Research Reporter november

Sammenhæng i forretningsmodellen, FDB-møblernes succesrige historie og hvordan en virksomheds fortid kan bruges til at forme dens fremtid. Læs om nye udgivelser fra CBS i denne måneds Research Reporter.

12/11/2014

Kæmper forretningsmodellen mod sig selv?
At have den rigtige forretningsmodel kan betyde forskellen mellem succes og fiasko for virksomheder. Men det kan være overraskende svært at få alle delene af en forretningsmodel til at passe sammen. I en ny bog giver professor Thomas Ritter virksomheder værktøjer til at analysere og udvikle de centrale dele af forretningsmodellen og sikre, at elementerne hænger sammen.

Læs mere i Research Reporter om bogen ”Alignment Squared – Driving Competitiveness and Growth through Business Model Excellence”.


Historien bag Brugsens møbelsucces
Et stykke dansk møbel- og entreprenørskabshistorie udrulles i bogen ”En lys og lykkelig fremtid – historien om FDB-møbler” af professor Per H. Hansen. I bogen beskriver han hvordan møblerne blev så stor en succes, at der i deres storhedstid stod næsten en million eksemplarer af enkelte FDB-stole i danske hjem.

Læs hele historien om ”En lys og lykkelig fremtid – historien om FDB-møbler”i Research Reporter.


Brug fortiden til at forme virksomhedens fremtid
Ved at fokusere på dele af en virksomheds fortid kan ledere styre virksomhedens fremtid. Det er en af hovedpointerne i en ny bog af professor Tor Hernes, hvor han blandt andet giver et eksempel på at Lego-direktøren, Jørgen Vig Knudstorp, netop har brugt fortiden til at forme Legos fremtid.

Læs mere om bogen ”A Process Theory of Organisation” og hvordan fortiden kan forme fremtiden.


Tweets spår om iPhone-salg
Den enorme strøm af Twitter-opdatering, de såkaldte ”tweets”, kan bruges til andet end hyggelæsning. Professor Ravi Vatrapu har sammen med to studerende udviklet en metode, der kan forudsige salgstallet af iPhones i næste kvartal med plus/minus fem procents nøjagtighed. Modellen er et eksempel på potentialet i at bruge Big Data-analyser, mener forskerne bag.

Læs hele historien om de tre forskeres metode.


Research Reporter udsendes cirka hver anden måned af CBS Bibliotek. Du kan læse mere om nyhedsbrevet og tilmeld dig.

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017