Det sker på CBS i november

Nyheder

Mød vores to nye adjungerede professorer, når de holder tiltrædelsesforelæsninger på CBS. Formand for Tuborgfondet Anne-Marie Skov fortæller om forandringsprocesser og bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden Lars Rebien Sørensen sætter os ind i fondens nye strategi. Læs mere om de to og mange flere events i november.

 
29/10/2018

Formand for Tuborgfondet Anne-Marie Skov er ny adjungeret professor på CBS

Foto: Niels Hougaard

Formand for Tuborgfondet Anne-Marie Skov bliver adjungeret professor på CBS

Onsdag d. 7. november 2018, 14:00-16:00, Kilevej 14 A (Ks71), 2000 Frederiksberg

Forandringer er et konstant vilkår for ledelse og medarbejdere i virksomheder verden over. Direktør i Tuborgfondet Anne-Marie Skov bliver ny adjungeret professor på CBS og i den anledning holder hun tiltrædelsesforelæsning om netop det emne. Med afsæt i sine 30 års erfaring med at have det øverste ansvar for bl.a. kommunikation og bæredygtighed i en række globale virksomheder (Carlsberg, Novo Nordisk, Novozymes og Tuborgfonden), vil Anne-Marie Skov fortælle om betydningen af at skabe sammenhæng mellem formål, strategi og virksomhedsidentitet under store forandringsprocesser.
Læs mere her 
 


Lars Rebien

Foto: Jørn Albertus

Ny adjungeret professor præsenterer Novo Nordisk Fondens seneste strategi

Tirsdag d. 1. november 2018, 15:00-17:00, Porcelænshaven 20 (Ovnhallen), 2000 Frederiksberg

Bestyrelsesformand i bl.a. Novo Nordisk fonden Lars Rebien Sørensen er ny adjungeret professor ved Center for Corporate Governance på CBS. Novo Nordisk fonden har netop fremlagt en ny strategi for sit fremtidige virke, og det vil være omdrejningspunktet i Lars Rebien Sørensens tiltrædelsesforelæsning, hvor han blandt andet vil berøre baggrunden for fondens udvikling og overvejelser om fondens samfundsmæssige rolle og betydning i de kommende år.

Lars Rebien Sørensen er tidligere administrerende direktør i Novo Nordisk og blev i 2015 og 2016 udnævnt til verdens bedste topchef af magasinet Harvard Business.

Læs mere og tilmeld dig

 

 Få værktøjer til at blive en værdiskabende leder

Få værktøjer til at blive en værdiskabende leder

Torsdag d. 29. november, 12:00-17:00, Porcelænshaven 20 (Ovnhallen), 2000 Frederiksberg

Hvad ved vi fra faglitteraturen og praksis om ledelsesdilemmaer? Og hvilke værktøjer er relevante, når leder vil indkredse sin organisations dilemmaer? Det har en række forskere undersøgt. Til sammen har de talt med 50 ledere i 11 virksomheder. Mød adjunkt Mette Mogensen, professor emeritus Henrik Holt Larsen og lektor Frans Bévort; alle fra CBS. På denne konference samles en række ledelseseksperter og repræsentanter fra erhvervslivet, hvoriblandt Folkekirkens Nødhjælp, Ørsted og ISS holder oplæg. Konferencen er et resultat af projektet ”Ledelses-GPS til en ny tid: Fra komfortzone til konkurrencekraft”, som Industriens Fond har finansieret.

Læs mere om konferencenOle Bjerg

Foto: Jørn Albertus

Lektor Ole Bjerg giver sit perspektiv på verdenskendt canadisk psykolog Jordan Peterson

Torsdag d. 1 november 2018, 19:30-21:30, Solbjerg Plads 3 (SPS07), 2000 Frederiksberg

Den canadiske professor i psykologi, Jordan B. Peterson, er på kort tid blevet en vigtig og indflydelsesrig person, især med sin bog, Twelve Rules for Life – An Antidote to Chaos. Til dette arrangement kan du opleve Lektor Ole Bjerg fra CBS gå i dybden med nogle af Petersons ideer om forskellige samfundsrelevante emner, bl.a. magt, køn og postmodernitet. Derudover vil der blive fokuseret på hvorfor, og hvordan, Peterson er blevet så populær verden rundt.

Læs mere om foredraget
 


Har du en iværksætter i maven?

Foto: Shutterstock

Har du en iværksætter i maven?

Lørdag d. 3. november 2018, 10:00-17:00, Copenhagen School of Entrepreneurship, Porcelænshaven 26, 2. etage, 2000 Frederiksberg

Så kom til Copenhagen School of Entrepreneurship’s ”Start-up Hackathon”-event, hvor du får hands-on-erfaring med både forretningsudvikling, og hvordan du kommer fra idé til virkelighed. Fem startups vil pitche deres forretningsudfordringer. Og der bliver rig mulighed for at netværke.

Læs mere her

 

kunst

Foto: Shutterstock

Er kulturens værdi målbar?

Torsdag d. 29 november 2018 kl. 16:00-18:00, Solbjerg Plads 3 (SP210), 2000 Frederiksberg

Kunst og kultur har stor værdi for samfundet, men hvad er det egentlig for nogle værdier, vi taler om, når vi taler om kulturens værdier, og er det muligt at måle dem? Det vil Trine Bille, professor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, give sit bud på. Trine Bille vil i oplægget diskutere forskningsmetoder og resultater, der er baseret på den nyeste internationale forskning i kulturøkonomi. Frederiksberg Kommunes FRB Talks står bag arrangementet.

Læs mere her

Tilmeld dig herMargrethe Vestager

Foto: Jørn Albertus

Margrethe Vestager er med til at åbne tre nye forskningsplatforme på CBS

Mandag d. 12. november 2018, 16:00-19:00, Porcelænshaven 20 (Ovnhallen), 2000 Frederiksberg

EU-kommissær Margrethe Vestager er hovedtaler til fælleslanceringen af tre forskningsplatforme på CBS. Diversity and Difference, Transformations og Inequality er temaerne for og titlerne på de tre platforme. Herudover vil gæster forholde sig til de tre temaer. Det vil blandt andre CEO for den globale transport og logistikvirksomhed DSV, Jens Bjørn Andersen, direktører for tænketankene Cevea Kristian Weise og Cepos Otto Brøns-Petersen. Og kræfterne bag det nye medie-startup Zorter; Morten Tvorup Olesen og Mohammad Imad Honeini. Mediekunstnere fra IT-universitetet i København leverer kunst til receptionen.

Læs mere her


 

robot

Foto: Shutterstock

Kan en robot skygges? Talk med lektor Elena Raviola

Onsdag d. 7. november 2018, 15:00-17:00, Kilevej 14 (lokale 4.74) 2000 Frederiksberg 

Hvordan sporer vi robotters handlinger? Hvordan holder vi styr på dem og kan en robot blive skygget? Lektor Elena Raviola fra Göteborgs Universitet holder oplæg om, hvordan automation (ofte gennem robotter) bliver brugt i professionelle settings. Studiet omkring robotter tager b.la. udgangspunkt i etiske spørgsmål i forhold til, hvordan arbejdet omfordeles mellem mennesker og maskiner.

Elena Raviolas oplæg vil give en introduktion til de indledende idéer og resultater af det igangværende studie om robotter. CBS’ forskningsplatform Transformations står bag arrangementet.

Læs mere her


 

bygning

Foto: Jørn Albertus

Anerkendt organisationsteoretiker Hugh Willmott bliver adjungeret professor ved CBS

Fredag d. 2 november 2018, 15:00-17:00, Dalgas Have 15 (DSC 0.33), 2000 Frederiksberg
 
Adjungeret professor Hugh Wilmott vil til sin tiltrædelsesforelæsning tale om ’The Significance of Craft for Research in Business and Management’. Efterfølgende afholder Department of Management, Society and Communication en reception.

Hugh Wilmott er professor i ledelse ved Cass Business School Research, City University. Han har skrevet flere bøger og artikler om organisationsteori og management.

Læs mere herGraduate Night

Foto: Morten Madsen

Graduate Night for nyudklækkede kandidater, som vil have input til deres karriere

Tirsdag d. 14. november 2018, 17:00-21:00, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg 
Er du lidt i tvivl om, hvad der skal ske efter din kandidat? D. 14. november 2018 kan du møde 18 forskellige virksomheder, som vil fortælle om deres graduate programmes og svare på alle dine spørgsmål.

Du kan høre præsentationer fra blandt andre Arla, Deloitte, Maersk, PwC og Novo Nordisk. Efter præsentationerne vil du have mulighed for at networke med repræsentanterne fra alle de fremmødte virksomheder.

Læs mere her

 

service

Foto: Shutterstock

Workshop: Styrk virksomhedens konkurrenceevne gennem servitization

Tirsdag d. 27 november 2018, 09:30-15:30, Porcelænshaven 22 (Råvarebygningen, RS20), 2000 Frederiksberg

Servitization er et område, der bliver mere og mere betydningsfuldt for virksomheder, som gerne vil stå stærkere i forhold til deres kunder. På seminaret ‘Driving Competitiveness through Servitization 2014-2018’ kan du lære mere om, hvordan servitization helt konkret kan bruges af virksomheder til at styrke deres konkurrenceevne og skabe større kundeloyalitet.

Seminaret fokuserer på virksomheders erfaringer og udfordringer med servitization.

Læs mere her

Sidst opdateret: Communications // 12/11/2018