Theis

Mød Theis, en studerende fra HA i europæisk business

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg valgte i sin tid HA EB, da jeg havde været særligt i tvivl om, hvad jeg gerne ville specialisere mig indenfor efter min bacheloruddannelse. Derfor gav det god mening for mig at vælge en uddannelse, som åbnede op for mange forskellige kandidatuddannelser.

Ud over det så syntes jeg, at der er en tiltrækkende pallette af forskellige fagområder. Under uddannelsen berører man både meget taltunge og økonomiske fag samt strategiske og politiske fag. Så man får lov til at beskæftige sig lidt med mange forskellige emner under uddannelsen.

Hvad synes jeg er det bedste?
Jeg har haft det virkelig godt med de mere taltunge og økonomiske fag så som mikroøkonomi, statistik og finansiering. Disse fag synes jeg helt sikkert har været klart de mest spændende, da der i disse fag generelt har været et passende niveau af praksis og teori.

Ud over dette synes jeg, at der er mange positive aspekter at pege ud, når man kigger på HA EB. Fx er det mit klare indtryk, at de fleste studerende på HA EB har en eller flere tætte relationer til sine medstuderende fra studiet. Måske fordi at der er en del gruppearbejde på studiet, hvorfor man kommer hinanden en del ved gennem uddannelsen. 

Hvad synes jeg er svært?
Det godt kan være svært at holde tungen lige i munden, når man beskæftiger sig med så mange forskellige fagområder. Eksempelvis er jeg aldrig rigtigt blevet gode venner med de EU-relaterede fag, fordi jeg personligt ikke fandt disse fag spændende, selvom de er en stor del studiet.

Mere generelt så synes jeg, det indimellem har være udfordrende at finde en god balance mellem studieliv, studiearbejde og privatliv. For mig har det været virkelig svært at finde ud af, hvordan og hvor meget tid man skal benytte på sit studie, så man ikke drukner i læsning og samtidig har en hverdag, man er glad for. Med erfaring er jeg heldigvis blevet klogere og væsentlig bedre til at planlægge mine uger. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
På HA EB er der generelt mange eksaminer og opgaver, som skal løses i grupper. Det er både en rigtig god ting, da sparringspartnere og søde medstuderende altid er dejligt at have ved sin side, når man skal skrive en opgave. Men det har også indimellem været en mindre hæmsko, idet det godt har kunnet være svært at planlægge med sin gruppe, da alle typisk har et ret presset skema. Selvom at min oplevelse af gruppearbejdet generelt er meget positivt, så ville jeg stadig gerne have vidst, at gruppearbejde og gruppeeksaminer var så stor en del af HA EB studiet.

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Jeg arbejder på nuværende tidspunkt i Deloitte som Business Analyst, hvor jeg bl.a. har fået fornemmelsen af, hvor fedt og spændende det er at arbejde som konsulent. Af denne årsag er jeg ikke i tvivl om, at det er denne vej, jeg skal i min videre færden efter endt studie, men om det forbliver i Deloitte eller i et andet konsulenthus er svært at spå om. 

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...Tag det helt roligt. Alle er nervøse og spændte i starten. Og selvom du føler, at folk forstår tingene bedre end dig selv, så kan jeg love dig, at de oftest sidder med mange af de samme spørgsmål som dig. Desuden læser du på studiet for at lære, så man kan ikke forvente af sig selv, at man bare kan det hele fra dag et. Ting tager tid, og læring kommer, hvis man søger det.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 07/11/2022