Josefine

Mød Josefine, en studerende fra HA(kom.) - erhvervsøkonomi - kommunikation

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte HA(kom.), da jeg længe har haft en stor interesse for virksomhedskommunikation og organisationers opbygning. Jeg kan godt lide, at man på HA(kom.) beskæftiger sig med forskellige former for kommunikation, der alle kan være relevante i erhvervslivet. Jeg synes derudover, at det er vigtigt at have en forståelse for det, der foregår forskellige steder i en virksomhed. Den forståelse får man på en uddannelse som HA(kom.).

Hvad synes jeg er det bedste?
Noget af det, som jeg er rigtig glad for, er, at det er forholdsvist nemt at se sammenhængen mellem de forskellige fag og teorier. Derudover er der også mange tydelige eksempler på, hvordan fagene og teorierne kan være relevante i erhvervslivet, gennem de mange cases som vi arbejder med. Det giver en stor motivation, at jeg kan se meningen med fagene, og hvordan de kan hænge sammen på kryds og tværs.

Hvad synes jeg er svært?
Jeg synes, det har været svært, at man skal tage ansvar for sin egen læring og tid. Pensum er stort og svært og det er ens eget ansvar at sørge for, at man forstår det og kan formidle det til en eksamen. Derudover synes jeg, det har været svært at skulle have undervisning med så mange andre mennesker, da det er meget anderledes end den undervisning man mødte på gymnasiet.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg ville gerne have vidst, at der på HA(kom.) er meget hjælp at hente, når det omhandler de økonomiske fag. De økonomiske fag var noget af det, som skræmte mig ved CBS, men har vist sig ikke at være så skræmmende igen. Der har været meget god hjælp at hente. Man kan mærke, at underviserne går op i, at alle skal kunne klare sig godt. På trods af, at universitetet er et selvstudie, så er der meget hjælp at hente, hvis man henvender sig.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Min plan efter HA(kom.) er at læse videre på Cand.merc.(kom.), hvor jeg gerne vil specialisere mig inden for ledelse og organisation. Der vil jeg gerne lære mere om samspillet og kommunikationen mellem ledelse og organisation. Efter min kandidat tænker jeg, at jeg gerne vil ud og arbejde med HR i en virksomhed. Det gode ved HA(kom.) er, at det er en uddannelse, der åbner for mange muligheder. Så det er svært at forudsige, hvor jeg ender.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, så ville jeg råde mig selv til at tage det stille og roligt. Alle er nye og skal lære tingende at kende, så det er okay ikke at have styr på det hele fra start af. Det at gå på universitetet er en læringsproces, og der er mange, der står klar til at hjælpe dig.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/10/2022