Yasmin

Mød Yasmin, en studerende fra HA i markeds- og kulturanalyse

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg var mere end klar til at skulle læse videre efter et sabbatår fyldt med arbejde og eventyr. Jeg læste derfor alle uddannelser igennem på CBS, og HA MAK fangede min interesse allermest. Dette var især, fordi at det er en ny uddannelse. Jeg elsker, at min uddannelse har en god blanding af marketing, forbrugeranalyse og matematiske fag, og at alle fag hænger sammen i sidste ende. HA Mak er ikke en særlig stor uddannelse, hvilket gør, at man kender hinanden. Det tætte forhold har også gjort, at jeg har fundet flere utrolige gode venner og veninder, som jeg NYDER at HA MAK har givet mig mulighed for at møde.

Hvad synes jeg er det bedste?
Det bedste er helt bestemt, hvordan at fagene hænger sammen i løbet af uddannelsen. At fagene bliver brugt i praksis, og at man fortsætter med fx at bruge statistik i flere fag. Dette giver alle fag en relevans.

Hvad synes jeg er svært?
Der er flere ting som er svære både ved HA MAK, men også generelt ved at tage en videregående uddannelse. At skulle acceptere at selvom man har gjort sit absolut bedste i en eksamen, betyder det ikke at du får 10 eller 12, har været meget svært for mig. Jeg husker tydeligt en eksamen, hvor jeg følte jeg havde læst op på alt, hvad jeg kunne, og at jeg var klar, men det var jeg slet ikke. Denne eksamen endte desværre med at gå dårligt, både karakter men også følelsen under eksamen. Herefter valgte jeg at ændre min eksamenslæsningstaktik, da jeg ikke ville ud for den oplevelse igen.  

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
At rigtig meget akademisk litteratur er på engelsk, og derfor er meget af læsestoffet på HA MAK også på engelsk. Jeg er glad for, at jeg kunne flydende engelsk, inden jeg startede, men det krævede stadig, at man skulle slå et ord op i ny og næ.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Efter min uddannelse ønsker jeg at læse en kandidatgrad. Jeg er stadig usikker på, hvilken jeg søger ind på, da der er så mange muligheder. Derudover ønsker jeg at fortsætte med at arbejde i marketingsverdenen, som jeg gør nu. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Vær så åben som overhovedet muligt. Vær klar til at møde nye mennesker, som ikke ligner dem fra din hjemby. Vær klar på at lære en masse ny spændende viden. Vær klar på at sige ja til så mange muligheder som muligt, om det er sjove aftener på Nexus eller en læseaftale og kaffe med en fra studiet. 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/10/2022