Studiestart - kandidat

Læs her om, hvad der sker, når du har fået svar på din ansøgning. Find info om studiestart, intro, IT-systemer, SU og meget mere.

 

Tillykke med din studieplads og velkommen til CBS!

Din officielle indskrivningsdato er 1. september. For vinteroptag er det 1. februar.

Her får du en række informationer, som du kan have brug for inden studiestart.

Sig ja tak til din studieplads

Det første du skal gøre, når du har modtaget dit svar på din ansøgning er at sige ja tak (eller nej tak) til din studieplads på Ansøgningsportalen.

Læs mere om, hvordan du bekræfter din studieplads på cbs.dk > Kandidat > Optagelse > Når du har søgt

Bemærk at der regler om 3-årigt retskrav. Læs mere om reglerne på cbs.dk > Kandidat > Optagelse > Adgangskrav > Retskrav

Betinget optaget?

Hvis du er betinget optaget, fx hvis du mangler at bestå et fag på din bachelor, skal du opfylde betingelserne inden studiestart, dvs. senest 31 august. Gør du ikke det, risikerer du at få annulleret din optagelse.

Sørg for at læse betingelserne i dit svar, og vær sikker på, at du forstår hvornår og hvordan, du skal opfylde dem.

Læs mere om at være betinget optaget, og hvad du skal gøre under overskriften Selve svarbrevetcbs.dk > Kandidat > Optagelse > Når du har søgt

Din digitale adgang til CBS

For at få adgang til CBS' IT-systemer og -platforme, skal du bruge en CBS-brugerprofil. Den giver dig bl.a. adgang til din CBS-mail, dit skema og my.cbs.dk, som er dit studenterintranet. Din brugerprofil består af et brugernavn og en adgangskode.

 • Ny på CBS: du vil i starten af juli modtage en mail med information om dit brugernavn og adgangskode, og hvordan du aktiverer din CBS-profil. Mailen vil blive sendt til den mailadresse, du har angivet i din ansøgning på Ansøgningsportalen.
 • Nuværende eller tidligere studerende på CBS: du skal bruge dit eksisterende brugernavn og adgangskode. Har du glemt det, kan du kontakte IT-supporten på studenthelpdesk.it@cbs.dk

Vinteroptag:
Hvis du er optaget med studiestart 1. februar, vil du modtaget mailen i begyndelsen af januar.

Introforløb

På de fleste kandidatuddannelser på CBS er der et introforløb, som typisk varer et par dage, og som ligger i midten/slutningen af august. Introforløbet ligger tidligst 19. august i 2019.

Det er ikke obligatorisk, men vi anbefaler, at du deltager, fordi du her får en faglig introduktion til studiet og en mulighed for at lære dine medstuderende og undervisere at kende.

I starten af juli kan du læse mere og finde datoer for dit introforløb på my.cbs.dk > Mit studie > Studiestart > Introforløb (kræver CBS-brugerprofil)

Bemærk: du skal muligvis tilmelde dig på forhånd.

Vinteroptag:
Hvis du er optaget med studiestart 1. februar, ligger introforløbet i slutningen af januar eller i februar.

Skema

Når du har en aktiv CBS-brugerprofil, kan du logge på CBS Calendar, som viser dit personlige skema.

Du kan forvente, at skemaet er klar i starten af august.

Vinteroptag:
Hvis du er optaget med studiestart 1. februar, kan du forvente, at dit skema er klar i slutningen af december.

My.cbs.dk - dit studenterintranet

Når du har fået adgang til CBS’ IT-platforme, kan du logge på my.cbs.dk, som er din indgang til alt det, du har brug for at vide som studerende.

På forsiden vil du finde nyheder om studiestart, som vi anbefaler, at du læser.

På my.cbs.dk finder du også information om:

 • Introforløb
 • Dit studie
 • Nyheder og arrangementer
 • Studieteknik og eksamensforberedelse
 • Regler, frister og procedurer
 • Studieliv
 • SU
 • CBS Bibliotek
 • Læsepladser og grupperum
 • Nem adgang og vejledninger til IT-systemer og IT-support
 • Kontaktinformation

Bøger, lommeregnere og computer

Bøger
Vi anbefaler, at du venter med at købe bøger til du er startet på uddannelsen – enten i forbindelse med introforløbet eller efter første undervisningsgang. Det skyldes, at undervisningsmaterialet varierer fra år til år, og at du kan risikere at købe forkert materiale, hvis du er for tidligt ude.

Du kan købe bøgerne i boghandlen på CBS, Academic Books eller over internettet.

På de fleste uddannelser skal du forvente at bruge 2000-2500 kr. i gennemsnit pr. semester på bøger. Prisen kan variere fra studium til studium og fra semester til semester, og nogle studerende vælger at købe brugte bøger for at spare penge. På nogle uddannelser består en del af pensum af forskningsartikler og andet materiale, der er tilgængeligt elektronisk.

Lommeregner og computer
Vi anbefaler som udgangspunkt, at du venter med at købe lommeregner og evt. computer, til du er startet på uddannelsen. Som studerende kan du ofte få særligt gode tilbud på lommeregnere og computere, og der kan være særlige krav til dem. Det får du mere at vide om, når du starter på studiet.

SU

Du skal søge om SU, uanset om du læser videre på din naturlige overbygning, en anden overbygning eller om du kommer fra et andet universitet. 

Du søger SU på MinSU på www.su.dk

Hvornår skal du søge?

 • Starter du direkte på en kandidatuddannelse efter din bacheloruddannelse, kan du søge om SU fra 15. juni – dog tidligst to døgn efter, at du har sagt ”ja tak” til din studieplads på CBS. 
 • Starter du ikke direkte på en kandidatuddannelse efter din bacheloruddannelse, kan du tidligst søge om SU én måned før, du kan modtage SU. Det betyder, at du tidligst kan søge om SU fra 1. august.
 • Vinteroptag: Hvis du er optaget med studiestart 1. februar, kan du kan tidligst søge om SU 1. januar.

Sagsbehandlingstiden er op til 4 uger, og du kan forvente, at din SU bliver udbetalt i midten af juli eller starten af august.

Læs mere om SU på my.cbs.dk > Studieliv > SU > Søg SU – dansk statsborger (kræver CBS-brugerprofil) eller på www.su.dk

SU for internationale studerende

Hvis du er udenlandsk statsborger, skal du leve op til særlige betingelser og følge en særlig ansøgningsproces for at modtage SU.

Læs mere på my.cbs.dk > Studieliv  > SU > Søg SU – udenlandsk statsborger (kræver CBS-brugerprofil) eller på www.su.dk

Bemærk: at sagsbehandlingstiden er op til 4 måneder.

Bolig

Det kan være svært at finde et sted at bo i København, og CBS kan desværre ikke tilbyde boliger til studerende.

Mangler du en bolig i København, kan du finde mere information og skrive dig op til kollegier, lejeboliger og ungdomsboliger i København her:

Desuden findes der mange private kollegier i København. Dem finder du nemmest ved blot at google: ”kollegium København”.

Du kan også finde mere information om at finde en bolig på ug.dk

En anden mulighed er at leje et værelse privat. På CBS Campus og på Facebooksider for CBS-studerende, kan du finde opslag, hvor CBS-studerende søger lejere til et værelse.

Der findes også flere boligsider på nettet, hvor du kan få kontakt til udlejere. Du bør dog altid være på vagt, når du søger bolig, da der desværre findes fupmagere, der forsøger at leje dig et værelse, der reelt ikke eksisterer.

Særligt for internationale studerende

Det kan være udfordrende at flytte til et andet land for at studere. Men heldigvis er der hjælp at hente. 

Find mere info på my.cbs.dk
Du kan læse meget mere om, hvad CBS kan tilbyde internationale studerende på my.cbs.dk > Studiestart > Internationale studerende (kræver CBS-brugerprofil)

Få hjælp fra CBS' International Student Ambassadors
Du kan også få hjælp fra CBS’ International Student Ambassadors, ISA. ISA består af ca. 25 CBS-studerende, som hjælper internationale studerende med at falde til på CBS og i København.

ISA tilbyder:

 • individuel vejledning på Facebook og personligt
 • quizaftener, filmaftener og middage
 • ekskursioner
 • andre sociale events

Find ISA på:

På deres blog kan du også finde tips, tricks og ISA’s egne oplevelser med at finde en bolig I København: http://blog.cbs.dk/isa/housing/

Velkomstevent for internationale studerende 25. august 2019
Deltag i vores velkomstevent og hør mere om:

 • hvordan du får en god start på CBS og i København
 • hvordan du studerer og forbereder dig til eksamen på CBS
 • hvordan du får et netværk på CBS og i København
 • den danske kultur og danskere
 • dine jobmuligheder i Danmark

Du vil også få muligheden for at møde andre internationale studerende, International Student Ambassadors (ISA) og forskellige studenterforeninger.
Tilmeld dig velkomsteventen her fra 1. juli

Sådan registrerer du dig i Danmark
Du skal registrere dig i det danske Folkeregister (CPR).

Du kan læse om, hvordan du registrerer dig på my.cbs.dk > Mit Studie > Internationale Studerende > Registrering i Danmark (kræver CBS-brugerprofil)

Survival guide to life in Denmark
Du kan finde tips og information om, hvordan du får det bedst mulige studieliv i Danmark i the International Students’ Survival Guide to Life in Denmark.

Find guiden her: http://danskestuderende.com/fileadmin/Survival_Guide_2019.pdf

survival guide

Brug for bekræftelse på dine studier?

Du kan få to typer bekræftelser:

1. Studiebekræftelse:
En studiebekræftelse er et bevis på at du er indskrevet på CBS. Du kan ikke få en studiebekræftelse, hvis du kun er betinget optaget.

Du kan bl.a. få en studiebekræftelse ved at henvende dig i Student Hub på Solbjerg Plads 3. Husk at medbringe et studiekort eller billed-ID.

Du kan læse mere om studiebekræftelser på my.cbs.dk > IT og værktøjer > Guide til Studenterselvbetjeningen > Studiebekræftelse (kræver CBS-brugerprofil)

2. Verificeret kopi af dit optagelsesbrev:
Du kan få dit optagelsesbrev stemplet og underskrevet som bevis på, at du er optaget på CBS. Du skal selv printe og medbringe brevet i Student Hub, Solbjerg Plads 3. Husk at medbringe et studiekort eller andet billed-ID.

Brug for særlig støtte - SPS?

Er du ordblind, eller har du en anden funktionsnedsættelse, som forhindrer dig i at gennemføre dit studie på lige fod med andre studerende, kan du søge om særlig støtte og hjælpemidler, såkaldt Specialpædagogisk Støtte (SPS).

Læs mere på my.cbs.dk > Studieliv > Specialpædagogisk Støtte (SPS) (kræver CBS-brugerprofil)

Spørgsmål til svaret på din ansøgning?

Hvis du har spørgsmål til svaret eller vurderingen af din ansøgning, kan du sende en mail til CBS Admissions på graduateadmission@cbs.dk.

I emnefeltet skal du skrive: "My Application" + dit application ID.

Vi svarer så hurtigt, vi kan, men vi modtager mange spørgsmål inden for en meget kort periode, så hav en smule tålmodighed.

Spørgsmål til dit nye studie eller CBS?
Har du spørgsmål om din uddannelse eller CBS, er du velkommen til at kontakte din studievejleder eller Student Hub. Find kontaktoplysninger
 

 

Sidst opdateret: Student Affairs // 03/03/2020