Vil du give Claus Meyer råd?

De nye studerendes første dag vil igen i år være kendetegnet ved ansvarlighed. På Responsibility Day vil de få en opgave om kokken Claus Meyers forretning, så de fra første færd får et indtryk af vigtigheden af ansvarlighed.

28/08/2014

Responsibility Day er første skoledag for de nye CBS-studerende. De vil få information om deres studieretninger og blive hilst velkommen af rektor, Per Holten-Andersen. Men dagen er også startskuddet på de studerendes første opgave. Dagen vil nemlig byde på CBS Responsibility Day Case Challenge, som skal give de studerende et indblik i en virksomhed, der er funderet i ansvarlighed.

Ansvarlighed er en central værdi hos CBS, og derfor er det en vigtig kvalitet at indpode hos de studerende tidligt, forklarer uddannelsesdekan på CBS, Jan Molin.

- Hos CBS tror vi på, at den indstilling og opførsel, du udvikler i din studiekarriere, tegner de værdier og normer, der vil påvirke fremtidige samfundsforhold. Derfor er det vigtigt at fokusere på ansvarlighed fra dag et, siger Jan Molin.

De nye studerende vil blive budt velkomne af rektor, Per Holten-Andersen, og overvære en paneldebat mellem studerende og ledelsen på CBS.

En ansvarlig restauratør
Responsibility Day Case Challenge handler om Claus Meyers virksomhed, som de studerende skal diskutere indbyrdes og med en underviser om formiddagen. Dagen vil blive afsluttet med oplæg fra Claus Meyer og Steen Halbye, der er administrerende direktør i Claus Meyer Holding.

I opgaven får de studerende mulighed for at komme med forslag til, hvad Claus Meyer kan gøre med sin virksomhed ud fra to spørgsmål. Målet med opgaven er at få de studerende til at tænke over, hvordan en virksomhed kan vokse og samtidig have en ansvarlig profil.  

- Casen udfordrer vores studerende til at reflektere over ansvarlig ledelse og kompleksiteten i at drive forretninger, siger Jan Molin.

Indflydelse på Claus Meyer Holding
I dagene efter Responsibility Day er der en Case Lounge, hvor studerende kan få feedback på deres ideer og forslag fra de vejledere, de har i introperioden. Fredag d. 5. september afleverer de studerende deres besvarelser i grupper, og 11. september vil de tre bedste forslag blive præsenteret for en jury.

De bedste besvarelser honoreres med præmier, men de bliver også videregivet til Claus Meyer, så måske kan en gruppe nye studerende få indflydelse på hans virksomhed med deres første opgave.

Ansvarlige ledere
Responsibility Day er et initiativ, CBS har søsat efter at have underskrevet UN Principles of Responsible Management Education (PRME), der er et samarbejde mellem FN og handelsskoler for at promovere ansvarlig ledelse.

Det er sjette år i træk, at CBS afholder Responsibility Day på første studiedag. I de tidligere år har virksomheder som KPMG, Danske Bank og Hummel været case-virksomheder. Og emnet er lige så vigtigt i år, som det var for seks år siden.

- Ansvarlighed har bestemt ikke mistet sin betydning. Ansvarlighed viderebringer ideen, at vi alle bidrager til en bæredygtig og attraktiv verden med de valg, vi træffer. Ved løbende at diskutere de forskellige tolkninger af ansvarlighed og ansvarlig ledelse får vi forhåbentlig mere kompetente og reflekterede dimittender, der bekymrer sig om det omgivende samfund, siger uddannelsesdekan Jan Molin.

Responsibility Day bliver holdt på Solbjerg Plads 3 klokken 9:30-15:00.

Arrangementet og case-udfordringen er på engelsk

Læs mere om Responsibility Day
Læs mere om Responsibility Day Case Challenge 
Læs mere om PRME

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017