Til dig, der har en bachelor fra CBS

I 2018 søgte ca. 69 % af CBS’ bachelorer videre på deres naturlige overbygning. Læs her, hvis du har en bachelor fra CBS og vil vide alt om, hvordan du søger ind på en kandidatuddannelse.

15/02/2019

Søg kandidatuddannelse på CBS

Foto: Bjarke MacCarty

Hvis du søger din naturlige overbygning rettidigt, er du sikret en plads dét år, du dimitterer som bachelor. Søger du ikke ind på din naturlige overbygning, kan du ikke være sikker på at få en plads på en kandidatuddannelse. Vi anbefaler, at du laver en plan B (og C) for, hvad du vil gøre, hvis du ikke bliver optaget.

Du kan overveje:

• at søge flere uddannelser, eventuelt på flere universiteter.
  • at søge din naturlige overbygning som en lavere prioritet. Så du er sikker på, at du bliver optaget på én af dine prioriteter. Selvfølgelig skal du kun gøre det, hvis du reelt er interesseret i at læse din naturlige overbygning.
  • hvad du gør, hvis du slet ikke bliver optaget - f.eks. finde et job, tage på udlandsophold eller lignende.

Bemærk: Bliver du tilbudt en plads på en uddannelse eller en linje, kan du ikke bytte dig til en plads på en anden uddannelse eller linje.

Søg, søg, søg!
Du skal ansøge om optagelse på CBS’ kandidatuddannelser online via et system, der hedder Ansøgningsportalen. Du kan læse alt om, hvordan du ansøger og finde link til ansøgningsportalen her på cbs.dk på Sådan søger du.

Klik her og læs om ansøgningsprocessen

Er du kvalificeret?
Du kan finde adgangsvurderinger for en lang række bacheloruddannelser på cbs.dk. I en adgangsvurdering, som ikke skal forveksles med adgangskrav, kan du se, om din bachelorgrad opfylder adgangskravene til en specifik kandidatuddannelse, og hvad du eventuelt mangler.

Du finder adgangsvurderingerne via linket nedenfor:

• Klik på den enkelte kandidatuddannelse
  • Scroll ned i bunden af siden til Adgangsvurderinger
  • Klik på Bachelorgrader fra CBS
  • Find din bacheloruddannelse på listen

Klik her og læs om adgangskravene

Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du på samme side finde information om, hvad du så kan gøre.
Bemærk: selvom du opfylder adgangskravene, er der ikke garanti for, at du får tilbudt en plads.

Skal du skrive en motiveret ansøgning?
Der er en række af CBS’ uddannelser, hvor en motiveret ansøgning indgår i udvælgelsen af kvalificerede ansøgere.

Du skal skrive en motiveret ansøgning, hvis du søger ind på en af uddannelserne på listen:

• Cand.merc.(kom.)*
  • Cand soc. Human Ressource Management
  • Cand.soc. Politisk Kommunikation og Ledelse
  • MA in International Business Communication – begge linjer
  • MSc in Business Administration and Information Systems – begge linjer
  • MSc in Business, Language and Culture – begge linjer
  • MSc in Business Administration and Innovation in Health Care
  • MSc in Advanced Economics and Finance
  • MSc in Business Administration and E-business
  • MSc in Social Sciences in Public Management and Social Development
  • MSc in International Business and Politics*
  • MSc in Social Sciences in Management of Creative Business Processes
  • MSc in Social Sciences in Organisational Innovation and Entrepreneurship – begge linjer
  • MSc in Social Sciences in Service Management
  • MSc in Business Administration and Bioentrepreneurship
  • Cand.merc.(aud.) - Revisorkandidat

*) Hvis du har retskrav på Cand.merc.(kom.) eller MSc in International Business and Politics. skal du ikke skrive en motiveret ansøgning. Du skal blot uploade et blankt dokument i Ansøgningsportalen.

Hvis uddannelsen ikke er på listen ovenfor, skal du ikke skrive en motiveret ansøgning. Sender du alligevel en motiveret ansøgning vil den ikke blive læst, og den vil heller ikke indgå i den samlede vurdering af dig.

Find specifikke udvælgelseskriterier her
Hvis der er flere kvalificerede ansøgere til uddannelsen end der er pladser, udvælger vi ansøgerne ud fra en helhedsvurdering. I helhedsvurderingen indgår ansøgernes uddannelsesbaggrund på bachelorniveau. Her lægger vi særligt vægt på fag og karakterer, som er relevante for den kandidatuddannelse, du søger om optagelse på.

Du kan læse mere om, hvad der særligt lægges vægt på på den enkelte uddannelse ved at klikke på uddannelsen (og se under Udvælgelseskriterier).

Klik her, find uddannelsen og læs om udvælgelseskriterier

Kontakt Admissions Office
Du kan kontakte Admissions Office ved at sende en mail til graduateadmission@cbs.dk. Sørg for at skrive "My Application" i emnefeltet. I selve mailen skal du skrive dit fulde navn og ansøgnings-ID fra Ansøgningsportalen, hvis du har sendt en ansøgning.

Vi svarer, så hurtigt vi kan. Efter ansøgningsfristen kan du opleve længere svartid. Det betyder ikke, at behandlingen af din ansøgning er gået i stå men blot, at vi har travlt med at behandle de mange ansøgninger, vi har modtaget.

Sidst opdateret: Communications // 21/02/2019