Nadia

Mød Nadia fra HA(psyk.) - erhvervsøkonomi - psykologi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Da jeg først hørte om HA(psyk.), blev jeg ret fascineret over ideen om at kombinere erhvervsøkonomi og psykologi. Inden jeg startede på HA(psyk.) arbejdede jeg flere år i rejsebranchen. Dér oplevede jeg, hvor vigtige medarbejderne er som ressource i en virksomhed. Jeg erfarede også, at det ikke altid var easy peasy at få de menneskelige tandhjul til at køre i takt. Når der var utakt i maskineriet, så synes jeg, det blev interessant. Og den interesse fik jeg lyst til at bygge videre på. Jeg valgte HA(psyk.) for at få indsigt i, hvad der sker med mennesker, når de indgår i relationer, teams, grupper osv. på en arbejdsplads.

Hvad synes jeg er det bedste?
Det bedste ved HA(psyk.) er, at alle vores undervisere kommer med et enormt højt engagement og kæmpe lyst til at videreformidle deres viden. En del undervisere har stor erfaring fra erhvervslivet fra både jobs og forskning. De er rigtige gode til at inddrage nutidige eksempler fra samfundet i undervisningen til at forklare teori.

Hvad synes jeg er svært?
Jeg synes, det har været svært at komme tilbage til tilværelsen som "studerende". Efter 6 år væk fra skolebænken var det en kæmpe omvæltning for mig både i forhold til økonomi og tid. Det med økonomien gav ret hurtigt sig selv. Når kontoen er i bund, så lærer man at prioritere. Men hvordan man bedst muligt udnytter sin tid, er stadig svært for mig. Jeg synes, det kan være rigtig svært at være konsistent i forbindelse med at forberede mig til undervisning og holde fokus igennem hele semesteret. Jeg synes også, det er svært at jonglere mellem studie og arbejde, venner, kæreste, frivilligt arbejde, sport osv., når tiden er knap.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
At dét at gå på universitetet handler om meget mere end at nærlæse alle tekster i pensum og deltage i alle forelæsninger. Jeg prøvede ihærdigt at læse alt og deltage i alt, men konstaterede ret hurtigt, at det nærmest i højere grad svækkede min interesse for studiet end styrkede den. Fordi jeg blev frustreret over alt det, jeg ikke nåede, fremfor at fokusere på det jeg lærte, og som var spændende.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Jeg er slet ikke sikker endnu. Hver gang jeg har et nyt fag, så er der nogle elementer, der interesserer mig og giver mig lyst til at gå i en bestemt retning. Det er ikke nødvendigvis de samme, som ved et andet fag. Jeg er dog ret overbevist om, at jeg gerne vil hjælpe medarbejdere med deres udvikling på en arbejdsplads eller hjælpe virksomhederne med at se og anvende medarbejdernes potentiale og interesser.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Du skal nok lykkes! Hvis nogen havde sagt til mig, at passion og interesse for undervisningen kan være lige så stærkt fundament for læring som stor viden og målrettethed, så havde jeg nok hvilet mere i mig selv. Måske havde jeg endda husket mere af det, vi lærte den første halvanden måned, end jeg egentlig har gjort.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/10/2022