Velkommen til CBS

Nyheder

Velkommen til alle nye kandidatstuderende på CBS. Læs her, hvad du skal være opmærksom på lige nu.

 
07/06/2019

bm0260_cbs-bachelor_2017-9383_15jp.jpg
Foto: Bjarke MacCarthy

Du vil indenfor de nærmeste dage få svar på, om du er optaget på en kandidatuddannelse på CBS. Ligesom tidligere år har CBS afvist mange ansøgere, da vi har langt flere ansøgere end studiepladser.

Hvis du er blevet afvist, bør du læse artiklen ”Afvist?”
 

SVAR PÅ DIN ANSØGNING

Svaret bliver uploadet til din ansøgning på Ansøgningsportalen. Du modtager en mail, når det er uploadet. 

CBS Admission uploader løbende svar til ansøgningerne. Derfor får du ikke nødvendigvis svar på alle dine ansøgninger samtidig, og dine venner kan få svar før eller senere, end du gør.

Når alle svar er uploadet, vil det fremgå på cbs.dk under Kandidat > Optagelse > Når du har søgt. Hvis alle svar er uploadet, og du endnu ikke har modtaget svar, er du velkommen til at kontakte os. Indtil da må du væbne dig med tålmodighed.
 

HUSK AT SIGE JA TAK! 

Er du en af de heldige, der er blevet optaget på CBS, skal du huske at sige ja tak (eller nej tak) til din studieplads senest fem dage efter, du har modtaget svar. Det gør du på Ansøgningsportalen i din ansøgning.

Du får ikke en bekræftelse, men du kan se, at din status ændrer sig fra:

Sprog:

Status: Når du er tilbudt en plads:

Status: Når du har sagt ja tak:

Dansk:

Afgjort, Optagelse tilbudt

Afgjort, Optaget

Afgjort, Betinget optagelse tilbudt

Afgjort, Betinget optaget

Engelsk:

Assessment completed, Offered admission

Assessment completed, Admitted

Assessment completed, Offered conditional admission

Assessment completed, Conditionally admitted

Læs mere om, hvordan du siger ja tak og forskellige svar, du kan modtage på cbs.dk under Kandidat > Optagelse > Når du har søgt

Nye regler for retskrav i 2019

Bemærk, at der er kommet nye regler om retskrav, som betyder, at retskrav nu gælder i 3 år. Læs mere om de nye regler på cbs.dk > Kandidat > Optagelse > Adgangskrav > Retskrav

BETINGET OPTAGET – HVAD NU?

Du skal være opmærksom på, om du er fuldt optaget eller betinget optaget. 

Hvis du er betinget optaget, fx hvis du mangler at bestå et fag på din bachelor, skal du opfylde betingelserne inden 31. august 2019. Gør du ikke det, risikerer du at få annulleret din optagelse. 

Sørg for at læse betingelserne i dit svar, og vær sikker på, at du forstår hvornår og hvordan, du skal opfylde dem. 

Læs mere om at være betinget optaget, og hvad du skal gøre under overskriften Selve svarbrevet på cbs.dk under Kandidat > Optagelse > Når du har søgt 
 

ADGANG TIL CBS’ IT-PLATFORME

For at få adgang til CBS' IT-systemer og -platforme, skal du bruge en CBS-brugerprofil. Den giver dig bl.a. adgang til din CBS-mail, dit skema og my.cbs.dk, som er dit studenterintranet. Din brugerprofil består af et brugernavn og en adgangskode.

  • Ny på CBS: du vil i starten af juli modtage en mail med information om dit brugernavn og adgangskode, og hvordan du aktiverer din CBS-profil. Mailen vil blive sendt til den mailadresse, du har angivet i din ansøgning på Ansøgningsportale
  • Nuværende eller tidligere studerende på CBS: du skal bruge dit eksisterende brugernavn og adgangskode. Har du glemt det, kan du kontakte IT-supporten på studenthelpdesk.it@cbs.dk


INTROFORLØB

På de fleste uddannelser på CBS er der et introforløb, som vi anbefaler dig at deltage i, selvom det ikke er obligatorisk. Det giver dig en god faglig og social introduktion til dit nye studie.

Introforløbet er forskelligt på de forskellige uddannelser. Det starter tidligst d. 19. august, men på mange uddannelser senere. 

Læs mere om dit introforløb, og hvornår det starter på my.cbs.dk i starten af juli måned.
 

SU - søg tidligst 15. juni 

Du skal søge om SU, uanset om du læser videre på din naturlige overbygning, en anden overbygning eller om du kommer fra et andet universitet. 

Du søger SU på MinSU på www.su.dk   


Hvornår skal du søge?

Starter du direkte på en kandidatuddannelse efter din bacheloruddannelse, kan du søge om SU fra 15. juni – dog tidligst to døgn efter, at du har sagt ”ja tak” til din studieplads på CBS. 

Starter du ikke direkte på en kandidatuddannelse efter en bacheloruddannelse, kan du tidligst søge om SU én måned før, du kan modtage SU. Det betyder, at du tidligst kan søge om SU fra 1. august.

Sagsbehandlingstiden er op til 4 uger, og du kan forvente, at din SU bliver udbetalt i midten af juli eller starten af august.
 

Læs mere om SU på my.cbs.dk > Studieliv > SU > Søg SU – dansk statsborger eller på www.su.dk
 

SU - INTERNATIONAL STUDERENDE

Hvis du er udenlandsk statsborger, skal du leve op til særlige betingelser og følge en særlig ansøgningsproces for at modtage SU. Læs mere på my.cbs.dk > Studieliv  > SU > Søg SU – udenlandsk statsborger eller på www.su.dk

Vær opmærksom på, at sagsbehandlingstiden er op til 4 måneder.
 

SPØRGSMÅL TIL SVAR PÅ DIN ANSØGNING?

Hvis du har spørgsmål til svaret eller vurderingen af din ansøgning, kan du sende en mail til CBS Admissions på graduateadmission@cbs.dk 

I emnefeltet skal du skrive: "My Application" + dit application ID.

Vi svarer så hurtigt, vi kan, men vi modtager mange spørgsmål inden for en meget kort periode, så hav en smule tålmodighed.

Du er også velkommen til at ringe til os på:

  • Telefon 3815 2764
  • Tirsdag 11. juni og onsdag 12. juni kl. 9.30-15.30

Bemærk dog, at vi kun kan kommentere på din specifikke ansøgning eller træffe beslutninger, hvis du skriver en mail til CBS Admission på graduateadmission@cbs.dk
 

VELKOMMEN TIL CBS 

Endnu engang: Velkommen til CBS! Vi håber, at du får to gode og lærerige år hos os.

Sidst opdateret: Student Affairs // 07/06/2019