Velkommen til CBS

Nyheder

Velkommen til alle nye kandidatstuderende på CBS. Læs her, hvad du skal være opmærksom på lige nu.

 
08/06/2020

bm0260_cbs-bachelor_2017-9383_15jp.jpg
Foto: Bjarke MacCarthy

Du vil indenfor de nærmeste dage få svar på, om du er optaget på en kandidatuddannelse på CBS. Ligesom tidligere år har CBS afvist mange ansøgere, da vi har langt flere ansøgere end studiepladser.

Hvis du er blevet afvist, bør du læse artiklen ”Afvist?”
 

SVAR PÅ DIN ANSØGNING

Svaret bliver uploadet til din ansøgning på Ansøgningsportalen. Du modtager en mail, når det er uploadet. 

CBS Admission uploader løbende svar til ansøgningerne. Derfor får du ikke nødvendigvis svar på alle dine ansøgninger samtidig, og dine venner kan få svar før eller senere, end du gør.

Når alle svar er uploadet, vil det fremgå på cbs.dk under Kandidat > Optagelse > Når du har søgt. Hvis alle svar er uploadet, og du endnu ikke har modtaget svar, er du velkommen til at kontakte os. Indtil da må du væbne dig med tålmodighed.
 

UNDERVISNING OG EKSAMEN EFTERÅRET 2020


Vi forventer, at COVID-19 stadig vil være et væsentligt samfundsproblem i efteråret. For at være på forkant med eventuelle restriktioner på størrelsen af forsamlinger og krav til social afstand, har vi allerede nu planlagt en række ændringer af undervisning og eksamen for alle studerende i efterårssemestret. De vil naturligvis også påvirke dit studie og det er derfor vigtigt, at du læser dem igennem, inden du takker ja til dit studie.

Læs om undervisning og eksamen i efteråret 2020

 

HUSK AT SIGE JA TAK! 

Er du en af de heldige, der er blevet optaget på CBS, skal du huske at sige ja tak (eller nej tak) til din studieplads senest fem dage efter, du har modtaget svar. Det gør du på Ansøgningsportalen i din ansøgning.

Du får en kvittering, når du har accepteret pladsen og du kan også se, at din status ændrer sig:
 

Sprog:

Status: Når du er tilbudt en plads:

Status: Når du har sagt ja tak:

Dansk:

Afgjort, Optagelse tilbudt

Afgjort, Optaget

Afgjort, Betinget optagelse tilbudt

Afgjort, Betinget optaget

Engelsk:

Assessment completed, Offered admission

Assessment completed, Admitted

Assessment completed, Offered conditional admission

Assessment completed, Conditionally admitted

Læs mere om, hvordan du siger ja tak og forskellige svar, du kan modtage på cbs.dk under Kandidat > Optagelse > Når du har søgt

 

BETINGET OPTAGET – HVAD NU?

Du skal være opmærksom på, om du er fuldt optaget eller betinget optaget. 

Hvis du er betinget optaget, fx hvis du mangler at bestå et fag på din bachelor, skal du opfylde betingelserne inden 15. september 2020. Gør du ikke det, risikerer du at få annulleret din optagelse. 

Sørg for at læse betingelserne i dit svar, og vær sikker på, at du forstår hvornår og hvordan, du skal opfylde dem. 

Læs mere om at være betinget optaget, og hvad du skal gøre under overskriften Selve svarbrevet på cbs.dk under Kandidat > Optagelse > Når du har søgt 

Du kan læse mere om de særlige ting, der gælder for optaget i 2020 på grund af Covid-19 på Kandidat > Optagelse > Optag og Covid-19 
 

ADGANG TIL CBS’ IT-PLATFORME

For at få adgang til CBS' IT-systemer og -platforme, skal du bruge en CBS-brugerprofil. Den giver dig bl.a. adgang til din CBS-mail, dit skema og my.cbs.dk, som er dit studenterintranet. Din brugerprofil består af et brugernavn og en adgangskode.

  • Ny på CBS: du vil i starten af juli modtage en mail med information om dit brugernavn og adgangskode, og hvordan du aktiverer din CBS-profil. Mailen vil blive sendt til den mailadresse, du har angivet i din ansøgning på Ansøgningsportale
  • Nuværende eller tidligere studerende på CBS: du skal bruge dit eksisterende brugernavn og adgangskode. Har du glemt det, kan du kontakte IT-supporten på studenthelpdesk.it@cbs.dk


INTROFORLØB

På de fleste uddannelser på CBS er der et introforløb, som vi anbefaler dig at deltage i, selvom det ikke er obligatorisk. Det giver dig en god faglig og social introduktion til dit nye studie.

Introforløbet er forskelligt på de forskellige uddannelser. 

Læs mere om dit introforløb, og hvornår det starter på my.cbs.dk i starten af juli måned.
 

SU - søg tidligst 15. juni 

Du skal søge om SU, uanset om du læser videre på din naturlige overbygning, en anden overbygning eller om du kommer fra et andet universitet. 

Du søger SU på MinSU på www.su.dk   


Hvornår skal du søge?

Starter du direkte på en kandidatuddannelse efter din bacheloruddannelse, kan du søge om SU fra 15. juni – dog tidligst to døgn efter, at du har sagt ”ja tak” til din studieplads på CBS. 

Starter du ikke direkte på en kandidatuddannelse efter en bacheloruddannelse, kan du tidligst søge om SU én måned før, du kan modtage SU. Det betyder, at du tidligst kan søge om SU fra 1. august.

Sagsbehandlingstiden er op til 4 uger, og du kan forvente, at din SU bliver udbetalt i midten af juli eller starten af august.
 

Læs mere om SU på my.cbs.dk > Studieliv > SU > Søg SU – dansk statsborger eller på www.su.dk
 

SU - INTERNATIONAL STUDERENDE

Hvis du er udenlandsk statsborger, skal du leve op til særlige betingelser og følge en særlig ansøgningsproces for at modtage SU. Læs mere på my.cbs.dk > Studieliv  > SU > Søg SU – udenlandsk statsborger eller på www.su.dk

Vær opmærksom på, at sagsbehandlingstiden er op til 4 måneder.
 

SPØRGSMÅL TIL SVAR PÅ DIN ANSØGNING?

Hvis du har spørgsmål til svaret eller vurderingen af din ansøgning, kan du sende en mail til CBS Admissions på graduateadmission@cbs.dk 

I emnefeltet skal du skrive: "My Application" + dit application ID.

Vi svarer så hurtigt, vi kan, men vi modtager mange spørgsmål inden for en meget kort periode, så hav en smule tålmodighed.

Du er også velkommen til at ringe til os på:

  • Telefon 3815 2764
  • Onsdag 10. juni og torsdag 11. juni kl. 9.30-15.30

Bemærk dog, at vi kun kan kommentere på din specifikke ansøgning eller træffe beslutninger, hvis du skriver en mail til CBS Admission på graduateadmission@cbs.dk
 

VELKOMMEN TIL CBS 

Endnu engang: Velkommen til CBS! Vi håber, at du får to gode og lærerige år hos os.

Sidst opdateret: Student Affairs // 08/06/2020