CBS’ tre tværfaglige forskningsplatforme er med, når CPH:DOX åbner årets science-program


 
Torsdag, 22 april, 2021 - 21:30 to 22:15

The Hunt for Planet B

Den internationale dokumentarfilm-festival CPH:DOX har i år CBS med som indholdspartner, og vores forskere sidder parat i debatpanelet for åbningsfilmen og i flere af festivalens andre paneler, der skal diskutere, hvordan forskning kan bidrage til løsning af nogle af verdens helt store udfordringer såsom ulighed, teknologisk udvikling og diversitet. Netop disse emner tegner også CBS’ tre tværfaglige forskningsplatforme, og det er de akademiske ledere herfra, der deltager.
 
’Solutions’ hedder Science-programmets åbningsfilm fra 2020, hvor en gruppe af forskere er samlet i Nevada-ørkenen for at diskutere de største globale udfordringer. ”Er det en invasion fra det ydre rum, der skal til for få os til at stå sammen i løsningen af disse akutte problemer?”, spørger en forsker i spøg.  ”Ja, eller en pandemi”, svarer en anden. Og her, et år efter, sidder vi midt i en pandemi. I panelet, der skal drøfte filmen, sidder CBS’ professor i digitale transformationer, Mikkel Flyverbom, sammen med CBS-økonom Birthe Larsen, filosof Vincent Hendricks og astrofysiker Anja C. Andersen.

· SOLUTIONS: 22/4 kl. 21:30. Debattens varighed: 45 minutter. Sprog: Engelsk.

I panelet, der behandler filmen ’The Hunt for Planet B’ sidder fra CBS professor Sara Louise Muhr. Der stilles skarpt på den kønsdiskrimination, der til stadighed finder sted inden for forskningsverdenen.

· THE HUNT FOR PLANET B: 2/5, 20:00. Debattens varighed: 45 minutter. Moderator: Tina Ibsen (vært på podcasten 'Rumsnak')

Mikkel Flyverbom er ligeledes med igen, når der sendes live fra Politikens Pressen om dokumentaren ’The Brain’, denne gang i selskab med filmens ledende hjerneforsker, Christof Koch, og videnskabsjournalist Lone Frank – med debat om eksempelvis kunstig intelligens og etik.

· THE BRAIN: 27/4, 20:30. Debattens varighed: 45 minutter. Sprog: Engelsk. Moderator: Lasse Foghsgaard (videnskabsredaktør, Politiken)

Se det fulde program for dette års CPH:DOX

 

Billedtekst: Fra The Hunt for Planet B

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 06/04/2021