HR overlevede finanskrisen

Nyheder

HR-afdelinger i danske virksomheder er ikke skrumpet under finanskrisen. Det tyder en undersøgelse på, som to forskere fra CBS står bag. Undersøgelsen præsenteres ved en konference i næste uge.

 
05/09/2014

Målrettede rekrutteringsindsatser, systematiske personalestrategier og de andre arbejdsopgaver, som Human Resource Management-ansatte varetager, kan åbenbart ikke undværes, selvom krisen kradser. For Human Resource Management (HRM) har klaret sig bedre gennem finanskrisen, end selv HRM-forskere havde frygtet. Det tyder en spørgeskemaundersøgelse på, som er foretaget af forskere fra CBS.

Adjunkt og ph.d. ved Institut for Organisation Frans Bévort forklarer, at der har været en forestilling om, at virksomheder ville droppe HR, når der skulle spares penge.

- Man smider jo overflødige ting overbord, hvis båden er ved at synke, og der har været en forventning om, at HR er noget blødt, der ikke rigtig bidrager til bundlinjen. Men ud fra vores undersøgelse ser det ud til, at antallet af HR-medarbejdere er forbløffende konstant på trods af krise og effektiviseringer af HRM, siger Frans Bévort.

Centralt i forretningen
Han står sammen med professor Henrik Holt Larsen bag den danske version af den såkaldte Cranet-undersøgelse, der blandt andet viser, at der er sket et fald i andelen af virksomheder, der har færre end én HR-medarbejder pr. 100 medarbejdere.

I 2008 – før finanskrisen slog igennem - svarede deltagerne i undersøgelsen, at 57 pct. havde under én HR-medarbejder pr. 100 medarbejdere, mens andelen nu er kun 50 pct. Det vil altså sige, at halvdelen svarer, at de har mere end én HR-medarbejder pr. 100 medarbejdere.

Frans Bévort understreger, at man ikke kan lave en direkte sammenligning, da det ikke er de samme virksomheder, der har svaret i 2008 og nu. Men han hæfter sig ved, at andelen synes at være så konstant gennem de to undersøgelser.

- Det tyder på, at virksomhederne ser HRM som en central del af forretningen, som ikke bare kan spares væk, uden at det rammer bundlinjen, siger Frans Bévort.

HRM i 50 lande
Cranet er et samarbejde mellem 40 universiteter og handelshøjskoler. Målet er løbende at undersøge og evaluere Human Resource Management-strategi og praksis i omkring 50 lande. Det sker via Cranet-undersøgelsen, der gennemføres cirka hver femte år i deltagerlande og derefter sammenlignes internationalt.

Den danske undersøgelse er blevet til på baggrund af data fra et digitalt spørgeskema som 240 virksomheder har besvaret. Frans Bévort og Henrik Holt Larsen fortsætter med at analysere de kommende år, der i sidste ende bliver til en bog med resultater fra alle deltagerlande i Cranet.

Cranet 2014-konferencen løber af stablen tirsdag den 9. september klokken 9.00-16.30 i Ovnhallen i CBS’ bygning i Porcelænshaven.

Cranet-undersøgelsen udgives i Danmark i samarbejde med DANSK HR, NOCA, OHRC og Enalyzer.

Læs mere om Cranet-konferencen

Læs mere om Cranet-undersøgelsen (cranet.dk)

Tilmeld dig konferencen, hvor undersøgelsens samlede resultat præsenteres

Kontakt Frans Bévort eller Henrik Holt Larsen for yderligere information

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017