Nye publikationer af Peter Arnt Nielsen


03/09/2013

Peter Arnt Nielsen har fornyligt publiceret følgende artikler:

The New Brussels I Regulation

Common Market Law Review 2013, pp. 503-528.

De vigtigste ændringer af Domsforordningen, vedtager den 12. december 2012, præsenteres og diskuteres. Forfatteren var medlem af den danske delegation til forhandlingerne. Ændringerne vedrører: 1) voldgift, 2) ekstern kompetence, 3) værnetingsaftaler, og 4) afskaffelse af eksekvatur. Sammenlignet med Kommissionens ambitiøse forslag, blev der kun opnået beskedne, men nyttige resultater for voldgift og ekstern kompetence. For værnetingsaftaler blev der vedtaget en effektiv og sofistikeret regel baseret på Kommissionens forslag, og eksekvatur blev afskaffet.

 

Libel Tourism: English and EU Private International Law Journal of Private International Law, 2013, pp. 269-288.

Forfatteren behandler injurieturisme, der er knyttet til især England & Wales. En blandig af faktorer, såsom lovvalget, nationale og EU-retlige regler om domstolskompetence, nationale lovvalgssregler og EU-domstolens praksis skaber fænomenet. Disse spørgsmål samt anerkendelse og fudbyrdelse af domme i EU og USA drøftes. Reformforslag og forslag til ovgivningsinitiativer i EU fremsættes og drøftes. Virkningerne af the Defamation Act 2013 på injurieturisme, hvor England & Wales forsøger at skabe bedre balance mellem ytringsfrihed og æreskrænkelser og at regulere aspekter af njurieturismen bedre, undersøges.

 

 

Exclusive Choice of Court Agreements and Parallel Proceedings Published in “A Commitment to Private International Law: Essays in Honour of Hans van Loon.” 2013, pp. 409-420.

I denne Liber Amicorum til Haagerkonferencen for International Privatrets netop afgåede generalsekretær redegøres der for eksklusive værnetingsaftaler og parallelle søgsmål. Sådanne aftaler er reguleret både i  the Hague Choice of Court Convention fra 2005 og Domsforordningen fra 2000. Mens det førstnævnte instrument regulerer eksklusive værnetingaftaler i en global sammenhæng, gør forordningen det i EU. Uanset at de to instrumenter forfølger samme mål, så reguleres parallelle søgsmål forskelligt. Løsningen på problemet med “italienske torpedoes”, vedtaget i den nye domsforordning fra 2012, analyseres og diskuteres. Det foreslås, at denne løsning kan anvendes i en global kontekst.

Sidst opdateret: Law department // 17/12/2017