Otto Mønsted Gæsteprofessorat, Michael Mol - SMG (Otto Mønsted )

Abstract:

Formålet med ansættelse af en udenlandsk gæsteprofessor (Michael Mol) er at styrke CBS's og instituttets forskning og undervisning inden for områderne Strategisk Ledelse samt International Business - herunder specielt emneområdet outsourcing og offshoring af forretningsaktiviteter samt management innovation. Instituttet (SMG) indtager i forvejen en stærk position inden for disse forskningsfelter (strategisk ledelse, management innovation, offshoring/outsourcing). I relation til outsourcing/offshoring har en gruppe på 6-7 forskere ved instituttet (både junior- og senior-forskere) formået at publicere videnskabelige artikler herom i førende internationale tidsskrifter (Journal of Economic Geography, Journal of Management Studies, Journal of International Business Studies, m.fl.).

Derudover har gruppen arbejdet tæt sammen med danske og udenlandske virksomheder (Lego, Coloplast, Maersk, Danisco, SimCorp, Nordea, m.fl.) omkring udarbejdelsen af undervisningscases om outsourcing/offshoring. Den udenlandske gæsteprofessor forventes at medvirke til yderligere at styrke CBS's internationale position inden for outsourcing/offshoring samt strategisk ledelse generelt; dette til gavn for institutionen (CBS), dens studerende, og danske virksomheder.

Type:

Private (National)