Bæredygtighed: CBS er nyt medlem af UN Global Compact

Copenhagen Business School forpligter sig til at støtte FN-initiativet for virksomheders arbejde med samfundsansvar. Dette tiltag anerkendes samtidig torsdag 24. maj, når direktør for UN Global Compact Lise Kingo modtager prisen som årets æresalumne på CBS til den årlige alumnedag.

23/05/2018
ungc_support_logo.jpg
 
UN Global Compact er et FN-initiativ, der skal støtte virksomheder verden over i at implementere bæredygtig og samfundsansvarlig politik og praksis. Medlemskabet af UN Global Compact forpligter CBS til aktivt at tilpasse værdier, politikker og praksis, så de stemmer overens med Global Compacts ti generelle principper, der bl.a. bygger på menneskerettigheder, arbejde, miljø og modstand mod korruption.  
 
 
“Vi vil integrere UN Global Compact og de ti principper aktivt i vores pensum, undervisning og forskning såvel som i den daglige ledelse af CBS. Implementeringen af principperne hænger tæt sammen med vores Business in Society-strategi og en lang række initiativer og engagementer, der har fokus på forandringen hen imod den løbende implementering af ansvarlig lederuddannelse”, siger Per Holten-Andersen, rektor på CBS. 
 
 
Klæd lederne på til fremtiden
CBS er ikke det eneste universitet, der støtter initiativet. DTU er for nyligt blevet medlem. 
 
Muligheden for at slutte sig til Global Compact kom på foranledning af det nyligt etablerede Danish Global Compact Network, som også har en interesse i at tilpasse universitetsuddannelse de behov, samfundet og erhvervssektoren har i dag.  
 
Dana Minbaeva, Vice-President for International Affairs på CBS sætter pris på medlemskabet:
 
“At slutte op om Global Compact er en naturlig udvikling af vores nuværende engagement i bæredygtighed og ansvarlig lederuddannelse. Som et førende erhvervsuniversitet er det et grundlæggende ansvar at klæde fremtidige ledere på med viden, færdigheder og kompetence til at møde de store samfundsudfordringer.”
 
Årlig afrapportering til UN Global Compact
CBS har været medlem af UN PRME (principper for ansvarlig lederuddannelse) siden 2008 og afrapporterer hvert halve år om CBS’ fremskridt inden for bæredygtighed og den løbende implementering af ansvarlig lederuddannelse. Afrapporteringen til UN Global Compact vil blive integreret i CBS’ nuværende halvårlige afrapportering til UN PRME. 
 
I den kommende periode vil forskellige interessenter fra CBS diskutere, hvordan medlemskabet vil spille ind på forsknings-, uddannelses- og formidlingsaktiviteter på CBS. 
 
Direktør i Global Compact Denmark Network Sara Krüger Falk ser frem til samarbejdet:
 
“Universiteterne spiller en vigtig rolle i at klæde fremtidens ledere på og uddanne dem i ansvarlig og bæredygtig ledelse og lederskab. CBS har længe været på forkant med CSR og bæredygtighed. Jeg håber, vi kan samarbejde om at involvere flere virksomheder og studerende i at skabe den verden, vi ønsker at leve i.”
 
Den 24. maj vil direktør for UN Global Compact Lise Kingo være at finde til CBS’ årlige alumnedag, hvor hun vil modtage prisen for årets æresalumne. 
 
 
Spørgsmål til medlemskabet af UN Global Compact kan stilles til projektleder for CBS PRME Louise Thomsen, lth.msc@cbs.dk
 
Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020