Velkommen til CBS

Nyheder

Velkommen til vores nye studerende. Du skal huske at sige ”ja tak”, og der er flere andre ting, det er godt at være opmærksom på lige nu.

 
13/06/2017

Du vil indenfor de nærmeste dage få svar på, om du er optaget på en kandidatuddannelse på CBS. Ligesom tidligere år har CBS været nødt til at afvise mange ansøgere, da vi har flere ansøgere, end vi har studiepladser.

Hvis du er én af de afviste, vil det være relevant for dig at læse artiklen ”Afvist?”

Svar på din ansøgning

Svaret bliver uploadet til din ansøgning, og du vil få en mail, når det er uploadet. CBS Admission uploader løbende svar til ansøgningerne én uddannelse ad gangen. Derfor får du ikke nødvendigvis svar på alle dine ansøgninger samtidig, og dine venner kan få svar, før eller senere end du gør.

Når vi har uploadet alle svar, skriver vi det på cbs.dk under Kandidatoptag – Trin 3, hvor du også kan se, hvordan du siger ”ja tak” eller ”nej tak”.

Hvis du kan se på cbs.dk under Kandidatoptag – Trin 3, at alle svar er uploadet, og du ikke har modtaget svar, er du velkommen til at kontakte os. Du skal ikke kontakte os, før du kan se, at alle svar skulle være uploadet.

Optaget – hvad nu?

Hvis du er en af de heldige, der er blevet optaget på CBS, er det første, du skal gøre, at sige ”ja tak” til din plads. Det gør du på din ansøgning. Du skal sige ”ja tak” senest syv dage efter, du har modtaget brevet. Du får ikke en bekræftelse, men du kan se, at din status ændrer sig fra:

  • ”Final Offered admission/Der er truffet afgørelse, optagelse tilbudt" til "Der er truffet afgørelse, optaget/ 'Final admitted" eller
  • ”Conditional enrollment, Offered conditional enrollement/Betinget optaget, betinget optagelse tilbudt" til "Conditional enrollment, Conditional enrollment/Betinget optagelse, betinget optagelse"   

Du skal være opmærksom på, om du er fuldt optaget eller betinget optaget. Hvis du er betinget optaget, fx fordi du lige mangler at bestå det sidste fag på din bachelor, skal du opfylde betingelserne inden 1. september 2017. Læs betingelserne i brevet og vær sikker på, at du forstår dem, samt hvornår og hvordan de skal opfyldes. Du kan læse mere på cbs.dk under Kandidatoptag – Trin 3.

Adgang til it-platforme

Hvis du er ny på CBS, vil du, hvis du har et dansk cpr-nummer, i starten af juli modtage et brev i e-boks. Brevet indeholder dine loginoplysninger til din CBS-mailadresse og CBS’ it-platforme som fx dit skema og my.cbs.dk, som er dit studenterintranet. Hvis ikke du har et dansk cpr-nummer, vil du modtage et fysisk brev med posten.

Introforløb

Der er introforløb på de fleste uddannelser på CBS. Introforløbet starter tidligst d. 21. august, men på mange uddannelser først senere. Vær opmærksom på, at introforløbet er forskelligt på de forskellige uddannelser. Læs mere om dit introforløb på my.cbs.dk i starten af juli måned.

Vi anbefaler, at du deltager i introforløbet, selvom det ikke er obligatorisk. Det giver dig en god faglig og social introduktion til dit nye studie.

SU

Hvis du er dansk statsborger, kan du søge SU til din kandidat. Du er optaget på en ny uddannelse, uanset om du læser videre på din naturlige overbygning, eller om du kommer fra et andet universitet. To døgn efter, du har sagt ”ja tak”, kan du søge om SU. Dog tidligst d. 19. juni.

Læs mere om SU på my.cbs.dk eller på www.su.dk

Sagsbehandlingstiden er op til 4 uger, og SU’en er nok først til udbetaling i midten af juli eller starten af august.

Hvis du ikke er dansk statsborger, så gælder der andre regler for dig. Læs mere om SU-reglerne for ikke-danske statsborgere på my.cbs.dk eller på su.dk

Vær opmærksom på, at sagsbehandlingstiden er op til 4 måneder.

Endnu en gang velkommen til CBS – vi håber, at du får to gode og lærerige år hos os!

 

Sidst opdateret: Student Affairs // 19/06/2017