Urban Challenge programme

Bliv en del af et internationalt og tvær-disciplinært uddannelsesprogram og vær med til at sætte urbane udfordringer på dagsordenen.

Urban Challenge programmet er et tværdisciplinært, tvær-institutionelt og tværkulturelt uddannelsesprogram, der tilbyder fem valgfag og sommerskolekurser til kandidatstuderende på CBS samt de syv samarbejdsuniversiteter – Aalto University, University of Edinburgh, HafenCity Universität, University of Latvia and Sapienza Università di Roma. Urban Challenge Programme fremmer udveksling af viden, erfaringer og ideer til bæredygtighed i byer og lande. Hvert kursus giver 7.5 ECTS.

Urban Challenge programmet befinder sig i krydsfeltet, hvor akademiske institutioner, virksomheder og bystyrer samarbejder om at adressere presserende urbane udfordringer. Hvert kursus finder sted i København og i én af de fem samarbejdsbyer. Vi tilbyder følgende kurser i foråret og efteråret 2018:

Edinburgh-Copenhagen Urban Challenge Undersøg kulstofpolitikker og reduktion af CO2 emissioner i forhold til finansielle investeringsbeslutninger, der præsenteres i en undervisningssag fra Ecological Sequestration Trust. Deres model vil blive anvendt som sag i både Edinburgh og København.  

Edinburgh: Maj 28 – Juni 1, 2018
Copenhagen: Juni 4 – Juni 8, 2018
Ansøgning som ved alle andre valgfag i foråret 2018 på MY CBS under titlen "valgfag på CBS"

Riga-Copenhagen Urban Challenge Leverer en komparativ undersøgelse af bevarelsen af historiske bygninger og eftermontering af offentligt ejede bygninger i overensstemmelse med grønne byggestandarder. Analyser tendenser i bycentre med partnerselskabet Kalnciema Quarter (BC Manufaktura)

Riga: April 16 – April 21, 2018
Copenhagen: April 30 – Maj 5, 2018
Ansøgning som ved alle andre valgfag i foråret 2018 på MY CBS under titlen "valgfag på CBS"

Hamburg-Copenhagen Urban Challenge Gennemføre en komparativ undersøgelse af udviklingen af de industrialiserede havneområder og vandfronter af HafenCity i Hamburg og Nordhavnen i København. Partnerselskabet Rambøll vil dele indsigter og erfaringer som ledende ingeniør- og designrådgivning.

Hamburg: August 6 – August 15, 2018
Copenhagen: August 16 – August 24, 2018  
Ansøgning som ved alle andre valgfag i foråret 2018 på MY CBS under titlen "valgfag på CBS"

Helsinki-Copenhagen Urban Challenge Gennemføre en komparativ undersøgelse af bruger- og markedsundersøgelse med mobile info service Enterlot Info Service (EIS), i samarbejde med Aalto University. Dansk partnerfirma IBM, Danmark deler indblik i store data og smartere byer. 

Copenhagen: August 13 – August 23, 2018
Helsinki: August 23 – September 1, 2018  
Ansøgning som ved alle andre valgfag i foråret 2018 på MY CBS under titlen "valgfag på CBS"

Rome-Copenhagen Urban Challenge Gennemføre en komparativ undersøgelse af by landbrug i Rom og København i samarbejde med Sapienza University of Rome. Det danske SME Urgent-Agency er case virksomheden i denne Urban Challenge. 

Rome: July 23 – August 3, 2018
Copenhagen: August 20 – August 31, 2018
Ansøgning som ved alle andre valgfag i foråret 2018 på MY CBS under titlen "valgfag på CBS"

Tidspunkt
Alle Urban Challenge-kurser tilbydes i foråret og efteråret 2018. De nøjagtige deadlines for ansøgning til kurserne findes på My CBS. Registreringsperioden for efterårssemestret vil typisk være i begyndelsen af april og for forårssemesteret omkring oktober. Hvis du gik glip af den første ansøgningsrunde elle ikke kom ind, kan du søge igen i anden runde. Som CBS-studerende kan du kun tilmelde dig valgfag via online student service. 

Udgifter
Hver deltager på Urban Challenge kurserne modtager et rejsestipendie på i alt 275 €, der dækker en del af rejsearrangementerne, herunder fly og indkvartering. Muligheden for yderligere studiebevillinger er også tilgængelig på www.legater.info/rejselegaterwww.studierejser.dk, eller www.legatmidler.dk.

Se vores webside http://www.urbanchallengealliance.com for mere information omkring Urban Challenge programmet eller kontakt Project Manager Isabel Fróes, ifr.msc@cbs.dk TLF. +45 3815 3227.

Sidst opdateret: Communications // 14/05/2018