Familie- og ejerledede virksomheder har fået særligt fokus i nyt regeringsgrundlag

Nyheder

Den nye regering lover i nyt regeringsgrundlag støtte og bedre rammevilkår for de familie- og ejerledede virksomheder.

 
01/07/2015

I regeringsgrundlaget ”Sammen for Fremtiden” sætter den nye venstreledede regering fokus på at forbedre forholdene for danske familieejede og ejerledede virksomheder. I regeringsgrundlaget lyder det blandt andet: 

"De familieejede virksomheder er rygraden i dansk erhvervsliv. De er med til at sikre udvikling og arbejdspladser. Derfor vil vi afsætte i alt 2,1 mia.kr. i 2018-2020, så de familieejede virksomheder kan få bedre rammer for at fastholde danske arbejdspladser og udviklingsmuligheder henover et generationsskifte. Vi vil desuden genindføre formueskattekursen og dermed annullere den tidligere regerings stramning af reglerne for at overdrage unoterede aktier." (Regeringsgrundlag, 2015, side 11)

Regeringen gør i regeringsgrundlaget desuden klart, at de har som ambition at sikre, at danske virksomheder får lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft, såvel som regeringen i  de kommende trepartsdrøftelser vil sætte fokus på danske virksomheders konkurrenceevne, uddannelse, og at flytte flere fra offentlig forsørgelse til job. 

Du kan her læse hele regeringsgrundlaget.

Sidst opdateret: Centre for Owner-Managed Businesses // 17/12/2017