OECD Knowledge Partner 2018 - sådan bidrager CBS

Hvordan Facebook påvirker menneskerettigheder, en grafisk øvelse om ulighed og en kritisk tilgang til den digitale transformation af jobmarkedet. Det er nogle af CBS' bidrag som Knowledge Partner i OECD Forum i slutningen af maj under overskriften ”What brings us together”.

09/05/2018

OECD


Det er indflydelsesrige aktører, der kommer på banen, når den internationale organisation OECD afholder dette års OECD Forum i Paris. CBS deltager igen som særlig Knowledge Partner.

“What brings us together” er overskriften for dette års forum, hvor der vil være fokus på internationalt samarbejde, inkluderende vækst og digitalisering. 

“Denne begivenhed samler et meget bredt og mangfoldigt publikum - højtstående regeringsmedlemmer, virksomhedsledere fra både den offentlige og den private sektor, akademikere, fagforeningsrepræsentanter og medierne. Vi ser CBS’ aktive tilstedeværelse og deltagelse i OECD Forum som en del af vores engagement i at uddanne ansvarlige ledere og en måde at integrere CBS’ Business in Society-strategi i samfundet”, siger professor og Vice President for International Affairs på CBS, Dana Minbaeva.  

Læs mere om temaerne for OECD Forum 2018 

Sådan deltager CBS
CBS har udpeget en række eksperter til at deltage i OECD forum 29.-30. maj. 

En ekspert i økonomisk ulighed
Professor Brooke Harrington vil deltage i en paneldebat om økonomisk ulighed. Hun har for nylig udgivet den kritikerroste bog Capital without Borders: Wealth Management and the One Percent, på Harvard University Press. 

Hvilken indflydelse har Facebook på menneskerettigheder?
Professor Karin Buhmann vil tale om ‘What brings us together’ på baggrund af sagen om Facebook og hvordan platformen påvirker brugernes menneskerettigheder. Hun undersøger, om OECD-lande og deres borgere befinder sig i den blinde vinkel, når det kommer til ansvarlig forretningsførelse, for vi kræver ikke det samme af Global North-baserede sociale medievirksomheder (fra de vestlige lande og dele af Asien), som vi gør af fx tøjfabrikanter eller landbrugsvirksomheder i Global South (Afrika, Latinamerika, Mellemøsten og udviklingslande i Asien). Karin Buhmann forsker inden for området Business & Human Rights og er medlem af det danske OECD-kontaktpunkt under OECD's retningslinjer for ansvarlig virksomhedsadfærd.

En håndgribelig og grafisk øvelse om ulighed
CBS’ nye forskningsplatforme vil også være repræsenteret. Forskere fra CBS’ Inequality-platform vil deltage i diskussionen omkring årsager til og konsekvenser af ulighed på både nationalt og internationalt niveau, herunder hvordan man skaber inkluderende vækst til gavn for store dele af befolkningen.  CBS’ Diversity and Differences-platform afholder en ”Idea Factory”-workshop med temaet ”hvad bringer os sammen”. Den foregår som en grafisk og håndgribelig visualisering - og refleksion af - de kampe og privilegier, som samarbejde mellem mangfoldige grupper uundgåeligt vil bringe med sig.

En kritisk holdning til digitalisering
CBS’ Transformations-platform repræsenteres af professor Kim Normann Andersen og lektor Helle Zinner Henriksen. Her vil fokus være på arbejde og ledelse. Kim Normann Andersen forklarer:

 “Digitaliseringens kraft svarer til markedsøkonomiens usynlige hånd, som sikrer overensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel. Men hvor den usynlige hånd ifølge Adam Smith var en positiv mekanisme og et argument for en begrænset indskrænkning af individets rettigheder, foreslår vi en mere kritisk stillingtagen til digitalisering”.

OECD blev grundlagt i 1960 for demokratisk at fremme principper om at forbedre økonomisk og social velfærd for medlemslandene.  

Læs mere om OECD

Læs blogindlæg til OECD Forum 2018 af David Jinkins, lektor på CBS:

To Efficiency and Beyond: Ethics and Inequality
 

For yderligere oplysninger, kontakt:

CBS Vice President for International Affairs, Professor Dana Minbaeva
 

Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020