Udenlandsk gymnasial eksamen – søg senest 15. marts

Nyheder

Fristen for at søge ind på en bacheloruddannelse for ansøgere med en udenlandsk gymnasial eksamen er 15. marts kl. 12.00 – både i kvote 1 og kvote 2

 
02/03/2018

Har du en udenlandsk gymnasial eksamen, og vil du søge om optagelse via kvote 1, skal du søge senest 15. marts kl. 12.00.

Hvad indgår i kvote 1?
I kvote 1 vurderes du udelukkende på dit karaktergennemsnit fra din gymnasiale eksamen.

Du kan i statistikken se hvilket karaktergennemsnit, der skulle til for at blive optaget i 2017 og tidligere. Men vær opmærksom på, at kvotienten ændrer sig fra år til år, da den afhænger af ansøgernes karaktergennemsnit. Find statistik her.
 
Skal du også søge kvote 2?

I kvote 2 vurderes du både på dine karakterer og på aktiviteter, du har foretaget, efter du har afsluttet din gymnasiale eksamen. Har du afsluttet din gymnasiale eksamen i 2017 eller tidligere, kan det måske betale sig for dig at søge via kvote 2, da det vil give dig en ekstra chance for at blive optaget. Søger du i kvote 2, bliver du også vurderet i kvote 1. Det betyder, at hvis du kan optages via kvote 1, og dit karaktergennemsnit er tilstrækkeligt højt, så bliver du optaget i kvote 1, også selvom du har søgt i kvote 2.  

Hvis du afslutter din gymnasiale eksamen i 2018, kan du kun søge i kvote 1.

Læs mere om kvote 1 og kvote 2

Læs mere om, hvordan du bliver klar til at søge i kvote 2

Opfylder du adgangskravene?
Uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene til den bacheloruddannelse, du vil søge ind på.

Se en liste over adgangskrav til de forskellige bacheloruddannelser under Specifikke adgangskrav

Du kan se, om du opfylder adgangskravene med din udenlandske eksamen på listen med standardvurderinger under 'Standard assessments'

Hvis du ikke opfylder adgangskravene…
Opfylder du ikke adgangskravene, har du forskellige muligheder for at opfylde dem ved fx at tage en test eller ved at tage de fag, du mangler, som gymnasial supplering.  

Læs mere om Sådan opfylder du de specifikke adgangskrav

Engelsk sprogtest:
Hvis du ikke opfylder sprogkravet til den uddannelse, du vil søge om optagelse på, og du mener, at dit niveau svarer til dét, der kræves, kan du tage en sprogtest. Bemærk, at du skal tage testen senest 24. juni. Læs mere om sprogtest.

Matematik i sommerferien:
Matematik er det eneste fag, du kan supplere i sommerferien efter 5. juli. Læser du matematik i sommerferien, skal du huske:

  • at skrive det i din ansøgning på optagelse.dk
  • at uploade en bekræftelse på, at du er tilmeldt matematik på optagelse.dk senest 5. juli kl. 12.00
  • at uploade dokumentation for, at du er bestået matematik senest 15. september kl. 12.00


Husk at uploade dokumentation
Senest 15. marts kl. 12.00 skal du uploade dine eksamenspapirer.

Søger du i kvote 2, skal du også uploade:

  • motiveret ansøgning (for de uddannelser, der kræver en motiveret ansøgning)
  • dokumentation for arbejde
  • dokumentation for udlandsophold
  • dokumentation for andre uddannelser


Søger du uden NEM-ID, skal du sende følgeskrivelse/signature page til bacheloradmission@cbs.dk senest 15. marts kl. 12.00.

Færdiggør du din gymnasiale eksamen i 2018, skal du senest 5. juli kl. 12.00 uploade dit eksamensbevis på optagelse.dk.
Vi accepterer ikke dokumentation, der er uploadet efter fristen. Hvis du ikke har et eksamensbevis d. 5. juli, kan du på siden om ”Dokumentation” se, hvad du så skal gøre.

Læs mere om Dokumentation
 
Bekræftelse på din ansøgning
CBS sender dig ikke en bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgning eller følgeskrivelse/signature page.

Søger du med NEM-ID, modtager du en mail fra optagelse.dk, når du har godkendt din ansøgning. Det er din bekræftelse på, at du har ansøgt. Du får én mail pr. godkendt ansøgning.

Har du ikke NEM-ID, skal du printe og underskrive én følgeskrivelse/signature page pr. uddannelse. Du skal sende dine følgeskrivelser/signature pages til bacheloradmission@cbs.dk. Herefter modtager du et automatisk svar på mail, der bekræfter, at CBS har modtaget din mail. Bemærk, at det er dit ansvar at sørge for, at alle dine følgeskrivelser/signature pages er vedhæftet.

Læs mere om Signature Page under Sådan søger du > Er min ansøgning gemt og sendt korrekt

 

Sidst opdateret: Communications // 02/03/2018