Financial Times placerer igen CBS blandt de bedste i verden

Nyheder

Financial Times har netop offentliggjort sin rangering af cand.merc.-uddannelser i verden. Ud af 95 uddannelser er CBS placeret på en 38. plads. En placering CBS, ifølge studieleder Henrik Sornn-Friese, kan være meget stolt af.

 
12/09/2017

FT

Financial Times har netop offentliggjort ranglisten ”Master in Management programmes 2017”. CBS er igen i år placeret blandt de bedste kandidatuddannelser i erhvervsøkonomi og ledelse i verden.

Ud af 95 uddannelser på ranglisten får CBS’ cand.merc.-uddannelser en 38. plads. Særligt kan det bemærkes, at CEMS Masters in International Management, som er en uddannelse, CBS også har anpart i, er placeret på en 9. plads i verden.

Se Financial Times ”Masters in Management 2017”-ranking

”Vi er meget stolte af at CBS igen opnår en placering blandt de bedste i verden. Det er et udtryk for, at vores kandidatuddannelser er populære blandt de studerende og vidner om, at vi på CBS har et særligt stærkt fokus på diversitet, forskningsbaseret undervisning og de studerendes karrieremuligheder”, lyder det fra studieleder for CBS’ cand.merc.-uddannelser Henrik Sornn-Friese.

Rangeringen af CBS er baseret på svar og tal fra alumner fra otte forskellige cand.merc.-uddannelser. De kategorier, der måles på, er bl.a. diversitet på holdet, løn efter endt uddannelse, praktikophold, underviseres uddannelsesgrad, udvekslingsophold m.m.

I 2016 lå CBS på en 36. plads og i 2015 på en 32. plads. Når CBS er faldet to pladser i år, kan det skyldes, at de studerende har været færre gange på udlandsophold end tidligere hold.
 
”Vi har kunnet konstatere et fald i de studerendes udlandsophold, hvilket har haft negativ betydning på denne rangliste. Den manglende lyst til udlandsophold kan være en afledt effekt af fremdriftsreformen, hvor de studerende har oplevet et stigende pres på at færdiggøre deres uddannelse hurtigere”, siger specialkonsulent i Dekansekretariatet for Uddannelse, Mia Cudrio Thomsen.  

Sammenlignet med de nordiske universiteter placerer CBS sig bedre end Norwegian School of Economics, som landede på en 65. plads og finske Aalto som fik en 45. plads. Stockholm School of Economics blev til gengæld rangeret nummer 23.  

Læs mere om CBS’ placeringer på andre ranglister

Læs mere om CEMS-uddannelsen på CBS


For mere information kontakt:
Specialkonsulent i Dekansekretariatet for Uddannelse ved CBS:
Mia Cudrio Thomsen

Eller journalist ved CBS:
Matilde Hørmand-Pallesen

 

Sidst opdateret: Communications // 12/09/2017