Det sker på CBS i maj

Nyheder

Hvordan kan vi gentænke mangfoldighed og inklusion i organisationer? Hvordan ser slaveri ud i Indien, og hvilke forpligtelser har internationale brands i forhold til slaveriet? Kom forbi CBS i maj og deltag i en række spændende arrangementer.

 
30/04/2019

phd event
Foto: Bjarke MacCarthy

Kom til ph.d.-informationsmøde

Torsdag d. 2. maj 2019, kl. 16:00-17:15, Solbjerg Plads 3, lokale SP D4.20, 2000 Frederiksberg

Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi inviterer til ph.d.-informationsmøde. På dette møde vil du blandt andet høre om, hvilke emneområder du kan skrive en ph.d. i, livet som ph.d.-studerende på CBS og fremtidige karrieremuligheder. Samtidig vil der til sidst være mulighed for at stille alle dine spørgsmål i en Q&A.

Læs mere her
Skriv til yg.om@cbs.dk og tilmeld dig senest d. 30/4.

Event
Foto: Shutterstock

Hør om fremtidens virksomhedsskatter

Onsdag d. 8. maj 2019, kl. 15:00-17:00, Solbjerg Plads 3, auditorium SPs07, 2000 Frederiksberg

CBS, KU og University of Leeds i England afholder et seminar om fremtiden for virksomhedsskatter i en globaliseret og digitaliseret verden. Til seminaret vil blandt andet professor Rita de la Feria fra University of Leeds dele sine tanker om, hvordan man kan komme udfordringerne vedrørende aggressiv skatteplanlægning på tværs af landegrænser til livs.

Chef for Skat hos Rambøll, Henrik Meldgaard, og Leading Senior Tax Policy Adviser hos Dansk Industri, Sune Hein Bertelsen, vil desuden give et praktisk virksomhedsperspektiv på nogle af de alternative løsninger, som vil blive præsenteret på dagen.

Læs mere her
Skriv til seminar.jur@cbs.dk og tilmeld dig senest d. 3/5.

Event
Foto: Jakob Boserup

Deltag i informationsmøde for CBS’ Executive MBA-program

Torsdag d. 9. maj 2019, kl. 17:00-19:00, Porcelænshaven 22, Råvarebygningen, 2000 Frederiksberg

Er du interesseret i en videregående lederuddannelse? Og hvordan er det at være MBA-studerende på CBS? Torsdag d. 9. maj 2019 kan du høre om CBS’ Executive MBA-program. Her får du også mulighed for at høre tidligere MBA-studerendes erfaringer, møde undervisere og professor Jesper Rangvid, som er Associate Dean for MBA-programmet.

Læs mere her
Tilmeld dig her

Event
Foto: Shutterstock

Lær om mangfoldighed og inklusion i organisationer

Mandag d. 13. maj 2019, kl. 08 – tirsdag d. 14. maj 2019, kl. 16, Dalgas Have 15, lokale D1V089 og DSV089, 2000 Frederiksberg

Fra d. 13. maj til d. 14. maj afholder Diversity and Difference-platformen en workshop, som handler om lederskab, mangfoldighed og inklusion. I løbet af de to dage vil deltagerne blandt andet være med til at gentænke mangfoldighed og inklusion i organisationer.

Professor Jo Brewis fra Open University i England vil blandt andet holde et oplæg med titlen: Menopause and workplace: For an intersectionel approach. Derudover vil professorerne Dorthe Staunæs fra Aarhus Universitet og Anders Neergaard fra Linköping Universitet i Sverige vil også holde oplæg om eksempelvis lederskab og inklusion.

Læs mere her
Tilmeld dig her

Event
Foto: Institutional Partner Manager: Thomson Reuters foundation. Bond.org.uk

Deltag i workshop, som sætter fokus på slaveri i Indien

Mandag d. 13. maj 2019, kl. 13:30-17:00, Dalgas Have 15, auditorium SC033, 2000 Frederiksberg

Hvordan ser slaveri i Indien ud i dag? Hvilke juridiske og forretningsmæssige risici er der for de internationale brands og indiske virksomheder, og hvad er deres forpligtelser? Deltag i denne workshop, som er organiseret af Thomson Reuters Foundation, C&A Foundation og CBS.

I løbet af arrangementet vil du blandt andet møde Dr. Tina Kuriakose fra International Justice Mission, Madhurima Singh fra DHURI og eksperten Rishi Sher Singh, som vil dele deres erfaringer og fremgangsmåder inden for feltet, hvilket du vil kunne bruge i dit eget arbejde.

Læs mere her
Skriv til slm.msc@cbs.dk og tilmeld dig senest d. 10/5

EU
Foto: Shutterstock

Valgdebat på CBS

Mandag d. 13. maj 2019, kl. 15:00-16:30, Ovnhallen, Porcelænshaven 20, 2000 Frederiksberg
I slutningen af maj skal der stemmes på medlemmer til Europaparlamentet. Vær med, når forskellige danske kandidater besøger CBS til en debat om EU, herunder økonomi, migration og social mobilitet.

Talerne til debatten er Niels Fuglsang, Socialdemokraterne, Morten Løkkegaard, Venstre, Mette Bock, Liberal Alliance, Susanna Dyre-Greensite, Folkebevægelsen mod EU, Morten Helveg Petersen, Radikale Venstre, og Kuzma Pavlov Jensen, Konservative.

Læs mere her

Event
Foto: Eksport via online markedspladser

Mød Wayfair, Newegg og andre online markedspladser

Mandag d. 20. maj 2019, kl. 9-13, Stig Lommers Plads 2, 2000 Frederiksberg

Globale online markedspladser (GOMPs) er blevet utrolig populært og giver dig muligheden for at sælge dine varer via Amazon, e-Bay og Alibaba. Til dette arrangement får du mulighed for at møde Wayfair, Newegg, eBay og flere. Du kan derfor få indblik i virksomhedernes kompetencer og dertil høre om vigtigheden af at være repræsenteret på flere markedspladser. Der vil også være mulighed for individuelle dialoger med de største globale online markedspladser.

Læs og tilmeld dig her

Event
Foto: Shutterstock

Hør om den fremtidige udvikling for den danske pension

Mandag d. 22. maj 2019, kl. 8:30-18:15, Solbjerg Plads 3, SP202, 2000 Frederiksberg

Igen i år byder The Pension Research Centre (PeRCent) velkommen til en konference om blandt andet pension og den fremtidige udvikling i pensionsalderen samt konsekvenserne for de offentlige finanser.

På dagen vil et panel debattere de nuværende politiske forslag i forhold til, at bestemte socioøkonomiske grupper kan få lov til at gå på pension i en tidligere alder. Panelet vil bestå af repræsentanter fra Dansk Industri, Fagbevægelsens Hovedorganisation, De Økonomiske Råd og Forsikring & Pension.

Hovedtaleren vil være David Laibson fra Harvard University, USA.

Læs mere her
Tilmeld dig her

CBS
Foto: Bjarke MacCarthy

Deltag i informationsmøde om ph.d. i regnskab

Onsdag d. 22. maj 2019, 17:00-19:30, Solbjerg Plads 3, D4.39, 2000 Frederiksberg

Er du interesseret i at opnår en ph.d. i regnskab? Deltag på informationsmødet, og find ud af, hvordan det er at være ph.d.-studerende ved Institut for Regnskab, i hvilke områder der rekrutteres, og hvad du kan opnå med en ph.d.

Læs mere, og tilmeld dig her (deadline senest d. 17. maj kl. 12:00)

Event
 

Kom til TaxTalk om ekstraordinær genoptagelse af skattesager

Torsdag d. 23. maj 2019 kl. 16.00-18.30, Solbjerg Plads 3, 202, 2000 Frederiksberg

Er der symmetri i forholdet mellem borgernes og skattemyndighedernes mulighed for en ekstraordinær genoptagelse af en sag, når der foreligger fejl? Emnet for årets TaxTalk er ”Ekstraordinær genoptagelse”.
Netværksarrangementet, som uddannelsen Master i Skat står bag, bliver en trykprøvning af praksis, hvor også følgende spørgsmål bliver drøftet: Hvad er grov uagtsomhed og særlige omstændigheder på genoptagelsesområdet? Og er Fristudvalgets intentioner bag reglerne realiseret?

Oplægsholderne er blandt andre:

  • Chefkonsulent, cand.jur. Hanne M. Christensen, Skattedepartementet – underviser på Master i Skat, Skattekontrol og skattestrafferet.
  • Senior Tax Manager, cand.jur. Martin Nors Hansen, Revitax A/S – fagkoordinator på Master i Skat, bl.a. Skatte- og afgiftsproces samt Skattekontrol og skattestrafferet.
  • Retsformand, cand.jur. Poul Bostrup, Landsskatteretten – underviser på Master i Skat, Skatte- og afgiftsproces.
  • Advokat Eduardo Vistisen, Advokatfirmaet Vistisen Falk Winther


TaxTalk er et gratis eftermiddagsarrangement. Inviter gerne interesserede kolleger og medstuderende.

Tilmeld dig her

Event
Foto: Shutterstock

Mini conference: Democratic Implications of Online Business Models

Tirsdag d. 28. maj 2019, kl. 14:00-18:30, Porcelænshaven 26, lokale 408, 2000 Frederiksberg

Denne mini-konference vil fokusere på de demokratiske implikationer af online business-modeller, og om forskning kan redde demokratiet? Konferencen vil være opdelt i to dele.
Dagen vil handle om online business-modeller, demokratiske implikationer og forskningens rolle. Her kan du blandt andet høre Rikke Frank Jørgensen fra Institut for Menneskerettigheder tale om fundamentale rettigheder i det moderne informationssamfund.

Senere vil dagen handle om, hvordan forskning kan bidrage til at redde demokratiet.

Læs mere her
Skriv til seminar@jur.cbs.dk og tilmeld dig senest d. 20/5.
 

Ph.d.-forsvar:

Frederik Ørnsholt Regli: ”Essays on Crude Oil Tanker Markets”.
Mandag d. 6. maj 2019, kl. 13:00-15:00, Solbjerg Plads 3, SPs12, 2000 Frederiksberg

Afhandlingen undersøger fragtrater, der har udløst maritim-økonomernes interesser siden Tinbergens (1931) og Koopmans (1939) betydningsfulde arbejde.
Læs mere her

Cancan Wang: “Becoming Adaptive through Social Media - Transforming Governance and Organizational Form in Collaborative E-government”.
Tirsdag d. 7. Maj 2019, kl. 13:00-15:00, Kilevej 14A, Ks71, 2000 Frederiksberg

Denne afhandling bidrager til at give en forståelse for den fælles udvikling af styring og organisatorisk form for e-forvaltningssamarbejde gennem mægling af sociale medier. Afhandlingen er baseret på fire casestudier om e-forvaltningssamarbejde i Kina.
Læs mere her

 

Sidst opdateret: Communications // 08/10/2019