Sådan søger du ind med en bachelor fra CBS

Har du en bachelor fra CBS og skal du søge ind på en kandidatuddannelse i 2024? Læs med her, og bliv klar til at søge inden fristen 1. marts.

31/01/2024

Studerende, der sidder og arbejder ved deres computere

Foto: Bjarke MacCarty 

Alt du skal vide om optagelse på CBS

At søge ind på en kandidatuddannelse kræver en del arbejde. Først og fremmest skal du beslutte, hvilke uddannelser du vil søge ind på. Derefter skal du sørge for, at du lever op til sprog- og adgangskrav. Og sidst men ikke mindst skal du sikre, at du ansøger korrekt.​

For at hjælpe dig godt i gang og igennem processen, får du her den nødvendige information om, hvordan du vælger og søger ind på din kandidatuddannelse.

FIND DEN KANDIDATUDDANNELSE, DER ER RIGTIG FOR DIG

Det handler om at træffe det valg, der er rigtigst for dig. Er du i tvivl om, hvilken kandidat du vil søge ind på, kan du læse vores 5 tips til at vælge kandidatuddannelse på cbs.dk.

Din naturlige overbygning og retskrav

Alle bacheloruddannelser på CBS har en naturlig overbygning, dvs. en kandidatuddannelse som fagligt ligger i forlængelse af din bacheloruddannelse. 

Når du har en bachelorgrad fra CBS, har du samtidig et krav på at komme ind på din naturlige overbygning, hvis du søger inden for tre år. Det er det, vi kalder at have retskrav til en uddannelse.

Find din naturlige overbygning, og læs mere om retskrav

Søger du ind på andre kandidatuddannelser 

Søger du ikke ind på din naturlige overbygning, kan du ikke være sikker på at få en plads på en kandidatuddannelse. Vi anbefaler, at du laver en plan B (og C) for, hvad du vil gøre, hvis du ikke bliver optaget.

Du kan overveje:

 • at søge flere uddannelser, eventuelt på flere universiteter.
 • at søge din naturlige overbygning som en lavere prioritet. Så er du sikker på, at du bliver optaget på én af dine prioriteter. Selvfølgelig skal du kun gøre det, hvis du reelt er interesseret i at læse din naturlige overbygning.
 • hvad du gør, hvis du slet ikke bliver optaget - f.eks. finde et job, tage på udlandsophold eller lignende.

Bemærk: Bliver du tilbudt en plads på en uddannelse eller en linje, kan du ikke bytte dig til en plads på en anden uddannelse eller linje. 

Er du kvalificeret? 

Hvis du vil søge ind på andre kandidatuddannelser, end din naturlige overbygning, kan du finde adgangsvurderinger for en lang række bacheloruddannelser på cbs.dk. I en adgangsvurdering, kan du se, om din bachelorgrad opfylder adgangskravene til en specifik kandidatuddannelse, og hvad du eventuelt mangler.

Du finder adgangsvurderingerne ved at følge linket og:

 • Klikke på den enkelte kandidatuddannelse
 • Scrolle ned til Adgangsvurderinger
 • Klikke på CBS bachelorgrader
 • Finde din bacheloruddannelse på listen
 • I kolonnen ”Skal opfylde følgende faglige adgangskrav” kan du se, hvad du evt. mangler for at opfylde adgangskravene
 • I kolonnen “Sprogkrav” kan du tjekke, om du opfylder uddannelsens sprogkrav

Læs om adgangskrav, og find adgangsvurderinger

Opfylder du ikke adgangskravene? 
Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du læse om, hvordan du kan kvalificere dig til en kandidatuddannelse

Bemærk: selvom du opfylder adgangskravene, er der ikke garanti for, at du får tilbudt en plads.

Skal du skrive en skriftlig ansøgning?

Der er en række af CBS’ uddannelser, hvor en skriftlig ansøgning indgår i udvælgelsen af kvalificerede ansøgere. Den skriftlige ansøgning er din mulighed for at skille dig ud blandt de andre ansøgere. I din ansøgning skal du beskrive de kvalifikationer og erfaringer, du mener, er relevante for den uddannelse, du søger ind på.

Du skal skrive en skriftlig ansøgning, hvis du søger ind på en af uddannelserne på listen nedenfor. Hvis uddannelsen ikke er på listen, skal du ikke skrive en skriftlig ansøgning. Sender du alligevel en skriftlig ansøgning vil den ikke blive læst, og den vil heller ikke indgå i din samlede vurdering.

Uddannelser med en skriftlig ansøgning:

 • Cand.merc.(kom.)*
 • Cand soc. Human Ressource Management   
 • MSc in Business Administration and Data Science
 • MSc in Business Administration and Information Systems*
 • MSc in Business, Language and Culture - Business and Development Studies*
 • MSc in Business, Language and Culture – Diversity and Change Management*
 • MSc in Business Administration and Innovation in Health Care
 • MSc in Economics and Finance - Advanced Economics and Finance
 • MSc in Business Administration and Digital Business* 
 • MSc in Social Sciences in Public Management and Social Development
 • MSc in International Business and Politics*
 • MSc in Social Sciences - Organisational Innovation and Entrepreneurship
 • MSc  in Social Sciences - Strategic Design and Entrepreneurship
 • MSc in Business Administration and Bioentrepreneurship
 • Cand.merc.(aud.) - revisorkandidat
 • Master in Sustainable Tourism and Hospitality Management

*) Hvis du har retskrav på Cand.merc.(kom.), MSc in Business, Language and Culture (begge linjer), MSc in International Business and Politics, MSc in Business Administration and Information Systems eller MSc in Business Administration and Digital Business, skal du ikke skrive en skriftlig ansøgning. Du skal blot uploade et blankt dokument i Ansøgningsportalen.

to studerende, der kigger på en computerskærm

Foto: Kasper Kristoffersen 

Sådan sender du din kandidatansøgning

Du skal ansøge om optagelse på CBS’ kandidatuddannelser online via et system, der hedder Ansøgningsportalen. Ansøgningsportalen er åben, og vi skal have modtaget din ansøgning senest 1. marts 2024 kl. 23.59

Vi anbefaler, at du søger i god tid før fristen, da der kan være kø på systemet. 

Du kan læse alt om, hvordan du ansøger og finder link til ansøgningsportalen her på cbs.dk > Sådan søger du

Prioriter dine ansøgninger  

Når du søger ind på CBS, kan du søge ind på op til tre kandidatuddannelser. Søger du ind på mere end én kandidat, skal du prioritere dine kandidatansøgninger. Du skal prioritere dine ansøgninger efter, hvilken kandidat du helst vil ind på. Den kandidat du helst vil ind på, skal du placere som nummer et i ansøgningsportalen. 

Se videoguide om, hvordan du prioriterer dine ansøgninger på cbs.dk > Sådan søger du >Videoguides til ansøgningsportalen 

Vi behandler dine ansøgninger i prioriteret rækkefølge 

Vi behandler dine kandidatansøgninger i den prioriterede rækkefølge, du har angivet i ansøgningsportalen. Har du fx søgt ind på tre kandidater, så betyder det, at vi starter med at behandle din første prioritet. Hvis vi ikke kan tilbyde dig en studieplads på din første prioritet, vil vi behandle den ansøgning, du har sat som anden prioritet. Kan vi tilbyde dig en plads på din anden prioritet, vil vi ikke behandle din tredje prioritet.  

Søger du ind på dit retskrav?

Hvis du søger ind på mere end én uddannelse og en af dem er dit retskrav, vil vi stadig behandle dine ansøgninger i prioriteret rækkefølge.

Søger du fx ind på tre kandidatuddannelser og har givet dit retskrav tredje prioritet, vil vi først behandle din ansøgning til din første prioritet. Hvis du ikke kommer ind på din første prioritet, vil vi behandle din ansøgning til din anden prioritet. Kan vi heller ikke tilbyde dig en studieplads på din anden prioritet, vil vi vurdere din tredje prioritet.

Da din tredje prioritet er dit retskrav, er du garanteret en studieplads, når du har sendt din ansøgning korrekt og inden ansøgningsfristen. Vi tilbyder dig derfor en plads på dit retskrav.  

Hvornår er ansøgningsfristen? 

Du skal sende din kandidatansøgning senest 1. marts 2024 kl. 23.59. 

Du skal opfylde sprogkravet inden ansøgningsfristen 

Der er sprogkrav til alle CBS' kandidatuddannelser. Vær opmærksom på, at du skal sende dokumentation for, at du opfylder uddannelsens sprogkrav samtidig med, at du sender din ansøgning til en kandidatuddannelse. Søger du ind på din naturlige overbygning med dit retskrav, opfylder du automatisk sprogkravet. 

Læser mere om sprogkravet i artiklen Har du styr på sprogkravet til din kandidatuddannelse?

Sådan vurderes din ansøgning

Hvis der er flere kvalificerede ansøgere til en uddannelse, end der er pladser, udvælger vi ansøgerne ud fra en helhedsvurdering. I helhedsvurderingen indgår ansøgernes uddannelsesbaggrund på bachelorniveau. Her lægger vi særlig vægt på fag og karakterer, som er relevante for den kandidatuddannelse, du søger om optagelse på.

Du kan læse mere om, hvad der særligt lægges vægt på på den enkelte uddannelse ved at klikke på uddannelsen og se under Udvælgelseskriterier.

Klik her, find uddannelsen, og læs om udvælgelseskriterier

Kom forbi Application Lounge på Solbjerg Plads

Skal du søge ind på en kandidatuddannelse i 2024? Så er du velkommen til at besøge vores Application Lounge på Solbjerg Plads og få sendt din ansøgning afsted. Vi står klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.

Application Loungen er åben:

 • Tirsdag d. 20. februar kl. 09.00 – 14.00

Læs mere om Application Lounge og andre arrangementer på cbs.dk

Kontakt 

Hvis du har spørgsmål om optagelse på CBS’ kandidatuddannelser, kan du kontakte CBS Admissions eller en studievejleder.

Bemærk, at vi kun kan kommentere på din specifikke ansøgning eller træffe beslutninger, hvis du skriver en mail til CBS Admissions.

Send en mail til CBS Admissions 
Du kan sende en mail til Admissions:

 • Send din mail til graduateadmission@cbs.dk.
 • Skriv dit fulde navn og ansøgnings-ID fra Ansøgningsportalen i selve mailen, hvis du har sendt en ansøgning.

Vi svarer, så hurtigt vi kan. Efter ansøgningsfristen kan du opleve længere svartid. Det betyder ikke, at behandlingen af din ansøgning er gået i stå men blot, at vi har travlt med at behandle de mange ansøgninger, vi har modtaget.

Ring til en studievejleder

Du kan ringe til en studievejleder. Vi holder ekstraordinært åbent op til ansøgningsfristen:

 • Tlf.: 3815 2764
 • Onsdag 28. februar 10.00-15.00
 • Torsdag 29. februar 11.00-15.00
 • Fredag 1. marts 10.00-15.00

Du er også velkommen til at kontakte os i vores almindelige åbningstider. Find åbningstider og kontaktoplysninger

Sidst opdateret: Web editor - Student Communications // 16/02/2024