Caroline

Mød Caroline, en studerende fra HA almen erhvervsøkonomi

Hvorfor valgte jeg min uddannelse?
Jeg har altid haft interesse for handel og økonomi, og derfor vidst at jeg ville gå denne retning. Idet HA er en relativ bred uddannelse, hvor man får indsigt i mange perspektiver og emner inden for økonomi, var det denne uddannelse, jeg endte med at vælge. Derudover havde jeg hørt, at finansieringskurset på 3. semester skulle være utrolig dybdegående og interessant, hvilket også tiltalte mig.

Hvad synes jeg er det bedste?
Jeg synes, at den frihed, man har omkring, hvordan det personligt giver mening for en selv at studere, er noget af det bedste ved at læse på universitetet.

Hvad synes jeg er svært?
Jeg synes det var super svært i starten at finde ud af at tilrettelægge min tid. Det er en meget anderledes måde at læse på på universitet ift. gymnasiet. Men når man finder en hverdag på studiet og sin egen måde at gøre tingene på, er det virkelig en fed måde at lære på.

Hvad ville jeg gerne have vidst, inden jeg startede på studiet?
At det slet ikke er så slemt, som alle går og siger, at det er. Hvis blot man danner sig en fed omgangskreds på studiet, så hjælper man hinanden igennem både de gode og hårde tider. 

Hvad vil jeg gerne efter mit studie?
Jeg har ikke sat en decideret plan for, hvad jeg vil efter studiet, da jeg føler at mange ting sker ud fra tilfældigheder. Men helt sikkert noget inden for faget.

Hvis jeg kunne give mig selv et godt råd, inden jeg startede...
Ville det nok være, at jeg sagtens kan følge med fagligt, selvom jeg ikke har gået på en HHX. HHX’ere har nogle forspring, men en stor del af dem, man starter med, har også gået på en STX, så mange har samme forudsætninger som dig.

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 07/10/2022