Mathilde

Mød Mathilde, en studerende fra HA i markeds- og kulturanalyse

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte at læse HA MAK på CBS, da jeg gennem min tid i gymnasiet altid havde fundet marketing og forbrugerkultur interessant, og derudover været nysgerrig på årsager til diverse forandringer på markeder både nationalt såvel som internationalt. Jeg har altid været forholdsvis dygtig til de matematiske og strategiske fag førhen, men synes det med at have de kreative vinkler og teorier med inde i en uddannelse lød som en fed udfordring.   

Hvad synes jeg er det bedste?
Det bedste ved at være startet på HA MAK er helt klart mine medstuderende og de venskaber, der er kommet efter studiestart. Studielivet på universitetet er meget anderledes end i gymnasiet, da det i høj grad er selvstændigt, og der ikke på samme måde er nogen, som tjekker, om man er der. Det kan være både en fordel og en ulempe, alt efter hvor dygtig man er til at motivere sig selv. Derfor er det helt sikkert en kæmpe drivkraft at have en masse gode medstuderende, der kan hjælpe med det, især i starten.   

Hvad synes jeg er svært?
Jeg synes helt klart det med at prioritere sin tid er det sværeste ved at starte på en uddannelse. Jeg kom selv fra et sabbatår, hvor det mest bare var arbejde og venner, der var i fokus, så at skulle starte uddannelse samtidig med stadig at ville både arbejde og ses med sine venner, var noget af en udfordring det første semester.  

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg ville ønske, jeg havde givet mig selv lidt mere tid og ro til at falde på plads i studiet, da man skal finde sin egen måde at gøre det på. Alle har næsten hver deres tilgang til det at studere, og jeg ville måske gerne have vidst, at der ikke er nogen rigtig/forkert måde at gøre det på. Det bare handler om at prøve sig frem og gøre det der føles mest rigtigt for en selv.   

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Det var straks et sværere spørgsmål at svare på, da mine idéer for fremtiden efter studie skifter meget løbende. Det tror jeg, det gør for mange. Jeg ved, at jeg gerne vil arbejde med noget inden for marketing og kultur, dog kunne jeg godt forestille mig at læse videre efter min bachelor, enten hjemme eller i udlandet – men igen, det kan nå at ændre sig mange gange endnu.   

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Slap af! Det hele er nyt for alle, der starter, og alle er lige nervøse, glade og spændte. Der er absolut ingen grund til at forberede alt muligt inden eller overtænke processen, for tit bliver intet som man havde forestillet sig alligevel så bare nyd det hele i stedet.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/10/2022