Livet på CBS - i billeder

Fotograf Tao Lytzen har været på besøg og grundlagt CBS' nye fotolinje

14/10/2004

CBS har haft besøg. Med sit sorte kameraøje har fotograf Tao Lytzen fanget livet på CBS, som det udfolder sig i auditorierne, undervisningslokalerne og på kontorerne – eller måske i virkeligheden som det udfolder sig uden for disse kendte steder, for det er især det, der sker i pauserne, overgangene og hjørnerne, som har gjort indtryk på Tao Lytzen:

”Det første indtryk jeg fik, var, at her var kaos – et mylder af mennesker. Men efter et stykke tid kunne jeg godt se, at det var et organiseret kaos. De studerende sidder med deres computer foran toiletterne, eller er begravet i dybe diskussioner lige ved siden af caféen – og de hvisker ikke. Det var det, jeg tændte på og tænder på – aldrig bygninger, men menneskerne i dem og relationerne mellem dem.”

I et godt billede sker der flere ting - og det tager tid

Tao Lytzen mener ikke selv, at han har en speciel teknik. På CBS har han henvendt sig til de studerende og ansatte på CBS, siddet sammen med dem et øjeblik, og så ellers skudt løs: ”Det fotografiet kan, er at fastholde udtryk og drage liv. Når man trykker på knappen, sker der noget i hvert billede, og i et godt billede sker der flere ting – det er som om, det hele falder sammen. Det er ikke noget man kan styre, og derfor tager et godt billede tid.”

Fri hænder i arbejdet med den nye fotolinje

I arbejdet med CBS’ fotolinje har Tao Lytzen haft frie hænder, så fra start har ingen motiver eller temaer været lagt fast, hvilket var en vægtig grund til, at han sagde ja til opgaven: ”Jeg tænker ikke temaer ind i mine billeder på forhånd. Under mine besøg på CBS har jeg lagt mærke til alle detaljerne, og jeg har taget tusindvis af billeder. Når jeg udvælger billederne, kommer der nogle temaer frem, men også her skal man bruge sin intuition. At fotografere er ikke noget rationelt.”

Tao Lytzen er 33 år og uddannet fotograf fra Nordens Fotoskole i Stockholm.

Han har gennem årene modtaget en lang række anerkendelser for sine fotografier, bl.a. Preis für Jungen Bildjournalismus og priser for Årets Pressefoto 2004 i kategorierne - ”Visuel Journalistik” og ”Dansk Hverdag”. World Press har desuden givet ham udmærkelsen ”World Press Masterclass” som en af verdens 12 bedste fotografer under 35 år.

Sidst opdateret: Communications // 20/10/2004