det er nogle fantastisk dygtige forskere, vi har på de har områder, og de har været meget engagerede i udviklingen af uddannelsen. Med andre ord - så glæder de sig til at komme i gang. Jeg vil faktisk gå så vidt og sige, at i alle mine år på CBS, har jeg ikke oplevet noget lignende, siger Doris Hansen. 

Sidst opdateret: Communications // 24/01/2013