Tom Jacobsgaard er udnævnt til adjungeret professor

Direktør for både Bestyrelsesforeningen og CBS Bestyrelsesuddannelserne, Tom Jacobsgaard, er udnævnt til adjungeret professor ved CBS. Han holder sin tiltrædelsesforelæsning om bestyrelsesledelse mandag.

05/11/2021

Bestyrelsesforeningen jacobsgaard Boardmeeting
Foto: Thomas Cato. 

Det er en rutineret erhvervsleder med dyb indsigt i bestyrelsesarbejdet, der er udnævnt til adjungeret professor ved CBS. Tom Jacobsgaard har i Danmark været med til at stifte Bestyrelsesforeningen, og han er drivkraften bag CBS Bestyrelsesuddannelserne. Han har derigennem en god fornemmelse for behov i bestyrelser, siger forskningsdekanen ved CBS om udnævnelsen:

"Vi er meget glade for at kunne udnævne Tom Jacobsgaard til adjungeret professor ved CBS i bestyrelsesledelse. Han har gennem sit virke i Bestyrelsesforeningen og Bestyrelsesuddannelserne i snart et årti bidraget til en generel kompetenceudvikling af bestyrelsesarbejdet og udviklet en dyb indsigt i tendenser og behov i bestyrelser i Danmark og globalt," siger forskningsdekan Søren Hvidkjær og tilføjer:

"Vi ser frem til at trække på Jacobsgaards viden og sammen i endnu højere grad at bidrage til at transformere bestyrelsesarbejder."

Træet vokser
Tom Jacobsgaard var i 2013 med til at stifte Bestyrelsesforeningen sammen med CBS, erhvervsorganisationer og virksomheder. Foreningens formål er at arbejde for at udvikle bestyrelsesarbejdet i danske selskaber, organisationer og samfundet som helhed. Foreningen er i dag vokset til 900 medlemmer, heraf 59 virksomhedsmedlemmer.

Bestyrelsesforeningen slog i 2019 en vigtig tone an ved, med støtte fra Industriens Fond, at etablere Center for Cyberkompetencer. Formålet med centret er at styrke cyberkompetencer i bestyrelser og ledelser, og udvikle virksomheders cyber-governance og cyber-resilience, som et modsvar til nutidens trusselbillede.

Tom Jacobsgaard har sideløbende med sit virke i Bestyrelsesforeningen stået i spidsen for CBS Bestyrelsesuddannelserne, der er gået fra lidt over 200 deltagere i 2014 til 800+ deltagere i år, fordelt på 100 uddannelsesdage og 23 forskellige programmer.

Tiltrædelsesforelæsningen afholdes mandag den 8. november 2021 kl. 16-18 på CBS i Porcelænshaven. Her vil den nyudnævnte adjungeret professor forelæse om bestyrelsers ansvar, opgaver, udfordringer, dilemmaer og god praksis med afsæt i 3.000 undervisningssessioner og casediskussioner. Tom Jacobsgaard tiltræder ved Institut for Regnskab.

For flere oplysninger kontakt CBS' pressekontakt her eller Tom Jacobsgaard her

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 05/11/2021