Vellykket konference om ejerledede virksomheder og deres fremtid

Nyheder

 
25/02/2015

Vi i Center for Ejerledede Virksomheder vil gerne takke alle fremmødte for en spændende og lærerig dag på Ejerledelse - nu og for fremtiden konferencen. 

Dagen bød på en række interessante oplæg fra både ejerledere, rådgivere og forskere. Du kan herunder se video fra konferencen og hente oplægsholdernes præsentationer.  

CBS' rektor Per Holten-Andersen lagde ud med at byde velkommen, og fortalte om konferencens anledning - se video af hans åbningstale her.

Derefter fortalte Mads Lebech fra Industriens Fond om deres ambition med stiftelsen af Center for Ejerledede Virksomheder. Du kan her hente hansPDF icon præsentation og se video af oplægget.

Morten Bennedsen og Kasper Meisner Nielsen fremlagde efterfølgende deres nye rapport om ejerledelse i Danmark. Du kan her læse og se video af deres oplæg om rapportens væsentligste konklusioner. 

Peter Mølgaard fortalte om centerets formål og dets fokus på både forskning, uddannelse og dialog. Hent hans slides og se præsentationen på video.

Thomas Ramsøy gjorde os klogere på de "bløde værdier" og de bagvedliggende psykologiske processer, der understreger nødvendigheden af ejerafklaring og langsigtet planlægning. 

Niels Bang-Hansen fra Danske bank gav os et indblik i den finansielle rådgivning for ejerledere, og hvorfor det er essentielt at planlægge med lang tidshorisont. Se præsentation og video.

Nils Henrik Wegener fra PwC gav dernæst sit bud på ejerledernes styrker og svagheder set fra revisors perspektiv. Se video og præsentation.

Senere på dagen fik vi en praktikere på talerstolen til at dele deres, og deres virksomheds, historie.

Bo Fischer Larsen fra IQ Metal fortalte om sit opkøb af Brændstrup Maskinfabrik, og tog os med på dets rejse fra lokalt smedeværksted til international industriel underleverandør. Du kan her se ham fortælle IQ Metals historie og hente hans præsentation.

Dernæst kom Adm. Direktør Morten Lindholdt på talerstolen og delte erfaringer fra sin virksomhed Gardit, som går 90 år tilbage og startede som en lille malervirksomhed. I dag er det en af Nordens førende virksomheder inden for overfladebehandling og korrosionsbeskyttelse. Hør Gardits historie her.

Jette Egelund fra Vipp fortalte historien om, hvordan hun efter sin fars død lagde det etablerede liv i storbyen bag sig og overtog farens lille skraldespandsproduktion nær Randers. Hvordan hun og hendes børn siden har drevet Vipp frem til, hvor det er i dag, kan du høre hende fortælle her.

Dagen sluttede af med en paneldebat, hvor samtlige af dagens oplægsholdere diskuterede potentialer og udfordringer for dansk ejerledelse - nu og for fremtiden.

Konferencen og rapporten har efterfølgende sat ejerledelse på dagsordenen i de danske medier - det kan du læse mere om her.

Sidst opdateret: Alumni // 17/12/2017