Nordic Nine

Hver gang vi træffer et valg, er vi med til at definere fremtiden. Hvordan skal vi dele goderne? Hvor grøn skal vores verden være? Hvordan skal vi behandle vores medmennesker? Hvad skal vi give videre til generationerne efter os? Vores verden byder på vanskelige spørgsmål, som vi er nødt til at forholde os til. Det betyder, at vi alle får brug for at kunne reflektere dybere over, hvad vi før bedre kunne tage for givet. Det gælder i erhvervslivet og i samfundet generelt, der efterspørger medarbejdere og ledere, der ud fra et etisk, socialt og bæredygtigt udgangspunkt kan være medskabere af nye løsninger. Evnen til refleksion bor i os alle. Med afsæt i Nordic Nine træner vi sammen den evne og reflekterer over, hvordan vi hver især kan bidrage til en positiv fremtid.

Nordic Nine

Nordic Nine 1
Nordic Nine 2
Nordic Nine 3
Nordic Nine 4
Nordic Nine 5
Nordic Nine 6
Nordic Nine 7
Nordic Nine 8
Nordic Nine 9

Hvad er Nordic Nine?

Nordic Nine er ni kompetencer der skal inspirere vores studerende til at bidrage til at løse samfundets udfordringer med omtanke for sig selv, deres omgivelser og vores planet.
 
Nordic Nine er en ekstra dimension i vores uddannelser, som rækker ud over faglig viden og kvalifikationer; transformative kompetencer, som vores studerende tilegner sig, da Nordic Nine er integreret i alle vores uddannelser på forskellige måder. Vores undervisere er garant for, at Nordic Nine bliver kendetegnende for undervisning på CBS, så vores studerende ved, hvad de kan forvente af deres uddannelse, og arbejdsgiverne ved, hvad de kan forvente af en CBS-studerende.

Learning the Nordic Nine capabilities is probably the most important outcome of an education at CBS. With the world’s grand challenges waiting for us, we need entrepreneurial students that don’t get paralyzed by complexity.

Sustainability, Health, Security and Joy of Living are not small goals to achieve, and a holistic, cross-disciplinary education is the first step to fostering innovation and collaboration in these areas.

—Christina Lubinski, Professor at the Department of Management, Politics and Philosophy & Principal Investigator of the strategic initiative “Transformational Capabilities at CBS”

PODCAST

Lyt med, når fire inspirerende personligheder dykker ned i hver deres Nordic Nine-kompetence.

LINK TIL PODCASTS

Nordic Nine No. 1 - Camilla Kruse

Nordic Nine No. 2 - Mikkel Flyverbom

Nordic Nine No. 4 - Christian Sparrevohn

Nordic Nine No. 5 - Christian Bason

Nordic Nine No. 6 - Melissa Kälin

Nordic Nine No. 7 - Henriette Christiansen

Nordic Nine No. 8 - Markus Fritz Hansen

Nordic Nine No. 9 - Peter N. Dupont

 

Nordic Nine er katalysator for en stærk, vidende og talentfuld arbejdsstyrke. Gennem opfindsomhed og kreativitet skaber Nordic Nine, de studerende og PA Consulting en positiv fremtid for mennesker i en teknologisk avanceret verden.

—Iben Träff Christoffersen, Nordic Head of Talent Acquisition & HR Manager, PA Consulting

Hos KPMG værdsætter vi vores unge talenter og deres kompetencer og viden. Vi ønsker at sætte deres talent i spil til gavn for samfundet gennem kritisk tænkning og en forståelse for de udfordringer og etiske dilemmaer, samfundet står over for, mens vi skaber lighed for alle.

Nordic Nine repræsenterer samme tankesæt og sikrer, at CBS' kandidater ikke kun har viden men også skaber værdi med den og omsætter den til handling.

—Anouska Wage, Senior Talent Acquisition Specialist, KPMG

Nordic Nine stemmer i høj grad overens med VELUX’s fem kerneværdier, som danner grundlaget for vores globale arbejde. Med Nordic Nine som fundament tror vi på, at CBS' studerende og nyuddannede kan gøre en forskel og skabe en lysere fremtid for sig selv, organisationer og den verden, vi lever i.

—Iben Schmidt Helbirk, Senior Vice President, People & Organisation, VELUX

Hos Demant arbejder vi tværfagligt og har en god intern netværkskultur, hvilket går hånd i hånd med CBS-studerendes faglighed og evne til at være transformativ. Vi arbejder internationalt med stor respekt for de forskellige kulturer og deres behov, men vi er samtidigt konkurrencedygtige og stiller os aldrig tilfreds med status quo.

Vores vigtigste målsætning om at løse samfundets udfordringer harmonerer perfekt med Nordic Nine. Vi ønsker at forbedre folks liv og åbne deres verden ved at lade dem "høre" livets lyde igen. I den forstand giver Nordic Nine rigtig god mening for vores virksomhed og omvendt.

—Carolin Nielsen, Graduate Programme Manager, HR, Demant

Når fremtidens arbejdspladser i højere grad skal afspejle teknologien og fokusere mere på relationer og problemløsning, er Nordic Nine-principperne yderst relevante og værdifulde. Hos Pleo er vores kernefokus at sikre, at vi bevæger os fremad i samme retning, forenet af et fælles formål: at alle skal føle sig værdsat på arbejdspladsen. At kunne eksekvere i teams, tænke på tværs og drive og løse udfordringer samt udvise samfundsansvar er evner, vi har brug for og efterspørger, men fremfor alt vil evnen til at lære nyt og inspirere andre til at gøre det samme få dig til at skille dig ud og trives på en arbejdsplads i kraftig vækst som vores.

—Helene Jørstad, Talent Partner, Pleo

 

Hvordan er Nordic Nine blevet til?

Vi har udviklet Nordic Nine i tæt dialog med vores omgivelser. Over 3000 personer fra erhvervslivet og universitetsverdenen har deltaget i omfattende undersøgelser og workshops og skabt Nordic Nine i tæt samarbejde med CBS.

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 17/03/2023