Studiestart - kandidat


 
INTRO
Når du bliver optaget på en kandidatuddannelse på CBS, bliver du inviteret til at deltage i et introforløb, som typisk varer et par dage, og som ligger i midten/slutningen af august. Vi anbefaler, at du deltager i intro, da du her vil få en masse information om dit studium og CBS – både praktisk og fagligt. Det er også her, du første gang møder dine undervisere og nye medstuderende.

Du kan læse mere om intro på my.cbs.dk som er intranettet for studerende på CBS under Mit studie > Studiestart > Intro til CBS > Introforløb
BØGER
Vi anbefaler, at du venter med at købe bøger til du er startet på uddannelsen – enten i forbindelse med introforløbet eller efter første undervisningsgang. Det skyldes, at undervisningsmaterialet varierer fra år til år, og at du kan risikere at købe forkert materiale, hvis du er for tidligt ude.

Du kan købe bøgerne i boghandlen på CBS, Academic Books eller over internettet. På de fleste uddannelser skal du forvente at bruge 2000-2500 kr. i gennemsnit pr. semester på bøger. Prisen kan variere fra studium til studium og fra semester til semester, og nogle studerende vælger at købe brugte bøger for at spare penge. På nogle uddannelser består en del af pensum af forskningsartikler og andet materiale, der er tilgængeligt elektronisk.
COMPUTER OG LOMMEREGNER
Vi anbefaler som udgangspunkt, at du venter med at købe computer og lommeregner, til du er startet på uddannelsen. Som studerende kan du ofte få særligt gode tilbud på computere og lommeregnere. Der kan også være særlige krav til lommeregnere og computere. Alt dette vil du få information om, når du starter på studiet.
BOLIG
Det kan være svært at finde et sted at bo i København, og CBS kan desværre ikke tilbyde boliger til studerende. Mangler du en bolig i København kan du finde mere information og skrive dig op til kollegier, lejeboliger og ungdomsboliger i København her:

Desuden findes der mange private kollegier i København. Dem finder du nemmest ved blot at google: ”kollegium København”.

Du kan også finde mere information om at finde en bolig på ug.dk.

En anden mulighed er at leje et værelse privat. På CBS Campus og på de studerendes intranet kan du finde annoncer, hvor CBS-studerende søger lejere til et værelse. Der findes også flere boligsider på nettet, hvor du kan få kontakt til udlejere. Du bør dog altid være på vagt, når du søger bolig, da der desværre findes fupmagere, der forsøger at leje dig et værelse, der reelt ikke eksisterer.

SU
Du kan finde information om SU på SU's hjemmeside su.dk og på my.cbs.dk

 

Sidst opdateret: Student Affairs // 21/02/2018