Studerende bliver anerkendt med talentlegat

Nyheder

Fem CBS-studerende blev for nyligt anerkendt af CBS for deres talent og ildsjæl med Finn Junge-Jensen-legatet. Fælles for de fem legatmodtagere er, at de gerne yder en ekstra indsats – og det er værd at anerkende og fejre.

 
17/06/2019

Finn Junge-Jensen
Foto: Her er de fem modtagere af Finn Junge-Jensen-legatet i 2019. Fra venstre tidligere rektor Finn Junge-Jensen, Rikke Kjær Damgaard, Amalie Dam Møller, Thomas Hahnemann Jørgensen, Anders Bang-Larsen, Nathalie Berenth Hindkjær.

Det er femte gang, at CBS uddeler Finn Junge-Jensen-legatet, der i alt udgør 100.000 kr. I år blev legatet fordelt på fem af de i alt mere end 200 ansøgninger fra studerende på CBS. Legaterne kommer i form af rejselegater, så de studerende kan dygtiggøre sig på et studieophold i udlandet.

Hvem er ildsjælene og talenterne på CBS i 2019?
Modtagerne af legatet findes inden for kategorierne Ildsjæle og Talenter. De er alle studerende fra CBS, der udover at have internationalt udsyn, enten har et åbenlyst fagligt talent kombineret med entreprenørfærdigheder eller leverer en ekstraordinær indsats ud over det rent faglige til gavn for CBS. De er både bachelor og masterstuderende fordelt på flere forskellige studier, herunder også CEMS og GLOBE.

Nathalie Berenth Hindkjær (Globe + FSM) modtog det største legat på 40.000kr til Columbia University i New York. De fire andre modtog 15.000kr til deres ophold: Rikke Kjær Damgaard (IBP) til University of Melbourne, Amalie Dam Møller (IB) til Hong Kong University of Science and Technology, Thomas Hahnemann Jørgensen (IB) til McGill University i Toronto og Anders Bang-Larsen (CEMS og MIBD) til Universidad Adolfo Ibanez i Chile

De fem dygtige studerende fik ikke kun denne anerkendelse for at være topstuderende, men i særdeleshed fordi de engagerer sig i andre studierelevante aktiviteter. Aktiviteter, der spænder fra at undervise, deltage i CBS Case Competitions til arbejde i studienævn og CBS’ studenterforeninger samt finder tid til at være iværksættere. ”I er med til at gøre CBS et unikt sted med et godt studiemiljø” som legatets navngiver Finn Junge-Jensen udtrykte det. 

Et motiverende legat
Modtagerne blev fejret ved en legatoverrækkelse med champagne og taler fra de tidligere modtagere af legatet. Stolte forældre og venner smilede om kap med modtagerne.

”Sig ja” genlød de fra flere af sidste års modtagere. ”og prøv en masse nyt”. De andre modtagere istemte de gode råd og opfordrede de nye modtagere til at udfordre sig selv fagligt og kulturelt, opsøge lokalbefolkningen og komme hjem med en masse oplevelser.

Legaterne blev overrakt af legatets navngiver Finn Junge-Jensen, tidligere rektor på CBS og medlem af legatets beslutningsudvalg. Han leverede en personlig begrundelse til hver modtager med tak for deres store engagement i CBS, og han opfordrede de studerende til at opleve verden, engagere sig i både uddannelse og omverden og ikke mindst – at gribe mulighederne og få det bedste ud af udenlandsopholdet. 
 

Om Finn Junge-Jensen-legatet (The Finn Junge-Jensen Scholarship)
Legatet er CBS’ eget legat, der er indstiftet i tidligere CBS-rektor Finn Junge-Jensens navn i forbindelse med hans 70 års fødselsdag i 2014.
Legatet er på i alt 100.000 kroner, der fordeles én gang årligt til studerende på CBS. Legatet fordeles på to kategorier: ildsjæle og talenter.
 
Ildsjælene
CBS-studerende, der skal på udveksling, og som har bidraget med en særlig indsats i forhold til CBS, fx inden for studenteraktiviteter, særlige påskønnelsesværdige indsatser og bidraget særligt til at fremme skolens vision og mission.
 
Talenterne
Studerende ved et af CBS’ talentprogrammer; CEMS, GLOBE, EngAGE og Maritime. Og som har udvist entreprenørfærdigheder og har åbenlyst fagligt talent.

 

Sidst opdateret: Communications // 18/06/2019