Bliv klar til kvote 1-fristen!

Skal du søge ind på CBS i kvote 1, så er ansøgningsfristen 5. juli kl. 12.00. I denne artikel deler vi 6 ting, du skal vide om at søge ind.

14/06/2024

Bachelor ø primo juli2

Foto: Jakob Boserup

1) Adgangskrav og karaktergennemsnit

For at søge i kvote 1 skal du have en dansk gymnasial uddannelse og opfylde adgangskravene til den uddannelse, du søger ind på. Du kan finde en oversigt over adgangskravene til vores forskellige bacheloruddannelser på cbs.dk > Adgangskrav > Specifikke adgangskrav

Det er dit karaktergennemsnit fra din gymnasiale uddannelse, der afgør, om du bliver tilbudt en studieplads. Vi kender ikke på forhånd karaktergennemsnittet (også kaldet adgangskvotienten) for de enkelte bacheloruddannelser i 2024. 

Du kan se karaktergennemsnittene fra tidligere år på cbs.dk > Optagelsestal

2) Søg i god tid - og senest 5. juli kl. 12.00

Vi modtager hverken ansøgninger eller dokumentation efter fristen. Husk derfor at godkende og underskrive din ansøgning på Optagelse.dk inden 5. juli kl. 12.00.

Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden fristen. Vi kan nemlig se, at jo nærmere fristen, man søger, des flere fejl er der i ansøgningerne.

3) Søg med MitID

Du skal søge via Optagelse.dk. Har du MitID, skal du bruge det, når du søger – det gør nemlig ansøgningsprocessen nemmere for både dig og os.

Når du søger med MitID:

  • får du en kvittering via mail på, at du har ansøgt. Gem mailen som dokumentation.
  • bliver dit gymnasiale eksamensbevis automatisk vedhæftet din ansøgning *

*Bemærk, hvis du har udenlandsk gymnasial eksamen, skal du selv uploade dit eksamensbevis til optagelse.dk. Det gælder også for International Baccalaureate.

4) Tjek, at dit eksamensbevis er vedhæftet din ansøgning

Dit eksamensbevis bliver automatisk vedhæftet din ansøgning, hvis du søger med MitID. Men det er dit ansvar at tjekke, at dit eksamensbevis er blevet vedhæftet til din ansøgning på Optagelse.dk

Bemærk, hvis du har en udenlandsk gymnasial eksamen, skal du selv uploade dit eksamensbevis til optagelse.dk. Det gælder også for International Baccaluareate.

Skal du til sygeeksamen i august?
Får du først dit eksamensbevis efter 5. juli, fordi du skal til sygeeksamen i august, kan du læse mere om, hvad du skal gøre på cbs.dk > Dokumentation > Syge-/omprøve.

5) Engelsk A eller B?

Alle bacheloruddannelser på CBS har et adgangskrav i Engelsk. 

Engelsk på A-niveau opfylder engelskkravet til: 

Engelsk på B-niveau med minimum 6,0 i gennemsnitskarakter opfylder engelskkravet til: 

Engelsk på B-niveau opfylder engelskkravet til: 

Bemærk: Du kan ikke læse Engelsk op henover sommeren.

6) Hvilken uddannelse er den rigtige for dig? - 5 gode råd til studievalg

Dit valg af uddannelse er afgørende for, hvordan din studietid bliver. Du skal studere i tre år, og det vil til tider blive udfordrende og hårdt. Derfor er det vigtigt, at du søger ind på den eller de uddannelser, der passer til dig og dine interesser. Før du søger, anbefaler vi, at du læser nyheden Det gode studievalg.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til din ansøgning, optagelse eller vores uddannelser, er du velkommen til at ringe til CBS’ studievejledere. Se vores kontaktoplysninger og åbningstider her.

Vi holder også ekstra åbent op til ansøgningsfristen:

  • Tlf.: 3815 2738
  • Torsdag 4. juli kl. 10.00-14.00
  • Fredag 5. juli kl. 10.00-12.00


Held og lykke og god sommer!

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 14/06/2024