Louise

Mød Louise, en studerende fra HA(jur.) - erhvervsøkonomi - erhvervsjura

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?             
Jeg har gået på Det Internationale Gymnasium, hvor jeg tog en HHX. Min plan var allerede på det tidspunkt at vælge en erhvervsøkonomisk videregående uddannelse, men jeg havde svært ved at vælge en studieretning. Jeg overvejede særligt HA almen og HA(jur.). Jeg tog min beslutning på baggrund af en samtale med en færdiguddannet cand.merc.jur., da jeg blev inspireret og kunne se mange gode muligheder i den uddannelse. Det betød - og betyder - meget for mig, at jeg havde en idé om, hvilke jobmuligheder jeg har i fremtiden.

Hvad synes jeg er det bedste?                        
Jeg er rigtig glad for mit studievalg, hvor særligt de juridiske fag har overrasket mig over forventning og bidraget til at udvide min horisont. Samtidig er de økonomiske fag lige så interessante, da de bidrager til en større kommerciel forståelse og perspektivering.

Hvad synes jeg er svært?       
Sommetider synes jeg, at det kan være svært at finde balancen mellem studie, arbejde og fritid. Trods en del læsning på HA(jur.) lykkes det heldigvis for mig med en god plan.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?                         
Vær forberedt på, at der er meget at læse til hver forelæsning på HA(jur.), og at der kan være nogle udfordrende matematiske fag. Særligt læsemængden kræver, at du prioriterer at have tid til at læse. Jeg planlægger min tid i min kalender og har på den måde fundet en balance mellem at have tid til at læse, arbejde, være social samt have fritidsaktiviteter.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?              
I fremtiden forestiller jeg mig, at min uddannelse bringer mig til at arbejde som erhvervsjuridisk rådgiver i advokatbranchen, hvor jeg forhåbentlig kan få lov til at bidrage med mine erhvervsøkonomiske og erhvervsjuridiske perspektiver i problemløsningen.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...                         
Følg din intuition. Det er vigtigt, at du vælger det, der er rigtigt for DIG, og som kan bidrage til din faglige og personlige udvikling. Planlæg din tid i din kalender. Det kan være simpelt, men det er vigtigt at sætte tid af til de ting, du prioriterer. Det skaber god balance og overskud i en travl hverdag. Tag endelig kontakt til mig, hvis du har spørgsmål. Held og lykke med studievalg og studiestart!

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/10/2022