Nicoline

Mød Nicoline, en studerende fra HA i europæisk business

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg havde meget svært ved at finde ud af, hvad jeg ville studere. Jeg kiggede på både KU, RUC og KEA, og endte så med at kigge på CBS, hvor jeg faldt over HA EB. Det, der fangede min opmærksomhed ved HA EB, var i høj grad det store fokus på Europa samt den store mængde gruppearbejde. Jeg var ikke hundrede procent sikker på, at det var mig, men valgte at søge ind alligevel, og heldigvis for det. 

Hvad synes jeg er det bedste?
Det er måske lidt en kliche, men jeg synes, det sociale er det bedste. Fordi vi har så meget gruppearbejde, så er vi også meget sammen, hvilket jeg synes er super nice. 

Hvad synes jeg er svært?
Jeg synes især, det har været svært at finde en balance imellem studieliv, fritid og arbejde. Det tog lidt tid, inden jeg fandt ud af, hvordan jeg skulle priotere og planlægge mine uger. Det hjalp mig meget at snakke med mine medstuderende, da vi var mange, som fandt denne balance svær. 

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
Jeg ville gerne have haft vidst, hvor meget anderledes det skriftlige er på universitetet i forhold til gymnasiet. Opgaverne skrives på en anden måde, og opbygges på en anden måde. Derudover kom det også som en overraskelse, hvor akademiske teksterne er. 

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg stadig i gang med at finde ud af det. Dog ved jeg, at jeg gerne vil arbejde i et firma, som også opererer uden for Danmarks grænser.  

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Jeg ville give mig selv to råd. For det første at jeg skal nok møde nogen, som jeg vil komme til at klikke med. For det andet at jeg ikke behøver læse alt, da det er umuligt på dagens 24 timer. 

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 11/10/2022