Til dig, der har en bachelor fra CBS

I 2019 søgte ca. 69 % af CBS’ bachelorer videre på deres naturlige overbygning. Læs her, hvis du har en bachelor fra CBS og vil vide alt om, hvordan du søger ind på en kandidatuddannelse.

19/02/2020

Søg kandidatuddannelse på CBS

Foto: Bjarke MacCarty

Din naturlige overbygning og retskrav

Hvis du søger din naturlige overbygning rettidigt, er du sikret en plads. det gælder i tre år, fra du dimitterer som bachelor. Det kaldes retskrav.

Find din naturlige overbygning, og læs mere om retskrav her

Søger du ikke ind på din naturlige overbygning, kan du ikke være sikker på at få en plads på en kandidatuddannelse. Vi anbefaler, at du laver en plan B (og C) for, hvad du vil gøre, hvis du ikke bliver optaget.

Du kan overveje:

• at søge flere uddannelser, eventuelt på flere universiteter.
  • at søge din naturlige overbygning som en lavere prioritet. Så du er sikker på, at du bliver optaget på én af dine prioriteter. Selvfølgelig skal du kun gøre det, hvis du reelt er interesseret i at læse din naturlige overbygning.
  • hvad du gør, hvis du slet ikke bliver optaget - f.eks. finde et job, tage på udlandsophold eller lignende.

Bemærk: Bliver du tilbudt en plads på en uddannelse eller en linje, kan du ikke bytte dig til en plads på en anden uddannelse eller linje.

Søg, søg, søg!
Du skal ansøge om optagelse på CBS’ kandidatuddannelser online via et system, der hedder Ansøgningsportalen. Vi skal have modtaget din ansøgning senest 1. marts kl. 23.59. Du kan læse alt om, hvordan du ansøger og finde link til ansøgningsportalen her på cbs.dk.

Klik her, og læs hvordan du søger

Er du kvalificeret?
Du kan finde adgangsvurderinger for en lang række bacheloruddannelser på cbs.dk. I en adgangsvurdering, som ikke skal forveksles med adgangskrav, kan du se, om din bachelorgrad opfylder adgangskravene til en specifik kandidatuddannelse, og hvad du eventuelt mangler.

Du finder adgangsvurderingerne via linket nedenfor:

• Klik på den enkelte kandidatuddannelse
  • Scroll ned i bunden af siden til Adgangsvurderinger
  • Klik på Bachelorgrader fra CBS
  • Find din bacheloruddannelse på listen

Klik her, læs om adgangskrav og find adgangsvurderinger

Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du læse om, hvordan du kan kvalificere dig her

Bemærk: selvom du opfylder adgangskravene, er der ikke garanti for, at du får tilbudt en plads.

Skal du skrive en motiveret ansøgning?
Der er en række af CBS’ uddannelser, hvor en motiveret ansøgning indgår i udvælgelsen af kvalificerede ansøgere.

Du skal skrive en motiveret ansøgning, hvis du søger ind på en af uddannelserne på listen nedenfor. Hvis uddannelsen ikke er på listen, skal du ikke skrive en motiveret ansøgning. Sender du alligevel en motiveret ansøgning vil den ikke blive læst, og den vil heller ikke indgå i din samlede vurdering.

• Cand.merc.(kom.)*
  • Cand soc. Human Ressource Management
  • Cand.soc. Politisk Kommunikation og Ledelse
  • MA in International Business Communication*
  • MSc in Business Administration and Data Science
  • MSc in Business Administration and Information Systems*
  • MSc in Business, Language and Culture – begge linjer
  • MSc in Business Administration and Innovation in Health Care
  • MSc in Advanced Economics and Finance
  • MSc in Business Administration and E-business
  • MSc in Social Sciences in Public Management and Social Development
  • MSc in International Business and Politics*
  • MSc in Social Sciences in Management of Creative Business Processes
  • MSc in Social Sciences in Organisational Innovation and Entrepreneurship – begge linjer
  • MSc in Social Sciences in Service Management
  • MSc in Business Administration and Bioentrepreneurship
  • Cand.merc.(aud.) - Revisorkandidat

*) Hvis du har retskrav på Cand.merc.(kom.), MSc in International Business and Politics, MA in International Business Communication eller MSc in Business Administration and Information Systems skal du ikke skrive en motiveret ansøgning. Du skal blot uploade et blankt dokument i Ansøgningsportalen.

Find specifikke udvælgelseskriterier her
Hvis der er flere kvalificerede ansøgere til en uddannelse, end der er pladser, udvælger vi ansøgerne ud fra en helhedsvurdering. I helhedsvurderingen indgår ansøgernes uddannelsesbaggrund på bachelorniveau. Her lægger vi særlig vægt på fag og karakterer, som er relevante for den kandidatuddannelse, du søger om optagelse på.

Du kan læse mere om, hvad der særligt lægges vægt på på den enkelte uddannelse ved at klikke på uddannelsen og se under Udvælgelseskriterier.

Klik her, find uddannelsen, og læs om udvælgelseskriterier

Kontakt
Bemærk, at vi kun kan kommentere på din specifikke ansøgning eller træffe beslutninger, hvis du skriver en mail til CBS Admissions

Send en mail til CBS Admissions Office
Du kan sende en mail til Admissions Office:

• Send din mail til graduateadmission@cbs.dk.
  • Skriv "My Application" i emnefeltet Skriv dit fulde navn og ansøgnings-ID fra Ansøgningsportalen i selve mailen, hvis du har sendt en ansøgning.

Vi svarer, så hurtigt vi kan. Efter ansøgningsfristen kan du opleve længere svartid. Det betyder ikke, at behandlingen af din ansøgning er gået i stå men blot, at vi har travlt med at behandle de mange ansøgninger, vi har modtaget.

Mød Admissions Office i Student Hub
Du kan tale med en medarbejder fra Graduate Admission i Student Hub

• Tirsdag 25. februar kl. 9.30-11.30
  • Torsdag 27. februar kl. 13.00-15.00