CBS’ere kommer hurtigt i job, fordi de er dygtige og engagerede

Nyheder

Et godt råd til unge, der skal vælge uddannelse: Vælg en, hvor du både under uddannelsen og bagefter kan lave noget, der interesserer dig, og som du kan blive dygtig til. Interesse og engagement vil også være afgørende for, om du får job.

 
08/03/2017

Forsidefoto: Peter Dalby Madsen


Lige nu afgør mange unge, hvilken uddannelse de skal søge ind på. Det får stor betydning for de næste 5 år af deres liv under studiet og også stor betydning for de følgende år på arbejdsmarkedet.
 
Statistikken viser, at studerende med et eksamensbevis fra CBS kommer hurtigt i job. Det sker, fordi dimittenderne er dygtige og engagerede, forklarer sekretariatschef Wilbert van der Meer fra Dekansekretariatet for Uddannelse på CBS.
 
”På CBS får man først og fremmest et solidt teoretisk grundlag for et spændende arbejde. Man arbejder med virkelige problemstillinger og lærer at arbejde på tværs af forskellige discipliner,” siger han.
 
En opgørelse over ledigheden blandt CBS-kandidater, der blev færdige i 2015, viser, at 79 procent havde fået et job 3 måneder efter, at de var blevet færdiguddannede.
 
Ledigheden blandt CBS-dimittenderne på 21 procent er også lav sammenlignet med ledigheden for kandidater fra alle Danmarks universiteter - her er gennemsnittet 30 procent. Ledigheden for alle kandidaterne falder, jo længere tid der går, efter de har afleveret deres speciale.
 
Interesse og engagement er afgørende
 
Wilbert van der Meer har et råd til de unge, der nu står over for at skulle vælge uddannelse:
 
”Vælg en uddannelse, hvor du både under uddannelsen og bagefter kan lave noget, der interesserer dig, og som du kan blive dygtig til. Interesse og engagement vil også være afgørende for, om du kan få job.”
 

Læs mere om CBS’ forskellige bacheloruddannelser
 
Der er Åbent Hus på CBS den 19. april, hvor kommende studerende kan høre om CBS og bacheloruddannelserne og også møde studievejledere og studerende. Læs mere og tilmeld dig på Facebook.
 

Sidst opdateret: Communications // 04/04/2017